5+1 χρήσεις για τα παλιά σου κραγιόν


Όλες έχουμε διάφορα κραγιόν στο βαλιτσάκι των καλλυντικών μας που πια δεν χρησιμοποιούμε. Και επειδή οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι από άποψη οικονομικών σας έχω βρει μερικές έξυπνες προτάσεις να αναβαθμίσετε τα παλιά κραγιόν που δεν χρησιμοποιείτε πια πριν αυτά οδηγηθούν στα σκουπίδια.

Μετατρέψτε το κραγιόν σε lip gloss


Μία πολύ πρακτική μέθοδος για να εφαρμοστεί η παραπάνω τακτική είναι να αναμίξετε το κραγιόν σας με λίγη βαζελίνη. Αφού ομογενοποιηθούν καλά αυτές οι δύο ουσίες, πάρτε ένα πινέλο και απλώστε το στα χείλη σας. Με αυτό το τρόπο θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε ενώ παράλληλα θα γλυτώσετε μερικά δεκάδες ευρώ

Μετατρέπουμε το κραγιόν μας σε μολύβι χειλιών


Παίρνουμε ένα μικρό πινελάκι και το βουτάμε μέσα σε στο κραγιόν της αρεσκείας μας. Αφού το αφήσουμε λίγα δευτερόλεπτα να στεγνώσει έως ότου αποκτήσει την κολλώδη υφή που θέλουμε, το εφαρμόζουμε στο περίγραμμα των χειλιών μας.

Φτιάχνουμε lip balm με χρώμα


Παίρνουμε ένα χρησιμοποιημένο lip balm και το βάζουμε σε ένα βαζάκι. Αφού προσθέσουμε μικρή ποσότητα από το ξεχασμένο μας κραγιόν, ανακατεύουμε καλά με μία οδοντογλυφίδα και είναι έτοιμο το νέο μας χρωματισμένο lip balm!

Κάνουμε μείξη τα κραγιόν μαςΑφού συγκεντρώσουμε όλες τις αποχρώσεις των κραγιόν που μας αρέσουν αρχίζουμε να τα εφαρμόζουμε σε στρώσεις. Χρησιμοποιούμε μία βάση για τα χείλια και στη συνέχεια εφαρμόζουμε ένα ένα τα χρώματα που επιλέξαμε συνδυαστικά. Έτσι δημιουργούμε εντυπωσιακά και πρωτότυπα κραγιόν που θα σαγηνεύσουν και θα τραβήξουν πάνω τους όλα τα βλέμματα, ενώ παράλληλα αποκτάμε νέες αποχρώσεις χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ!

Μετατρέψτε το κραγιόν σε ρουζ!


Ανακατέψτε λίγο κραγιόν με μία σταγόνα αργανέλαιο και με τη βοήθεια του πινέλου σας εφαρμόστε το πάνω στα μήλα και τα μάγουλα του προσώπου σας. Απλώστε το καλά και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό, ενώ κανείς δεν θα καταλάβει ότι έχετε εφαρμόσει την προαναφερθείσα περίεργη τακτική. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε πιο γήινες αποχρώσεις έτσι ώστε να πετύχετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα το οποίο είναι ιδανικό για κάθε χρώμα και τύπο δέρματος. 

Κραγιόν για σκιά ματιών


Παίρνουμε λίγο κραγιόν με ένα πινέλο και ταμπονάρουμε κατά μήκος των ματιών μας. Χρησιμοποιούμε αποχρώσεις του ροζ για ένα πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα, ενώ αν επιθυμούμε γυαλάδα ή ένα πιο nude αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε αποχρώσεις του καφέ και του μοβ.