5 cover artists των οποίων τα τραγούδια είναι καλύτερα από τα αυθεντικάΥπάρχουν καλλιτέχνες στο ΥouTube, όπως η δικιά μας Natasha Kay, που τραγουδούν τραγούδια γνωστών δημιουργών-καλλιτεχνών με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο και γίνονται γνωστοί μέσα από αυτό. Πραγματικά μου ήταν παααρα πολύ δύσκολο να επιλέξω μόνο 5. Να σημειωθεί ότι η σειρά αυτή τη φορά είναι αξιολογική. Ο πρώτος στη λίστα μας είναι και ο καλύτερος και ο πιο επιτυχημένος.

Check them out..

#1 Pentatonix  [15εκ Subs]


Τι να πει κανείς για τους Pentatonix. Κάθε τους ερμηνεία είναι αξιομνημόνευτη και μοναδική. Πρόκειται για μία πενταμελή μπάντα τραγουδιστών που ερμηνεύουν τραγούδια χωρίς καμία συνοδεία οργάνων, παρά μόνο της φωνής τους. Κι όμως στοιχηματίζω πως αν ακούσεις έστω και ένα τους κομμάτι δε θα καταλάβεις την έλλειψη οργάνων. Αποτελούνται από μία σοπράνο, έναν μπάσο, δύο τενόρους και έναν απίθανο τύπο που μπορεί να μιμηθεί όλα τα κρουστά όργανα με απόλυτη επιτυχία.
#2 Kurt Hugo Schneider [10εκ. Subs]


Πρόκειται για έναν μουσικό παραγωγό, συνθέτη και στιχουργό, παρά για έναν τραγουδιστή. Ο Kurt συνεργάζεται, μέσω της πλατφόρμας του στο YouTube, με cover τραγουδιστές/τριες, μπάντες και γενικότερα μουσικούς και αναδημιουργούν γνωστά και μη κομμάτια με τον πιο πρωτότυπο τρόπο. Μπορεί να μετατρέψει ένα rock κομμάτι σε μπαλάντα και αντίστροφα. Μόνο να σκεφτεί κανείς ότι έχει συνεργαστεί με όλους τους κάτωθι μουσικούς και έχει αναδείξει τους περισσότερους Αμερικανούς cover artists μέσω της συνεργασίας τους. Κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι τα video clips του και η πληθώρα μουσικών οργάνων που ξέρει να παίζει.#3 Madilyn Bailey [5εκ Subs]


Η φωνή της συγκεκριμένης κοπέλας δε μοιάζει με καμία άλλη που έχεις ακούσει. Είναι μοναδική, όσο και ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύει. Παρόλο που τα cover της είναι αρκετά πιο λιτά από του Kurt, δηλαδή χωρίς κάποια ιδιαίτερη σκηνοθεσία, με την ενορχήστρωσή τους και τα μαγευτικά backround vocals τους, καταφέρνουν να σαγηνεύσουν τον ακροατή. Ο τρόπος με τον οποίο “χορεύει” στις υψηλές περιοχές του πενταγράμμου είναι εντυπωσιακός. Αν ακούσεις για παράδειγμα το Love on the brain από τη Madilyn Bailey θα ξεχάσεις πως το ερμήνευσε κάποτε η Rihanna.
#4 Sam Tsui [2.9εκ Subs]


O Sam Tsui έχει καταφέρει να γίνει τόσο γνωστός για τα cover του που κάθε χρόνο πραγματοποιεί συναυλίες σε όλη την Αμερική την Ασία και την Ευρώπη. Κατά τη γνώμη μου ξεχωρίζει για την αστείρευτη ενέργειά του, την οποία μεταδίδει στον ακροατή και από τον τρόπο που τραγουδά, αλλά και από τις εκφράσεις του προσώπου του και τις κινήσεις του σώματός του. Είναι γνωστός για τις πολλές συνεργασίες του με τον Kurt Hugo Schneider, όμως μία ματιά στα video του θα σε πείσει πως δεν είναι αυτός ο λόγος που το κοινό τον αγαπά τόσο πολύ.
#5 Macy Kate [872χιλ Subs]


Ένα φρέσκο κορίτσι με ατέλειωτη όρεξη να εξελίσσεται. Σε κάθε της βίντεο φαίνεται η δουλειά που κάνει για να το δημιουργήσει. Η Macy δίνει μία δική της νότα στα κομμάτια και καταφέρνει να τα αλλάξει εντελώς. Το στυλ της, η απόφασή της μια μέρα να τα παρατήσει όλα και να μετακομίσει στο L.A. να κυνηγήσει το όνειρό της και όλα με όσα καταπιάνεται για να έρθει όλο και πιο κοντά στο κοινό της είναι αυτά που την έχουν κάνει τόσο διάσημη. Έχει τόσο χαρακτηριστική χροιά που είμαι σίγουρη πως θα σου αποτυπωθεί στο μυαλό.
Δε θα μπορούσα να μην αναφέρω και μερικούς ακόμα:
Red, Sofia Kalberg, Emma Heesters, Davina Michelle, Savannah Outen, Arlene Zelina, Tyler Ward, Cimorelli, Max Schneider, Tiffany Alvord, Samantha Harvey.


Εnjoy! 💕