Πανελλήνιες: Η τελικά ευθείαΠανελλήνιες. Μια εμπειρία που πολλοί από εμάς επέλεξαν να ζήσουν πιστεύοντας πως  είναι ένας δρόμος να ανοίξουν μια από τις μελλοντικές (αμέτρητες, πιστέψτε με) πόρτες της ζωής. Είναι αλήθεια πως οι πανελλήνιες δίνουν την εντύπωση ότι πραγματικά υπάρχουν με σημαντικό σκοπό, να θέσουν δηλαδή έστω ένα μικρό θεμέλιο για την μετέπειτα πορεία της ζωής. Κάποιοι ίσως επιζητούν την επιτυχία για να αποδείξουν στον εαυτό τους αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο πως είναι ικανοί να εκπληρώσουν στόχους. Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν πετυχαίνει φαίνεται ανίκανος να επιτύχει και μελλοντικά; Σαφώς και όχι.

Σε ένα σύστημα και μια παιδεία του κατά τα άλλα σύγχρονου 21ου αιώνα, όπου επιβραβεύει και αποθαρρύνει τη σύγχρονη νεολαία, μέσα από μία δοκιμαστική περίοδο ενός μήνα και στερεί στον μαθητή ο οποίος έχει κοπιάσει κατά τη διάρκεια όλων των μαθητικών ετών όχι μόνο τη δυνατότητα να εισαχθεί στο τμήμα των ονείρων του αλλά και να έχει τη δυνατότητα να ξαναπροσπαθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι μαθητές πρέπει να επαναπροσδιορίσουν την εικόνα που έχουν πλάσει στο μυαλό τους για τις πανελλήνιες και να την απλοποιήσουν… κατά πολύ μάλιστα!

Εσείς λοιπόν εκεί έξω που επιλέξατε να φτιάξετε μια επαγγελματική βάση μέσω πανελληνίων, εσείς που αποτύχατε και προσπαθήσατε ξανά και ξανά, ακόμη και εσείς που οραματιστήκατε διαφορετικούς τρόπους να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας, να θυμάστε πως όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος και όπου υπάρχει η πραγμάτωση του τρόπου, θα υπάρξει και η επιτυχία. Κανένας εξεταστής δεν μπορεί να κρίνει την ικανότητα ενός ανθρώπου και κανείς δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς πρώτα να έχει αποτύχει. Όλα είναι μια ιδέα και η ιδέα είναι να πιστεύεις σε εσένα ακόμα και στις μεγαλύτερες ήττες της ζωής. Άλλωστε είναι επιεικώς κουτό να πιστεύει κάποιος πως γνωρίζει μόλις στα δεκαοχτώ του χρόνια τι είναι αυτό που πραγματικά θα τον ολοκληρώνει και θα τον γεμίζει για την υπόλοιπη ζωή του. Όσο μεγαλώνεις ανακαλύπτεις τον εαυτό σου, τις ικανότητες, τις αντοχές και τα όρια σου και όταν ανακαλύψεις την πραγματική σου επιθυμία για κάτι, θα κινήσεις γη και ουρανό να το επιτύχεις. Όσο μελό και αν ακουστεί όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

Υ.Γ: Καλή επιτυχία στη ζωή