5 ανερχόμενες τάσεις της μόδας που ΔΕΝ πρέπει να έρθουν!Ζούμε στην εποχή των social media, των influencers και των fashion icons. Οι Kardashians και τα μοντέλα της Victoria Secret αποτελούν τα κύρια πρότυπα, τόσο στο χώρο του lifestyle, όσο και στο χώρο της μόδας. Κάτι το οποίο φοράει η Kim Kardashian ή η Bella Hadid σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στις βιτρίνες των hot trend καταστημάτων τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, τέτοια “φάσιο άικο”, που λέμε και στο χωριό μου, συχνά τείνουν να υπερβάλλουν στον τρόπο με τον οποίο ντύνονται…
Πάμε να δούμε μερικά τέτοια παραδείγματα.


1)     Το μπουφάν – πάπλωμαΣε αυτήν την συγκεκριμένη φώτο θα μπορούσα να σχολιάσω και τα παπούτσια, αλλά ας κρατηθώ. Ας μείνουμε στο πανωφόρι λοιπόν. Νομίζω όλοι λίγο πολύ μπορείτε να καταλάβετε γιατί αυτό το συγκεκριμένο πανωφόρι το ονομάζω μπουφάν – πάπλωμα. Ο λόγος είναι σαφέστατα διότι οι διαστάσεις του τυχαίνει να ταυτίζονται με τις διαστάσεις του παπλώματός μου μιας και η Gigi Hadid είναι ιδιαίτερα ψηλή, ενώ εγώ πάλι όχι.  Κορίτσια μου τέτοια ρούχα κάνουν ακόμα και την πιο λεπτή κοπέλα να φαίνεται παχιά.


2)     Το παπούτσι - παντελόνι ή το παντελόνι – παπούτσι


Δεν μπορώ να αποφασίσω ονομασία για αυτό το outfit, παρακαλώ όποιος καταλήξει κάπου να μου πει στα σχόλια. Μου θυμίζει πάντως τα κορμάκια που φοράμε στα νεογέννητα μέχρι να μάθουν να περπατούν, έτσι ώστε να μην βγάζουν τα παπούτσια τους και κρυώσουν. Δεν μπορώ να σκεφτώ για ποιο λόγο μία τέτοια ενδυμασία αρμόζει και σε γυναίκες 16+. Καταλαβαίνω βέβαια πως ο καθένας όσο πιο πολύ μεγαλώνει, τόσο πιο πολύ αναζητά την χαμένη του παιδικότητα αλλά και πάλι δεν συμφωνώ.


3)     Το φόρεμα – κουνουπιέρα


Πάλι εδώ δεν είμαι σίγουρη αν μου θυμίζει κουνουπιέρα ή το τούλι που χρησιμοποιούσε η μαμά μου για την ψαρόσουπα. Όπως και να χει τέτοια υφάσματα στην ανθρώπινη ενδυματολογία πρέπει να χρησιμοποιούνται είτε για στολές χορού, είτε για αποκριάτικες στολές, είτε για να δώσουν όγκο σε κοινές ενδυμασίες τοποθετημένα, όμως, κάτω από τα βασικά υφάσματα. Ακόμα κι αν δεχόμασταν ένα τέτοιο ύφασμα ορατό σε κάποιο σημείο ενός outfit, πάλι δε θα συμφωνούσα στο να είναι το βασικό/μοναδικό ύφασμα.


4)     Η αρκούδα


Λόγω του χρώματος ας την ονομάσουμε πολική αρκούδα. Γι’ αυτό το ένδυμα έχω να πω πολλά. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο πανωφόρι είναι το πιο ανερχόμενο απ’ όλα, καθώς έχει ήδη φτάσει στη χώρα μας σε πιο light εκφάνσεις. Απ’ ότι παρατηρείτε όμως η πυκνότητα του τριχώματος όλο και αυξάνεται. Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να θέλει να προσθέσει τόσο όγκο στο σώμα του και να κάνει το σώμα του από τη μέση και πάνω να φαίνεται τόσο δυσανάλογο σε σχέση με το υπόλοιπο. Μία δικαιολογία ίσως είναι το γεγονός ότι σε πολλές χώρες το κρύο δεν παλεύεται, όμως, η συνθετική τρίχα δεν εξασφαλίζει όση θερμότητα εξασφαλίζει η φυσική, που σημαίνει ότι για να φτιαχτεί μία συλλογή από τέτοιες γούνες θα χρειαστεί να δολοφονηθούν πάρα πολλά ζώα. Μόνο και μόνο από αυτό, το συγκεκριμένο πανωφόρι πρέπει να μείνει μακρυά από τον χώρο της μόδας.


5)     (no title)


Εδώ απλά γελάω. Όποια από εσάς θα φορούσε κάτι τέτοιο ας απαντήσει στα σχόλια να την βρω να πάμε για καφέ να μου εξηγήσει το γιατί. Δεν έχω δει τίποτα πιο αντιαισθητικό. Και δεν αναφέρομαι στο γεγονός ότι το ύφασμα που καλύπτει τις ρώγες της Bella Hadid είναι seethrough, μιας και αυτό δικαιολογείται από το κίνημα #freethenipple που βρίσκεται σε έξαρση αυτήν την περίοδο. Αναφέρομαι στον τρόπο που ΔΕΝ στηρίζει η μπλούζα το στήθος της κοπέλας και το κάνει να φαίνεται το λιγότερο αντιαισθητικό.