13 Reasons Why: 5+1 ερωτήματα για τη νέα σεζόνΕπιτέλους φίλες και φίλοι! Μετά από τεράστια, ανυπόφορη θα έλεγα αναμονή, ανακοινώθηκε η ημερομηνία πρεμιέρας της νέας σεζόν της σειράς 13 Reasons Why, που θα προβληθεί στο Netflix τον Μάιο που μας έρχεται.


Η πρωτότυπη σειρά, βασισμένη στο λογοτεχνικό έργο του  Jay Asher, επέκτεινε λίγο περισσότερο την ιστορία που ανέπτυξε ο συγγραφέας, καθηλώνοντας πολλά βλέμματα στην οθόνη. Mε πρωταγωνιστές τον Dylan Minette και την Kathrine Langford καθώς και με παραγωγό την γνωστή τραγουδίστρια Selena Gomez, η σειρά χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πιο πετυχημένες του 2017.


Dylan Minette, Selena Gomez, Kathrine Langford

Nα υπενθυμίσω (σε όσους είδαν τα επεισόδια μέσα σε μία μέρα και ξέχασαν την πλοκή ήδη) ότι η σειρά επικεντρώνεται γύρω από το πρόσωπο του Clay Jensen και της Hannah Baker. O Clay, ένα ντροπαλό έφηβο αγόρι, γυρνάει μια μέρα σπίτι του αμέριμνος, ωσότου βρίσκει μπροστά στο πλατύσκαλο του ένα χάρτινο κουτί. Ανοίγοντάς το βρίσκει μέσα εφτά κασέτες. Το προηγούμενο βράδυ, η Hannah,  φίλη και συμμαθήτρια του, αποφασίζει να βάλει τέλος στην ζωή της. Έχοντας ως σκοπό να μην αφήσει αναιτιολόγητο τον χαμό της, καταγράφει σε εφτά κασέτες, δεκατρείς λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Τις αφήνει έξω από την πόρτα του άτυχου φίλου της Clay, με την φωνητική εντολή, να τις διανείμει εκείνος με την σειρά του στο επόμενο άτομο του οποίου το όνομα καταγράφεται στην κασέτα. Η σειρά εξελίσσεται με εκείνον να περιφέρεται στους δρόμους, ψάχνοντας την ψυχική δύναμη να ακούσει όλες τις κασέτες, όταν μαθαίνει ότι σε αυτούς τους λόγους συμπεριλαμβάνεται και ο ίδιος.


13 Reasons Why

Η σειρά αυτή τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών θεατών, κυρίως εφήβων, ενώ έλαβε και πολλές διακρίσεις και επαίνους από κοινό και κριτικούς. Δεν έλειψαν όμως και οι κακές κριτικές που Την χαρακτήρισαν  ως ακατάλληλη καθώς ''θεοποίησε την αυτοκτονία''.

Κανείς δεν μπορεί όμως να αμφισβητήσει ότι η σειρά πραγματεύεται κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας  με έναν πρωτότυπο και ενδιαφέροντα τρόπο, συνδυάζοντας το δράμα με το σασπένς και την περιπέτεια. Ο πρώτος κύκλος της σειράς, της οποίας όλα τα επεισόδια κυκλοφόρησαν στις 31 Μαρτίου του 2017, φρόντισε να μας κρατήσει έως το τελευταίο λεπτό σε τρομερή αγωνία και να μας ενισχύσει την περιέργεια. Αυτά είναι λοιπόν μερικά από τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στο 13ο επεισόδιο της σειράς (και τα οποία βέβαια ευελπιστούμε να απαντηθούν τον Μάιο στην δεύτερη σεζόν
):

1. Τελικά ο Alex Standal... αυτοκτόνησε;

Η σειρά λήγει σχεδόν... απότομα, όταν στην οθόνη εμφανίζεται ένα ασθενοφόρο που τρέχει φρενιασμένο στους δρόμους. Ποιος βρίσκεται στο ασθενοφόρο; Τελικά ο Alex δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ενοχή του για το θάνατο της Hannah;


2. Τι  παίζει ανάμεσα στον Clay & την Skye; 


Παρότι έδειχναν απόμακροι μεταξύ τους, με την πάροδο του χρόνου φάνηκε ότι τους συνέδεαν περισσότερα πράγματα από όσα νομίζαμε. Είναι πράγματι φίλοι ή ο δεσμός τους πρόκειται να καταλήξει κάπου αλλού;


13 Reasons Why

3. Γιατί ο  Tyler Down είχε στην κατοχή του όπλα; 

Ο έντονα αντιπαθητικός φωτογράφος του σχολείου παρουσιάζεται πιο επικίνδυνος από ότι πίστευε κανείς. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την σκηνή όπου εκείνος κρύβει κάτω από το κρεβάτι του όπλα; Ποιος είναι ο σκοπός του; Πώς θα αντιδράσει στο bullying που δεχόταν καθημερινώς;


13 Reasons Why

4. Που κατευθύνονται ο Clay, η Skye, o Tony και το αγόρι του;


Το επεισόδιο κλείνει με τον Clay και τους 3 φίλους του να κατευθύνονται προς ένα άγνωστο μέρος... λίγο μετά την ομολογία των υπολοίπων χαρακτήρων!

13 Reasons Why

5. Τι απέγινε ο Bryce? Θα έρθει αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη; 

O Bryce ξαφνικά εξαφανίζεται από την σειρά. Φαίνεται πως το έβαλε στα πόδια αφού δεν βρήκε τα κότσια ούτε να αντικρίσει ούτε τους γονείς της Hannah, σε αντίθεση με τους υπολοίπους που παραδέχτηκαν την ύπαρξη των κασετών και την συνεπακόλουθη ενοχή τους.

13 Reasons Why

6. Τώρα που οι γονείς της Hannah πληροφορήθηκαν για την ύπαρξη των κασετών, τι σκοπεύουν να κάνουν; 

Από την στιγμή που τις κασέτες τις άκουσαν οι συμμαθητές της Hannah, ο Τοny τις έδωσε στους γονείς της, ελπίζοντας πως έτσι θα βρισκόταν φως στο τούνελ.


13 Reasons Why


Μέχρι να κυκλοφορήσει η νέα σεζόν και να απαντηθούν τα ερωτήματα, δείτε το τρέιλερ.