Ξεκίνα θετικά τη μέρα σου: 5 απλά βήματα να το επιτύχεις!Σε όλους μας έχει τύχει να ξυπνήσουμε στραβά ή να μην έχουμε πάρει όσον ύπνο χρειαζόμαστε ή απλά να περνάμε μια από αυτές τις μέρες που δε θέλουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, ενώ παράλληλα οι υποχρεώσεις τρέχουν.

Παγκόσμια ημέρα ύπνου χθες και θυμήθηκα πόσο πολύ αγαπώ τον ύπνο. Θυμήθηκα, όμως, επίσης, πως τον αγαπώ τόσο πολύ που πολλές φορές με παρασύρει, κοιμάμαι παραπάνω, μετά τρέχω σαν τρελή και στο τέλος καταλήγω να μην είμαι συνεπής. Όπως, λογικά, αντιλαμβάνεσαι, αυτό μου προκαλεί απίστευτα νεύρα τα οποία και κουβαλάω καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ (και βασικό): Μην πατήσεις snooze!


Το ξέρω είναι δελεαστικό, αλλά αν πατήσεις snooze ξέρεις και συ πολύ καλά ότι θα το μετανιώσεις και μετά θα τρέχεις να προλάβεις και πάλι δε θα είσαι στην ώρα σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις μόλις ακούσεις το ξυπνητήρι είναι να πατήσεις διακοπή και να σηκωθείς αμέσως καθιστός/ή στο κρεβάτι με τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα. Με αυτόν τον τρόπο δεν κινδυνεύεις να παρασυρθείς από τη γοητεία του μαξιλαριού και των σκεπάσματα σου. Πρέπει να σε προειδοποιήσω πως αυτό το συναίσθημα δε θα ναι και το πιο ευχάριστο, όμως θα σε ανταμείψω. Περίμενε και θα δεις!


ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Σήκω και άνοιξε τα παντζούρια.

Εάν, αφού έχεις πάρει το θάρρος να σηκωθείς από το κρεβάτι, επιχειρήσεις να κάνεις τις πρωινές σου δουλίτσες με τα παντζούρια κλειστά, οι πιθανότητες να ξεκινήσεις την ημέρα σου με γκρίνια και αρνητική ενέργεια είναι αρκετές. Αντιθέτως, το να τα ανοίξεις και να πλημμυρίσει το δωμάτιο με ήλιο αμέσως θα σε γεμίσει με θετική ενέργεια σηματοδοτώντας πώς μια νέα μέρα αρχίζει.


ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: Τα απλωμένα που έχεις από χθες στο μπαλκόνι, βγες και μάζεψε τα να σε χτυπήσει λίγος o ήλιος. Με το που ανοίξεις τα παντζούρια βγες αμέσως έξω. Εμείς εδώ θα χρησιμοποιήσουμε την αφορμή ότι πρέπει να μαζέψεις τα απλωμένα από χθες, διότι αν σου πω μόνο να βγεις στο μπαλκόνι χωρίς λόγο και αιτία, πίστεψέ με, δεν θα το κάνεις. Είναι απαραίτητο το πρωί να περάσεις έστω ένα λεπτό στον ήλιο με το που ξυπνήσεις. Ο ήλιος βοηθά στον σχηματισμό της βιταμίνης D αλλά παράλληλα σε βοηθάει να ξυπνήσεις και να ξεκινήσεις θετικά τη μέρα σου.


ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Βάλε το εξής βίντεο να παίζει στα ηχεία του σπιτιού.


Ήξερες πώς μουσικά χάλια δεν υπάρχουν μόνο στις ταινίες; Μπορείς να τα έχεις και στη ζωή σου! Με το που γυρίσεις από το μπαλκόνι, βάλε αυτό και άσε το να παίζει στα ηχεία του σπιτιού σε ένταση χαμηλότερη της έντασης που μιλάς και άσε το ρυθμό να σε συνοδέψει στο πρωινό σου ξύπνημα και να διαμορφώσει τη διάθεση σου. Όπως ακριβώς, όταν είμαστε στεναχωρημένοι έχουμε ανάγκη από κάτι ευδιάθετο για να μας ανεβάσει, με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το συγκεκριμένο είδος μουσικής.


ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: Θυμάσαι που σου λεγα ότι θα σε ανταμείψω; Φτιάξε πρωινό!

Το ξέρω ότι βιάζεσαι, αλλά ένα δυναμωτικό πρωινό θα γλυκάνει την ξινίλα που σου δημιούργησε το να πατήσεις snooze και να μην ξανακοιμηθείς. Επίλεξε κάτι που ναι μεν να είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά και που να σε ευχαριστεί. Μια ευχάριστη γεύση στον ουρανίσκο σου το πρωί, σε ωθεί να αδράξεις τη μέρα ευδιάθετα.

Πάρε λοιπόν μια βαθιά αναπνοή και καλή σου μέρα

Υ.Γ. Αν το δοκιμάσεις, πες μας εδώ στα σχόλια αν δούλεψε και για σένα!