Οι σειρές που ακυρώθηκαν μέσα στο 2018

Χαμηλή τηλεθέαση, κακές κριτικές, υψηλές προσδοκίες από τις εταιρείες παραγωγής.Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορεί να ακυρωθεί μία σειρά νωρίτερα από ότι προοριζόταν. Δεν είναι λίγες οι σειρές που το 2018 ανακοινώθηκε ότι δεν θα συνεχιστούν. Για  να δούμε ποιες είναι αυτές. 

ChanceΜετά από μόλις 2 σεζόν η σειρά Chance (2016-2017) έφτασε στο τέλος της. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Kem Nunn, η δραματική-ιατρική σειρά  με τον Hugh Laurie (House M.D) αν και έλαβε πολύ καλές κριτικές ακυρώθηκε λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος από το κοινό.

DamnationΜόλις 1 σεζόν διήρκησε η σειρά Damnation (2017-2018) του Logan Marshall-Green. Το κανάλι USA ακύρωσε τη σειρά που αφορά τους αγρότες της Αϊόβα και την εξέγερση τους τη δεκαετία του 1930.  Η σειρά έλαβε ανάμεικτες κριτικές τόσο από τους κριτικούς όσο και από το κοινό. Σε συνδυασμό με τα πολύ χαμηλά νούμερα τηλεθέασης η σειρά διεκόπη μετά από μόλις 3 μήνες. 

Dice
Ο αμφιλεγόμενος κωμικός Andrew Dice Clay θεωρήθηκε η ιδανική περσόνα για να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ημι-αυτοβιογραφική σειρά Dice (2017-2018) χάρη στο ωμό χιούμορ του. Το δίκτυο Showtime πίστεψε σε αυτή τη σειρά όμως δυστυχώς το πρότζεκτ ήταν ανεπιτυχές,οι κριτικές που έλαβε ήταν αρνητικές και η τηλεθέαση εξαιρετικά χαμηλή έτσι η σειρά αυτό τον Ιανουάριο τελείωσε άδοξα μετά από δύο σεζόν. 

I Love DickΗ τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος που κυκλοφόρησε πριν από 20 χρόνια I Love Dick (2016-2017), όταν ανακοινώθηκε θεωρήθηκε από όλους σίγουρη επιτυχία. Το βιβλίο στις μέρες του είχε προκαλέσει ντόρο και ακόμα και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς από πολλούς, λόγω του ότι έγινε από τα γνωστότερα δείγματα εξομολογητικής λογοτεχνίας στις ΗΠΑ. Η πρότερη αναγνώριση μαζί με την προκλητική φύση της σειράς και την ερμηνεία του Kevin Bacon ήταν τα εφόδια του I Love Dick για να αποτελέσει επιτυχία όμως εντέλει δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές, ίσως, προσδοκίες της Amazon και έτσι τελείωσε μετά από μία μόλις σεζόν. 

Jean-Claude Van Johnson
Αν και έλαβε αρκετά θετικές κριτικές από κοινό και κριτικούς, η Amazon αποφάσισε να μην ανανεώσει για δεύτερη σεζόν την σειρά Jean-Claude Van Johnson (2016-2017)Η ιστορία επικεντρώνεται στον συνταξιοδοτημένο πια  Jean-Claude Van Damme, ο οποίος επιστρέφει στη ζωή του ιδιωτικού ντετέκτιβ. Στα αρχικά της στάδια, η σειρά είχε τραβήξει το ενδιαφέρον όλων πάνω της, αφού ήταν μία από τις δύο σειρές που διαφήμιζε η Amazon, δίνοντας στο κοινό την δυνατότητα να επιλέξουν αν θέλουν να δουν ολόκληρη σεζόν για αυτή την ιστορία. 

Once Upon a Time


Ύστερα από 7 χρόνια, το ABC αποφάσισε να δώσει ένα κλείσιμο στην σειρά φαντασίας Once Upon a Time (2011-2018). Η σειρά ακολουθούσε διάφορους χαρακτήρες βιβλίων που μεταφέρονταν στον πραγματικό κόσμο με όλες τις μνήμες τους σβησμένες λόγω μίας κατάρας.  Μετά από 4 επιτυχημένες σεζόν, η σειρά άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα καθώς το κοινό όπως φανέρωσε η πτώση στην τηλεθέαση, ήταν έτοιμο να φύγει από το Storybrooke. 

One Mississippi
Άλλη μία σειρά που αποφάσισε να διακόψει η Amazon είναι το One Mississippi (2015-2017). Δημιουργός και πρωταγωνιστής της σειράς που έχει πολλά βιογραφικά στοιχεία, είναι η Tig Notaro. To δράμα με τα πολλά στοιχεία κωμωδίας και με τη δυναμική παρουσία της Notaro κατάφερε να γίνει το αγαπημένο των κριτικών, όμως η απόφαση της Amazon, να προβάλλει σειρές που απευθύνονται σε ευρύτερο κοινό, οδήγησαν την σειρά αυτή στο τέλος της. 

DisjointedΑν και το κανάλι Netflix δε συνηθίζει να κόβει στην πρώτη σεζόν τις σειρές του, στην περίπτωση του Disjointed (2017-2018) αυτό άλλαξε. Η σειρά του Chuck Lorre (Two and a Half Men, The Big Bang Theory), που ακολουθεί την ιστορία μίας ακτιβίστριας η οποία προσπαθεί να λειτουργήσει ένα ιατρείο μαριχουάνας θεωρήθηκε ότι είχε κλισέ χαρακτήρες και προβλέψιμο χιούμορ, κάτι που οδήγησε στο τέλος της σειράς στην πρώτη κιόλας σεζόν της.  

The MayorΔύο μήνες μόνο προβλήθηκε η σειρά The Mayor (2017). Το έξυπνο πολιτικό χιούμορ της την έκανε επιτυχία από την πρώτη κιόλας σεζόν όμως λόγω κάποιων μέτριων κριτικών η σειρά άρχισε να πέφτει σε νούμερα. Γρήγορα η σειρά ακυρώθηκε από το ABC. Τα εναπομείναντα επεισόδια θα τα προβάλει το κανάλι Hulu σε εβδομαδιαία βάση, ενώ και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα αγοράζουν τα δικαιώματα προβολής της σειράς. Μια σειρά η οποία δημιούργησε αρκετό ντόρο στη σύντομη πορεία της όμως λόγω κάποιων κριτικών οδηγήθηκε στην αποκαθήλωση της.  Το ενδιαφέρον πολλών καναλιών πάντως για τα δικαιώματα, δείχνει ότι η σειρά είχε αντίκτυπο.