Weeknd: Η πορεία του και το ολοκαίνουργιο EP


Όσοι ακολουθούν τον Weeknd από τα πρώτα του βήματα, ξέρουν πως η 8ετής πορεία του διάσημου καλλιτέχνη (που το πραγματικό του όνομα είναι Abel Makkonen Tesfaye) εξελίχθηκε ραγδαία. Η καριέρα του ξεκίνησε το 2010, όταν εκείνος άρχισε να ανεβάζει δικά του τραγούδια στο youtube χρησιμοποιώντας το γνωστό ψευδώνυμο the Weeknd. Σύντομα τα τραγούδια του έγιναν γνωστά και επανακυκλοφόρησαν μόλις 2 χρόνια αργότερα σε συμπιεσμένο άλμπουμ με τίτλο Τrilogy. Toν Σεπτέμβριο του 2012, υπέγραψε συμβόλαιο με τους Republic Records και δημιούργησε το δικό του στούντιο ηχογράφησης με τίτλο XO.


Ο Αbel το 2011 εξέδωσε το mixtape του με τίτλο House of Balloons, που έλαβε πολλές θετικές κριτικές. Επρόκειτο για κομμάτια καθαρά alternative R&B που ουσιαστικά αναφέρονταν στις δύσκολες μέρες που περνούσε ο ίδιος στο Toronto. Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2013 κυκλοφόρησε το άλμπουμ του Kiss Land. Το άλμπουμ αυτό  αποτελούταν από έξι single τα οποία ουσιαστικά κατατάσσονται στην κατηγορία slow R&B. Σε συνέντευξη του δήλωσε ότι το άλμπουμ του ουσιαστικά αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες που συνάντησε ως νέος καλλιτέχνης σε έναν τελείως καινούργιο χώρο στις περιοδείες. Αποκάλυψε ότι σκεπτόμενος της λέξη Kiss Land στο μυαλό του καταφτάνουν εικόνες ενός τρομακτικού μέρους. Αυτός ήταν και ο λόγος που προσπάθησε να μεταδώσει στον κόσμο απόκοσμες φωνές και ήχους που θα τους έκαναν «να νιώσουν ακριβώς ό,τι νιώθω»Έναν ξεκάθαρο και έντονο τρόμο μπροστά στις νέες προκλήσεις.Από τους σκοτεινούς στίχους και τα σκοτεινά τραγούδια, ο Weeknd μετέβη σε ένα πιο σύνθετο στυλ που τελικά τον οδήγησε στην επιτυχία. Τον Αύγουστο του 2015 κυκλοφόρησε το πολυβραβευμένο άλμπουμ του Beauty Behind the Madness, συνδυάζοντας στοιχεία pop και alternative R&B. Το νέο του δημιούργημα πούλησε 1.5 εκατομμύριο αντίτυπα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο δίσκος έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Τα τραγούδια του The Hills και Can't Feel My Face έφτασαν στην πρώτη θέση στην κατηγορία Hot 100 των Billboard στην Αμερική. Επιπλέον έχοντας ως στήριγμα το κατάλληλο promotion από την ταινία 50 Shades Of Grey, το τραγούδι του Earned it, ήταν υποψήφιο και για Αcademy Award.

       
Μέσα στον επόμενο χρόνο, ο Weeknd εξέδωσε το πιο φημισμένο άλμπουμ του με τίτλο Starboy, ένα δυναμικό άλμπουμ αποτελούμενο από 18 electro, pop & alternative R&B κομμάτια. Το άλμπουμ αυτό εκσφενδόνισε τον Weeknd στην κορυφή των Charts, φτάνοντας την πρώτη θέση σε πολλές χώρες, όπως την  Σουηδία, την Γαλλία, τον Καναδά και την Νέα Ζηλανδία. Με τολμηρούς στίχους και πρωτότυπη μουσική, προσπάθησε να αναδείξει την ακραία και πολυπόθητη ζωή ενός διάσημου, ενώ στο video clip του ομώνυμου τραγουδιού Starboy, ο ίδιος παρουσιάζεται ως εκδικητής έτοιμος να εξαφανίσει τα ίχνη της... προηγούμενης απλής ζωής του καταστρέφοντας βραβεία και διακρίσεις από τα προηγούμενα άλμπουμ. Ακούγοντας το τρίτο άλμπουμ του Weeknd, ένας παλιός φαν αντιλαμβάνεται την θεαματική αλλαγή στα ακούσματα και τις προτιμήσεις του διάσημου τραγουδιστή. To άλμπουμ χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο δίσκος με την καλύτερη φωνή, και τους πιο "βρώμικους" στίχους.


Φαίνεται όμως ότι o Weeknd δεν σταματά να εκπλήσσει το ευρύ πλέον κοινό του. Στις 31 Μαρτίου του 2018, λίγες μέρες πριν, εξέδωσε το νέο του EP album με τίτλο My dear Melancholy. Αφήνοντας πίσω του κάθε υπονοούμενο και κάθε έντονα χορευτικό κομμάτι, επέστρεψε με έναν νέο δίσκο, θυμίζοντας τον παλιό καλό του εαυτό. Μέσα από 6 κομμάτια, ο Weeknd μιλάει για μία ακόμη φορά στις πληγωμένες καρδιές, χρησιμοποιώντας στις ηχογραφήσεις του περισσότερο πιάνο από άλλες φορές, high vocals και βαθύ συναίσθημα. Αυτό που καθιστά το νέο του άλμπουμ διαφορετικό από κάθε προηγούμενό του, είναι η μικρή του έκταση (γύρω στα 30 λεπτά) και φυσικά οι έντονα καταθλιπτικοί του στίχοι. Όλο το άλμπουμ διακατέχεται από το αίσθημα της εγκατάλειψης και της προδοσίας και μια διάθεση φυγής από τα παλιά, τις κακές αναμνήσεις και τη μοναξιά. Κάποιοι δικαιολογούν αυτή την διάθεση, αναφερόμενοι στον πρόσφατο χωρισμό του με την διάσημη τραγουδίστρια Selena Gomez που τον άφησε για να επιστρέψει στον πρώην της. Ποιος ξέρει όμως;

Παρά την αναπάντεχη μεταστροφή του σε ένα είδος μουσικής που φαινόταν να είχε... ξεχάσει, είναι σχεδόν βέβαιο και αναμενόμενο, ότι κάπου μέσα στην χρονιά θα τον δούμε να κρατάει στα χέρια του νέα βραβεία. Ήδη το ένα από τα τραγούδια αυτά με τίτλο Call Out My Name, είναι νούμερο ένα στις τάσεις στο youtube σε Σουηδία, Αλβανία και Ελλάδα, ενώ έχει φτάσει ήδη τα 15 εκατομμύρια views. Δεν μπορούμε λοιπόν να κάνουμε τίποτα παραπάνω, παρά να αναμένουμε  τις εξελίξεις!