Πάνω από μισό δις θα κοστίσει η σειρά prequel του LOTR


Πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια αναμένεται να κοστίσει η σειρά prequel του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που έχει στα σκαριά η Amazon. Τα 250 εκ. έχουν ήδη καταβληθεί μόνο για τα δικαιώματα διασκευής των βιβλίων ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν για την υλοποίηση της σειράς. Το ποσό μοιάζει εξωφρενικό και πλησιάζει τα αστρονομικά ποσά μεγάλων κινηματογραφικών Franchise όπως του Star Wars. 
Η Amazon φαίνεται πως θέλει να γίνει άξια αντίπαλος των συνδρομητικών καναλιών που κυριαρχούν στην αγορά, όπως του Netflix και για αυτό πήρε αυτή την μεγάλη και ακριβή απόφαση. Φυσικά η επαναφορά στην μικρή οθόνη μιας τόσο αγαπητής ιστορίας είναι μία αρκετά έξυπνη κίνηση γιατί Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών έχει ένα από τα μεγαλύτερα fanbases παγκοσμίως με πολύ ένθερμους θαυμαστές. Ταυτόχρονα η "νεκρανάσταση"  αγαπημένων ιστοριών αλλά και τα spin-offs δεν είναι κάτι πρωτοφανές, αφού τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολλές σειρές και ταινίες να έχουν επανέλθει στο παρόν (It, Prison Break, Ghostbusters) κι άλλες τόσες να προετοιμάζονται (Charmed, Dirty Dancing). Σίγουρα με αυτή την κίνηση το συνδρομητικό τηλεοπτικό δίκτυο Amazon επιθυμεί να απευθυνθεί σε καινούργιο κοινό και να αποκτήσει πολλούς περισσότερους συνδρομητές. 
Η ιστορία θα διαδραματίζεται στη Μέση Γη αλλά θα εξερευνά νέες ιστορίες που προηγήθηκαν της «Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού». Η παραγωγή της σειράς θα γίνει από τα Amazon Studios σε συνεργασία με το Tolkien Estate and Trust, τη HarperCollins και τη New Line Cinema και αναμένεται να έχει αρκετές σεζόν.