Γιατί έχει γίνει έτσι το One Piece;

Το One Piece μπορώ να πω ότι για αρκετά χρόνια ήταν το αγαπημένο μου άνιμε. Το ξεκίνησα Σεπτέμβριο και με πάρα πολλά ξενύχτια το τελείωσα Δεκέμβριο πριν μερικά χρόνια. Είχα δει 700 ξέρωγω επεισόδια σε λίγους μήνες και το είχα λατρέψει όσο δεν πήγαινε. Αλλά μετά ήρθε το Dressrosa arc που κράτησε αιώνες και η αποκαθήλωση του άνιμε από την κορυφή για μένα.

Τι ήταν τόσο λάθος στο Dressrosa; Δυο πράγματα συγκεκριμένα. Το ότι μας έδειχνε κάθε ασήμαντη μάχη μεταξύ των μονομάχων του Κολοσσαίου και της Donquixote family και (σαν συνέπεια) το arc κράτησε ίσως περισσότερο και από το πιο επικό αρκ της σειράς το Marineford. Όσα συνέβησαν σε αυτό το arc: επιστροφή Σάμπο, πτώση Doflaminqo, η εμφάνιση του Fujitora στο τέλος μοιάζουν όλα κάπως μέτρια (αν και το απόλαυσα όσο δεν πάει) με το ότι τα βλέπαμε τόσο σπάνια σε σχέση με τα παραπάνω. Ειδικά αυτή η μάχη του Franky με τον Senor όσο γελοία και αν ήταν τόσο εκνευριστική κατάντησε εν τέλει.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Whole cake Island, mission objective: Save Sanji (και για να μην ξεχνάμε PUDDING Κ@ΡΙΟΛΑ Ο ΣΑΝΤΖΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ) που το άνιμε εφαρμόζει την τακτική μισό chapter του manga ανά ένα δικό του επεισόδιο. Δηλαδή το άνιμε είναι δυο φορές πιο αργό από το manga κάτι που κάνει την εξέλιξη της σειράς πιο αργή από ποτέ. Στο καπάκι βγήκε η φήμη ότι ο Oda θα βγάλει το wano arc το 2019 (τέλη 2018 αν είμαστε τυχεροί) και στη Jump Festa χρύσωσε το χάπι στους φανς της σειράς λέγοντας ότι θα εμφανιστεί ένας θρυλικός χαρακτήρας που μπορεί να έχει κάποια σχέση με τον γερο Whitebeard. Ή και όχι και τελείωσε με το πολλά είπα. Ρε μη σε πω Oda ξέρουμε ότι όσο πιο πολύ τραβήξει το άνιμε τόσο καλύτερο για όλους σας αλλά γαμηντοπεις και βγάλε τα κάπως πιο γρήγορα γιατί αυτό που πριν καιρό λεγόταν κοροϊδευτικά θα καταλήξει πραγματικότητα: θα βλέπουμε one piece με τα παιδιά μας για να δούμε πως θα τελειώσει.

Είμαι της λογικής ότι αν παρατραβήξεις το σχοινί θα σπάσει και πιστεύω ότι ο Oda και όσοι είναι πίσω από το άνιμε, έχουν προκαλέσει μία γενικότερη δυσφορία στον κόσμο με την τακτική που ακολουθούν. Θέλουμε να δούμε One Piece όπως ήταν παλαιότερα που ήταν σκέτη ευχαρίστηση κάθε επεισόδιο. Don't get me wrong ποτέ δεν έτρεχε ιδιαίτερα το άνιμε αλλά τουλάχιστον ήταν αξιοπρεπής η ροή των επεισοδίων, αυτό που γίνεται τώρα έχει καταντήσει παρωδία, ειδικά το ένα ολόκληρο επεισόδιο που πέρασαν για να θεραπεύσουν τον Ζουνίσα ήταν το τελειωτικό επεισόδιο (χτύπημα) για μένα.

Κλείνοντας να πω ότι το One Piece παραμένει στα 5 κορυφαία άνιμε μου, αλλά βλέποντας πως έχει γίνει σε σχέση με το αγαπημένο μου Full Metal Alchemist (ναι οκ καμία σύγκριση τα επεισόδια του ενός με του άλλου) που το επεισόδιο πέρναγε νεράκι και είχαν συμβεί τρεις χιλιάδες πράγματα δεν μπορώ παρά να πω κρίμα για το One Piece. Έχει (ναι τις έχει ακόμα αν πάρει το άνιμε ένα καλό ρυθμό - στην ανάγκη καλύτερα να το σταματήσουν ένα χρόνο και μετά να είναι γρήγορο παρά να είναι έτσι) τις προοπτικές να είναι το καλύτερο anime που έγινε ποτέ. Μακάρι να επιστρέψει στο να είναι το One Piece που όλοι είχαμε λατρέψει.