Οι 5 πιο υπερτιμημένες σειρές

Όλοι στο μυαλό μας έχουμε μερικές σειρές που τις θεωρούμε σειράρες αλλά πολλοί τις βρίσκουν meh, κάτω του μετρίου ίσως και κακές. Σίγουρα μας πειράζει όταν διαβάζουμε άσχημα λόγια για μία σειρά που τη λατρεύουμε. Δηλώνω πως έχω πλήρη γνώση των συνεπειών και του μίσους που θα λάβω καθώς οι σειρές που επέλεξα όπως είναι αναμενόμενο είναι υπερβολικά γνωστές και έχουν εκατομμύρια φαν, αλλά για μένα αυτές είναι οι 5 πιο υπερτιμημένες σειρές που υπάρχουν.

5. True Detective

Βλέποντας το τρέιλερ δεν ενθουσιάστηκα. Όμως λόγω όλων αυτών των υπερβολικά καλών σχολίων το ξεκίνησα, μαύρη η ώρα και η στιγμή. Ενώ όλοι το έβρισκαν επικό εγώ το έβρισκα βαρετό. Εκεί που οι άλλοι έβλεπαν εξαιρετική σκηνοθεσία, γράψιμο, εγώ έβλεπα μία νωχελική σειρά που απλά προσπαθούσε να δείξει ότι έκανε κάτι πρωτοποριακό και ψαγμένο αλλά στην πραγματικότητα δεν έκανε τίποτα ιδιαίτερο. Επίσης το καστ και η ιστορία που αλλάζει σε κάθε σεζόν δεν είναι κάτι που σε αφήνει να δεθείς με χαρακτήρες. Το ότι εκεί αντιπάθησα τον Μακόναχι ως ηθοποιό τα λέει όλα νομίζω για το πόσο πολύ βαρέθηκα αυτή τη σειρά.

4. The Big Bang Theory

Ο διάδοχος του  Friends, η καλύτερη κωμωδία που έχει υπάρξει ποτέ, η καλύτερη σειρά που παίζεται τώρα και άλλα πολλά έχουν ακουστεί για το The Big Bang Theory. Για 5 σεζόν αποτελούσε μία από τις καλύτερες κωμωδίες που είχα δει αλλά η μετατροπή από μία Nerdy σειρά σε μία χαρούμενη οικογενειακή ατμόσφαιρα με έχει ξενερώσει απίστευτα και μαζί με αυτό 4-5 εκατομμύρια Αμερικανούς όπως δείχνουν τα πρόσφατα νούμερα τηλεθέασης. Η σειρά έχει ξεχάσει αυτό που κάποτε ήταν και το αίσθημα που βγάζει είναι "πληρωνόμαστε πολύ καλά για να την σταματήσουμε τώρα". Κρίμα.

3. Homeland

Όταν είχε πρωτοβγεί τα διθυραμβικά σχόλια έδιναν και έπαιρναν. Μία σεζόν αργότερα όλοι την έκραζαν, τώρα αναρωτιέμαι αν υπάρχει κοινό που την βλέπει μόνιμα και την ευχαριστιέται. Μία πρωταγωνίστρια που στην οντισιόν πρέπει να έκλαιγε για να της δώσουν το ρόλο (αφού αυτό κάνει και στη σειρά στα περισσότερα επεισόδια), πλοκή με ας μην πω άπειρα αλλά υπερβολικά πολλά κενά και το στόρυ με τον Μπρόντι έπρεπε να ήταν μόνο μία σεζόν (το ότι ο ηθοποιός που τον παίζει πήρε βραβείο με ξεπερνά και δε θα το αποδεχθώ ποτέ). Μπορεί η σειρά να άφησε τον Μπρόντι να ψοφήσει και να ησυχάσαμε αλλά η συνέχεια ήταν το ίδιο μη εντυπωσιακή. Ίσως έπρεπε να είχε σταματήσει στην πρώτη σεζόν.

2. The Walking Dead

Αυτή και αν θα έχει άδοξο τέλος όταν με τη χάρη του Χριστού και της Παναγίας καταλάβουν ότι πρέπει να τελειώσει (τα έχω ξαναπεί και ΕΔΩ). Η σειρά έχει ξεχάσει ότι υπάρχει και μια αρρώστια στην οποία πρέπει να βρουν λύση και δεν υπάρχουν μόνοι οι άλλοι άνθρωποι ως εχθροί αλλά και τα ζόμπια. Βέβαια αν έχουν αποφασίσει να την κάνουν την μακροβιότερη σειρά της Αμερικάνικης τηλεόρασης πάω πάσο. Μονότονη, επαναλαμβανόμενη με σταθερά και καλά σοκαριστικούς θανάτους στα midseason και season finale, έτσι για να να κρατάνε την παράδοση. Βλέπω όταν τους πουν ότι πρέπει να τελειώσει η σειρά να βρίσκουν μέσα σε δυο επεισόδια τη θεραπεία και να τρέχουν σε καταπράσινα λιβάδια σαν να μη συνέβη τίποτα (ακραίο αλλά ποτέ δεν ξέρεις).


1. Game of Thrones

Όσοι με γνωρίζουν θα το είχαν δει πριν καν ανοίξουν το άρθρο. Ποτέ δεν κατάλαβα τον τόσο ντόρο γύρω από αυτή τη σειρά. Οι εξελίξεις γίνονται όσο γρήγορα εξαπλώνεται και η ομίχλη. Οι και καλά συζητήσεις γεμάτες νόημα είναι πράγματα που τα έχουμε ξανακούσει και μάλιστα καλύτερα από άλλες σειρές. Οι θάνατοι των βασικών χαρακτήρων well spoiler, βασικά άκυρο, το σπόιλερ το έχουμε μάθει ένα χρόνο πριν γιατί υπάρχουν σε βιβλία όλα όσα συμβαίνουν εκτός από τις 3 τελευταίες σεζόν (αν δεν κάνω λάθος). Εδώ μέχρι και το φινάλε έχει διαρρεύσει με όλα τα σημαντικά γεγονότα (ίσως κάνω και κανένα άρθρο για αυτό για να δούμε πόσα θα πετύχω). Μία σειρά που τραβάει κόσμο μόνο και μόνο επειδή έγινε ξαφνικά μόδα και ήσουν πολύ δεύτερος αν δεν το έβλεπες δεν νομίζω ότι αξίζει τέτοια φιλοφρονήσεις όπως ότι είναι η καλύτερη σειρά όλων των εποχών. Αυτό είναι ο,τι πιο bullshit έχω ακούσει. Το Game of Thrones η καλύτερη σειρά όλων των εποχών; Βασισμένο σε τι; Ούτε καν έχει ολοκληρωθεί και λένε ότι είναι ο,τι καλύτερο έχει βγει; What about Lost, Breaking Bad, Person of Interest, Doctor Who; Αυτές οι σειρές που έχουν γράψει ιστορία τι πρέπει να πουν δηλαδή; Τι έλεγα; Α ναι, λοιπόν, γιατί τόσος ντόρος; Ποτέ δεν κατάλαβα και ποτέ δε θα καταλάβω. Μία σειρά που βλέπεται άλλες φορές ευχάριστα άλλες με υπομονή τύπου βλέπω κάτι ενώ τρώω. Nothing more. Φυσικά έχει και επικές στιγμές όπως κάθε άλλη σειρά αλλά έχει και 400 άλλες μέτριες. So.. Overrated!