Jessica Jones - Season 2 - Review


Jessica, Jessica, JESSICA. Σαν άλλος Kilgrave κι εγω φώναζα Τζέσικα καθώς κατέβαιναν τα επεισόδια της δεύτερης σεζον του Marvel's Jessica Jones. Αν και βαθιά ξενερωμένος γιατί στο τέλος της προηγούμενης σεζόν πέθανε ο χαρακτήρας του αγαπημένου μου ηθοποιού David Tennant οπότε ήμουν σε φάση σε μισώ Jessica Jones.Anyway, για να δούμε τι έγινε.Η δεύτερη σεζόν ξεκινάει όπως ακριβώς μας είχαν υποσχεθεί η παραγωγός της σειράς, η Τζέσικα είναι ένα μαύρο χάλι.
Ποια είμαι, από που προέρχομαι, πως απέκτησα δυνάμεις, πότε θα γίνω μάνα και πότε θα παντρευτούμε Μανωλιό μου ήταν μερικά από τα ερωτήματα που τη βασάνιζαν για τα πρώτα επεισόδια. Όσο έψαχνε απαντήσεις τόσο περισσότερα ερωτήματα της εμφανίζονταν. Σε αυτά προσπαθούσε να βοηθήσει ο Μάλκομ ο οποίος ήταν βοηθός και η πάντα χρήσιμη *δεν* Τρις η  οποία για άλλη μία σεζόν κατάφερε να με κάνει να πω ψόφα να ησυχάσουμε βαρέθηκα να σε βλέπω να κάνεις μαλακίες.Η σεζόν έγινε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα με την άφιξη ενός νέου ατόμου με υπερδυνάμεις και μάλιστα ακόμα καλύτερες από αυτές τις Τζέσικα. Το άτομο αυτό απέκτησε τις δυνάμεις του μετά απο πειράματα όπως ακριβώς και η Τζέσικα. Η συνέχεια είναι το πιο κλισέ αλλά και ταυτόχρονα έτσι όπως εξελίχθηκε το πιο ανατρεπτικό που θα μπορούσαν να κάνουν. Και αυτό γιατί τελικά εκείνο το άτομο ήταν η μάνα της η οποία επιβίωσε από το τροχαίο που είχαν αν και πλήρωσε βαρύ αντίτιμο καθώς έχει θέματα θυμού και χάνει πανεύκολα τον έλεγχο, οπότε έχει κομματιάσει και ξαποστείλει μερικά άτομα.Το παιχνιδάκι που παίζουν μετά οι σεναριογράφοι καταντάει κάπως γραφικό προς το τέλος του. Ενώ η Τζέσικα θέλει να παραδώσει τη μάνα της και το γιατρό που της έκανε πειράματα (surprise νέος μπαμπάς για την Τζέσικα), εν τέλει εντελώς απροσδόκητα λυγίζει από το βάρος των αναμνήσεων (ανάθεμα και αν είχε μία ανάμνηση σωστά όλα λάθος τα θυμόταν) και την κρατάει σπίτι της μόνο και μόνο για να την παραδώσει εν τέλει. ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΑ. Οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να το κάνουν πηγαίνοντας από τον μακρύ τον δρόμο ή όπως λέμε και στο χωριό μου the long way round. Κακό δικό τους.

Μετά από συνεχείς αντιπαραθέσεις και αρνήσεις από την Τζέσικα τελικά υποκύπτει να το σκάσει μαζί με τη μάνα της. Μετά από μία καλή πράξη και την πεποίθηση της ότι η κόρη της θα καταλήξει στη φυλακη ή ακόμα χειρότερα αν δεν ξεκόψει επαφή μαζί της αποφασίζει να αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο. Η όλη σκηνή συμβαίνει στη ρόδα του λούνα παρκ που όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο επεισόδιο η Αλίσα όταν ήταν εκεί ιδιαίτερα μαζί με την Τζέσικα ένιωθε χαρούμενη και ότι ήταν πιο ψηλά από όλους ξέφευγε από την θλιβερή (Kinda) ζωή της. Ε όλο αυτό ήρθε να το καταστρέψει η Τρις που πυροβόλησε την Αλίσα επειδή λέει δεν μπορούσε να το κάνει η Τζέσικα. Ποσο πιο αχώνευτη; Και ούτε καν της έκανε το λαιμό πλαστελίνη η άλλη. ΞΕΦΤΙΛΑ!Top - Jessica/Kilgrave. Μα αυτό είναι χάρισμα. Εμφανίζεται σε ένα επεισόδιο και δίνει πόνο. Παίζει με το μυαλό της JJ και την κάνει με ευκολία να πιστεύει ότι είναι mass murderer. Η κόντρα μεταξύ Τζέσικα και Kilgrave ήταν αυτό που όλοι θέλαμε για την επιστροφή του Μωβ Άνδρα. Η Τζέσικα σε όλη την σεζόν ήταν ένα χάλι αλλά η επιστροφή του Κιλ στο μυαλό της ήταν το τελειωτικό χτύπημα πριν ανακάμψει μόνο και μόνο για να ξαναφτάσει στον πάτο. Γενικά την κάνει ό,τι θέλει. Κρίμα δεν τον είχαμε σε παραπάνω επεισόδια αλλά ο Purple Man θα είναι για πάντα ο μεγαλύτερος κακός του Jessica Jones και γενικά της Μάρβελ (για μένα).

Flop - Patchy. Super Patchy, Captain Patchy, STUPID PATCHY. ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΩΡΗ για να μοιάσεις στην Τζέσικα. Τράβα στην εκπομπούλα σου να μιλάς για τα προβληματάκια της Αμερικής και πολύ σου είναι. ΑΜΠΑΛΗ, Ε ΑΜΠΑΛΗ. Ας ψοφήσει τη βαρέθηκε η ψυχή μου, πραγματικά. Και εκεί που λες ψοφάει πιάνει η διαολεμένη η εγχείριση και θεραπεύεται και σκοτώνει τη μανα της Τζέσικα. Όλο κόμπλεξ και προβλήματα προκαλεί. Και δυστυχώς τώρα και με δυνάμεις κλάφτα.Most Improved - Malcom
. Από άχρηστο πρεζάκι σε βοηθός της Τζέσικα (associate παρακαλώ) και πρεζάκι άλλου είδους. Με την Τρις πραγματικά καταστροφικό δίδυμο δε θα τους εμπιστευόμουν ούτε κουβά με σφουγγαρίστρα να κρατήσουν. Αλλά στο τέλος δείχνει ότι σοβαρεύει και πάει να φτιάξει το μέλλον του.

Για να συνοψίσω, καλή ήταν η σεζόν για αυτό και την είδα σε μία μέρα. Δεν υπήρχε η παρουσία ενός βαρβάτου κακού που να τον τρέμεις. Η μανα της Τζέσικα ήταν απλά τέρμα δυνατή, δεν είχε όμως σχεδόν ποτέ έλεγχο, όπως ο Kligrave. Το φινάλε ήταν ελπιδοφόρο για την Τζέσικα ότι θα κάνει μία νεα αρχή, κακά μαντάτα οι δυνάμεις τις Πάτσι και ανησυχητικές οι δουλειές του Μαλκομ. Σίγουρα θα υπάρχει τρίτη σεζόν αλλά όπως όλοι ξέρουμε η Τζέσικα όσο και αν προσπαθεί να αλλάξει δύσκολα όλοι οι κακοί που κυκλοφορούν θα την αφήσουν να ζήσει όπως θέλει.