The Walking Dead: Μήπως πρέπει να σταματήσει;

Όλοι έχουμε μια σειρά που μας αρέσει και τη βλέπουμε από την αρχή της και θέλουμε να συνεχιστεί πολλές σεζόν. Από την άλλη όλοι μας έχουμε δει μία σειρά να την τραβάνε από τα μαλλιά και να επαναλαμβάνεται (λέγε με Supernatural - Ο Σαμ έγινε κακός ο Ντιν πρέπει να τον φέρει ξανά στον ίσιο δρόμο - ο Ντιν είναι κακός ο Σαμ πρέπει να τον συνετίσει - ο Σαμ και ο Ντιν τσακώθηκαν - Ο Ντιν και ο Σαμ τσακώθηκαν - ο Ντιν και ο Σαμ τσακώθηκαν με μία ανώτερη δύναμη - Ο Ντιν πέθανε αλλά ήρθε ξανά στη ζωή - ο Σαμ πέθανε αλλά ήρθε ξανά στη ζωή - 13 σεζόν δεν περιγράφω άλλο) και έχουμε πει πρέπει να σταματήσει επιτέλους. Ε λοιπόν δυο τρεις σεζόν αυτό σκέφτομαι για το The Walking Dead. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
 Το TWD διανύει την 8η σεζόν της ζωής του. Ξεκίνησε για μένα με όχι τεράστιες προσδοκίες αλλά το θέμα του και το γεγονός ότι έχει πίσω του και το κοινό από τα comics το έκαναν γρήγορα αγαπητό ενώ η ποιότητα ανεβοκατέβαινε αλλά οι σοκαριστικές στιγμές κρατούσαν το κοινό στη σειρά. Μέχρι που έφτασε η τρίτη σεζόν και τα 8 πρώτα επεισόδια που για μένα ήταν το αποκορύφωμα αυτής της σειράς που από τότε σιγά σιγά πέφτει. Για μένα η είσοδος του Νίγκαν ήταν ίσως η τελευταία ελπίδα για αυτή τη σειρά αλλά well you all know how this is going so far. Βλέπουμε τον Νίγκαν μία φορά ανά 2-3 επεισόδια να λέει κάτι πολύ ανούσιο ενώ τον έχουν κάνει να φαίνεται σαν απλά να είναι ένας μεγαλομανής jerk και τίποτα άλλο. Δε σου βγάζει το φόβο που έπρεπε να έχεις με βάση τα comics. Γενικά έκαψε ένα μεγάλο χαρτί της η σειρά.
Η σειρά έχει ξεχάσει πια ότι ο σκοπός της είναι να ψάξουν να βρουν μία θεραπεία για τον ιό. Και μην ακούσω τη γνωστή άποψη "έψαξαν μία φορά στις αρχές της σειράς δεν βρήκαν ε και το πήραν απόφαση" δηλαδή αν δεν υπάρχει αυτό σαν endgame τότε τι σκοπό έχει η σειρά; Να δείχνει επεισόδια μέχρι να πεθάνουν όλοι ή μέχρι να μάθουμε τα σώψυχα όλων; Γιατί 3-4 σεζόν τώρα αυτό κάνουμε και καλά δραματικές σκηνές ή σοκαριστικές σκηνές που οδηγούν σε βαθιές εξομολογήσεις που και καλά έπρεπε να σε κάνουν να ταυτίζεσαι μαζί τους. Ε λοιπόν εγώ δεν ταυτίζομαι καθόλου. Θεωρώ ότι η σειρά έχει χάσει το δρόμο της και σαν σκοπό πλέον έχει να τραβήξει όσο περισσότερο μπορεί μόνο και μόνο για να συνεχίσει να ρέει το χρήμα στις τσέπες τους. Κάθε χρόνο ένας νέος άνθρωπος ως εχθρός, τα ζόμπια πια είναι διακοσμητικά απλά για να πούμε ότι δεν μπορούν να βγουν έτσι απρόσεκτα έξω για βόλτα θα υπάρξει και ένας κάποιος κίνδυνος. Έχει καταντήσει βαρετό.
Το κορυφαίο έγινε άλλωστε στο τελευταίο επεισόδιο της φετινής σεζόν (Midseason finale) όπου ΣΠΟΙΛΕΡ βλέπουμε ότι ο Καρλ έχει δαγκωθεί και κατά συνέπεια θα μας αφήσει χρόνους μόνο και μόνο επειδή τον πέταξε έξω ο παραγωγός της σειράς για ένας θεός ξέρει τι λόγο ενώ στο comic ακόμα ζει και είναι από τους βασικούς χαρακτήρες (για την αποχώρηση του και τα παρατράγουδα που δημιουργήθηκαν διάβασε εδώ). Προβλέπω το θάνατο του να τον τραβάνε από τα μαλλιά με τον Ρικ να οδύρεται στους υπονόμους βουτηγμένος στα ... δάκρυα για το γιο του και όλη την Alexandria δίπλα του να τον παρηγορεί. Ε, αυτό δε θα κρατήσει 3-4 επεισόδια; Εύκολα. Βάλε μετά και την αντίδραση του Νίγκαν που συμπαθούσε τον Καρλ όταν το μάθει άλλα δυο, ίσως δείξει και μία μάχη έτσι για να τελειώσει και με ένα cliffhanger η σεζόν, άντε βρε πάει και αυτή η χρονιά. 9 σεζόν και συνεχίζουμε.
Μπορεί να φαίνεται σα να μισώ με όλη μου τη ψυχή το The Walking Dead αλλά that's not the case. Η σειρά όταν ήταν στη 3η σεζόν ίσως ήταν από τις αγαπημένες μου απλά τη θεωρώ ανούσια πλέον. Κάθε χρόνο θα πεθαίνει σοκαριστικά κάποιος, ένας άλλος από την ομάδα θα έχει επηρεαστεί βαθύτατα από το θάνατο του και θα τον κλαίει 30 επεισόδια μετά, ένας νέος κακός θα κάνει την εμφάνιση του, θεραπεία δε θα ψάχνουν, νέο μέρος για να μείνουν θα βρουν and so on and so forth. Δεν ξέρω αν έχει κάποιο νόημα πλέον η σειρά πέρα από τα τρελά κέρδη που φέρνει στο κανάλι. Καλό θα ήταν ή να κοπεί ή να αλλάξουν παραγωγό και να σκεφτούν να πάνε το στόρυ σε πιο endgame φάση, γιατί το να τραβήξει 12 σεζόν όπως είναι το τωρινό τους σχέδιο το βρίσκω τουλάχιστον εφιαλτικό.