Τα 5 πιο αναμενόμενα παιχνίδια του 2018 στο PS4


Κάθε χρόνο βγαίνουν νέες παιχνιδάρες ειδικά για το Playstation 4 και εγω ως γνωστό Fan boy αποφάσισα να γράψω ένα σύντομο άρθρο για τα νέα παιχνιδια που περιμένουμε στο πρώτο τρίμηνο του 2018. ΠΡΟΣΟΧΗ! Διαβάστε το άρθρο μόνο αν το αντέχει οικονομικά η τσέπη σας γιατί αυτά τα παιχνίδια είναι Must buy.

1) Την αρχή κάνει το Monster Hunter: World της Capcom, του οποίου ξεκινάει η αποκλειστική beta για το ps4 το Σάββατο στις 9 το απόγευμα και είναι ήδη διαθέσιμο για download. Το 5ο μέρος της σειράς Monster Hunter θα είναι όπως και οι πρόγονοι του ένα action role playing game τρίτου προσώπου σε ένα Open world περιβάλλον. Μία καινοτομία σε σχέση με τους προκατόχους του όμως είναι η ύπαρξη online co-op mode όπου ο παίκτης μπορεί να σχηματίσει ομάδα με άλλα τρία άτομα από ολόκληρο τον κόσμο. Όπως και στα προηγούμενα Monster Hunter ο παίκτης που έχει το ρόλο του Hunter πρέπει να κυνηγήσει γιγαντιαία τέρατα που βρίσκονται έξω από τη βάση του Astera ώστε να τα μελετήσουν αλλά και να αποκτήσουν πρώτες ύλες για να βελτιώσουν τον εξοπλισμό τους. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει 26 Ιανουαρίου και ήδη έχει ανακοινωθεί crossover με την αποκλειστικότητα του ps4 Horizon Zero Dawn.

                     
 

2)  Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει το Ni no kuni II: Revenant Kingdom από τη λίστα μου. Το παιχνίδι θα αποτελέσει το sequel του Ni no Kuni: Wrath of the White Witch. Ο παίκτης θα χειρίζεται τον Evan Pettiwhisker Tildrum έναν νεαρό βασιλιά από τον οποίο κλάπηκε η εξουσία και το βασίλειο του και ξεκινάει το ταξίδι του για να ανακτήσει και τα δύο. Κατά τη διάρκεια της μάχης οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να χειριστούν και άλλους χαρακτήρες σε ένα σύστημα που θυμίζει πάρα πολύ Final Fantasy XV. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιανουαρίου και αξίζει να ρίξετε μία ματιά στις συλλεκτικές εκδόσεις του, γιατί ακόμα και αν είναι αρκετά αλμυρές σαν τιμές είναι πανέμορφες.


                     

3) Το Shadow of the colossus έρχεται στο ps4. Ένα παιχνίδι που στιγμάτισε όσους το έπαιξαν στο ps2 και ps3 έρχεται τώρα σε μία κονσόλα που θα του δώσει καλύτερες δυνατότητες ώστε να ξεδιπλώσει αυτή την υπέροχη ιστορία του. Η ιστορία του παιχνιδιού επικεντρώνεται σε ένα νέο τον Wander ο οποίος μπαίνει σε μία απαγορευμένη χώρα και ταξιδεύει στην πλάτη ενός αλόγου με σκοπό να νικήσει 16 γιγάντια πλάσματα που ονομάζονται Κολοσσοί ώστε να επαναφέρει στη ζωή ένα κορίτσι που ονομάζεται Mono. Το παιχνίδι έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα που έχουν υπάρξει ποτέ και κάνει τα video games να μοιάζουν με τέχνη. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 14 Φεβρουαρίου σε ψηφιακή μορφή αλλά όπως ανακοινώθηκε σήμερα και σε retail με την ύπαρξη μιας special έκδοσης.

                

4) God of War: ένα όνομα μία ιστορία. Ο Kratos επιστρέφει αυτή τη φορά βασισμένος στη Νορβηγική μυθολογία και όχι στην Ελληνική όπως όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Αυτή την φορά έχει και ένα γιό τον οποίο προσπαθεί να τον διδάξει τα μυστικά του να είσαι Bad-ass και να καταστρέφεις ο,τι γουστάρεις αλλά και να παραμείνει ζωντανός με τους Νορβηγούς θεούς να γνωρίζουν πόσο επικίνδυνος είναι και να παίρνουν μέτρα εναντίον του. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα στις 22 Μαρτίου και όπως ανακοινώθηκε χθες θα είναι πλήρως εξελληνισμένο, με ελληνικό μενού, υπότιτλους αλλά και μεταγλωττισμένο.

                   

5) Στο νούμερο 5 Far cry 5. Ε; Η συνέχεια των προηγούμενων Far cry αυτή τη φορά μας πάει σε κάτι αρκετά διαφορετικό από ό,τι μας είχε συνηθίσει. Το σκηνικό διαδραματίζεται στη βορειοδυτική Αμερική και συγκεκριμένα στο Eden’s Gate και θυμίζει κάπως Western και αγροτική ζωή γενικότερα. Σε αυτό το Far Cry δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος πρωταγωνιστής αλλά ο παίκτης δημιουργεί το δικό του χαρακτήρα. Άλλη μια καινοτομία για τη σειρά του Far Cry είναι ότι ολόκληρο το campaign θα μπορεί να παιχθεί με co-op. Στόχος του campaign είναι να συλλάβετε τον Joseph Reed γνωστό και ως Father και να διαλύσετε την οργάνωση του, τους Project. Μερικά άλλα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού είναι το κυνήγι και το κλασσικό grinding για πόρους, οι εναέριες μάχες και το map editor όπως και στους προηγούμενους τίτλους. Η κυκλοφορία του μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι θα καθυστερήσει ένα μήνα από το προβλεπόμενο δηλαδή από τις 27 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει τελικά στις 27 Μαρτίου.

               

Ίσως υπάρξουν και εκπλήξεις καθώς τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί έντονα η φήμη για remake του Assassins creed Rogue που θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαρτίου. Μένει να φανεί αν είναι αλήθεια. Άλλα παιχνίδια που κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε μέσα στο 2018 είναι τα Death Stranding του μεγάλου Hideo Kojima, Days Gone, Anthem και Life is Strange 2. Μας περιμένει μία τεράστια χρονιά γεμάτη παιχνιδάρες!