Πώς να χάσεις τα κιλά των διακοπών σε 4 απλά βήματα
Άσε μη μου πεις... Έφαγες και συ πολύ φέτος το Πάσχα! Δε σε αδικώ. Αρνιά, αυγά, τσουρέκια, σοκολατένια λαγουδάκια και γενικότερα ότι σχετίζεται με αυτήν την καταραμένη τη σοκολάτα. Είμαι μαζί σου και θα σε βοηθήσω να τα χάσεις, όχι γιατί έρχεται το καλοκαίρι, αλλά γιατί για να διαβάζεις αυτό το άρθρο, μάλλον δε νιώθεις καλά με αυτά τα περιττά κιλάκια και θέλεις να τα χάσεις.

….απλά συνέχιζε να διαβάζεις!

1)     Πίνε νερό!

Πρώτη και βασική προϋπόθεση για να χάσεις τα περιττά κιλά των διακοπών είναι να πίνεις πολύ νερό. Όταν λέω πολύ προφανώς δεν εννοώ 5 λίτρα την ημέρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να πίνεις 1.5 λίτρο τη μέρα, διότι ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου, με αποτέλεσμα να λειτουργεί σωστά και να κάνει τις καύσεις που επιθυμείς. Εάν ξεκινήσεις απλά να προσέχεις τη διατροφή σου χωρίς την απαραίτητη ποσότητα νερού, οτιδήποτε κάνεις θα πάει στράφι!

2)     Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου


Δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις γυμναστήριο αν δεν έχεις το χρόνο ή την οικονομική ευχέρεια. Μπορείς για παράδειγμα να σταματήσεις να χρησιμοποιείς τα Μ.Μ.Μ. για διαδρομές μικρότερες των τριών χιλιομέτρων και αντί αυτού να περπατάς. Μία πιο οικονομική λύση από το γυμναστήριο είναι η κολύμβηση. Δε χρειάζεται να εγγραφείς σε κάποια ομάδα. Μπορείς απλά να πηγαίνεις στις ώρες κοινού και να κολυμπάς για ένα μισαωράκι 3-4 φορές την εβδομάδα. Ήξερες ότι μισή ώρα κολύμβησης αντιστοιχεί σε 1 ώρα γυμναστηρίου; Για ξανασκέψου το…


 3)     Με τη διατροφή τι γίνεται;
Με τόσες διατροφές που έχω κάνει στη ζωή μου, δηλώνω πλέον έμπειρη και έχω να σου δώσω 4 απλές συμβουλές:

11.  Πες ναι στα φρούτα και στα λαχανικά και όχι στους υδατάνθρακες.
Δεν σου πα να μην τρως καθόλου υδατάνθρακες, αλλά όχι παραπάνω από 2 φορές την εβδομάδα!

22. Τρώγε 5 μικρά, αλλά υγιεινά γεύματα την ημέρα.
Ένα γεύμα μπορεί να είναι και μία μπανάνα, αλλά μπορεί επίσης να είναι κοτόπουλο με σαλάτα. Φρόντισε μία μέρα σου να περιέχει και τα δύο.

33. Το τελευταίο σου γεύμα να είναι τουλάχιστον 2 ώρες πριν κοιμηθείς!
Χρειάζεται να δώσεις χρόνο στον οργανισμό σου να χωνέψει το βραδινό φαγητό, ειδάλλως θα το αποθηκεύσει όλο σε λίπος, κάτι το οποίο δε θέλουμε!

44. Μην το παρακάνεις με τη ζάχαρη.
Ντάξει δεν κάνεις και καμιά αυστηρή δίαιτα για να κόψεις και τη ζάχαρη, αλλά μην το παρακάνεις κιόλας. Πιες τον καφέ σου όπως θες. Απλά για οτιδήποτε άλλο σκέψου πως υπάρχει και η καστανή ζάχαρη ή το μέλι.

4  

     4)     Περισσότερος ύπνος – λιγότερο ποτό


Η έλλειψη ύπνου κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που προσπαθείς να πετύχεις με το νερό. Ο οργανισμός σου όταν είσαι άυπνος και κουρασμένος εξασθενεί, με αποτέλεσμα να μην αφήνει τον μεταβολισμό σου να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει καύσεις. Το ποτό από την άλλη περιέχει άφθονη ζάχαρη και οινόπνευμα που ούτε αυτά λειτουργούν υπέρ του μεταβολισμού σου. Μέχρι να χάσεις αυτά τα ανεπιθύμητα κιλάκια φρόντισε να περιοριστείς σε 1 με 2 ποτά την εβδομάδα.