Συνέντευξη με τους Opera ChaotiqueΟι Opera Chaotique είναι ένα ντουέτο που αποτελείται από τους Tenorman (Γιώργος Τζιουβάρας) και Voodoo Drummer (Χρήστος Κουτσογιάννης), και κάθε live τους είναι μια παράσταση που μπλέκει αρμονικά διάφορα είδη μουσικής μαζί με θεατρικότητα, παράγοντας ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα που σε κάνει να θες να τους ξαναδείς. Μετά από την παράσταση για τα 7 χρόνια παρουσίας τους στο χώρο της μουσικής (δες το άρθρο εδώ), μας απάντησαν με πολύ χιούμορ σε μερικές ερωτήσεις για τη μέχρι τώρα πορεία τους και τα μελλοντικά τους σχέδια.


-Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε από τη σκηνική σας παρουσία, και γενικά τη μουσική σας, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερη. Πώς ξεκίνησε όλο αυτό; Πώς εμπνευστήκατε την ιδέα του σχήματος, και του είδους της μουσικής που παίζετε; 

Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό ξεκίνησε δίχως να έχουμε ακριβώς την ιδέα, απλά σκεφτήκαμε να συνδυάσουμε τα είδη που αγαπάμε σε ένα show και να βάλουμε μέσα και τα στοιχεία του χιούμορ που μας εκφράζει. Στη συνέχεια η έμπνευση μας κυρίευσε και σιγά σιγά αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε περισσότερο και να δημιουργούμε αυτό το είδος που ονομάζουμε σουρεαλιστικό καμπαρέ.


-Στις παραστάσεις σας βλέπουμε ότι συνδυάζετε πολλά διαφορετικά μουσικά είδη, που τα «παντρεύετε»  μεταξύ τους. Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές, και πώς προκύπτουν οι διάφοροι μουσικοί συνδυασμοί;

Ο Voodoo Drummer είναι εραστής της Νέας Ορλεάνης, αυτή είναι η μουσική που αγαπάει. Ο Tenorman με αγάπη έχει αγάπη για την όπερα, οπότε κάπως έτσι ξεκίνησε. Όμως υπάρχουν στοιχεία από ροκ, καμπαρέ, από διάφορα έθνη, ελληνικοί ρυθμοί, αφρικάνικοι, έχουμε μπλέξει πολλά είδη μέσα και αυτή η μίξη κάπου μας οδηγεί.-Έχετε συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους, μέσα στα 7 χρόνια της πορείας σας. Ποια συνεργασία σας έμεινε περισσότερο, και με ποιον ή ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον; 

Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με τον Tom Waits, κατανοούμε πόσο δύσκολο είναι σαφώς, χοχο. Με τους Tiger Lillies ήταν μια ιδιαίτερη συνεργασία που μας έμεινε αλλά με όσους συνεργαστήκαμε τους θαυμάζουμε και τους εκτιμούμε.


-Τι άλλαξε για το συγκρότημα μέσα σε 7 χρόνια, είτε μουσικά, είτε στον τρόπο που δουλεύετε; 

Σχεδόν τα πάντα έχουν αλλάξει, η εξέλιξη είναι σημαντική και για το κοινό και για εμάς τους ίδιους. Ναι, άλλαξαν πολλά, τώρα παίζουμε απλά χειρότερα, πολύ χειρότερα, τι να κάνεις.


-Υπάρχει διαφορά στην αποδοχή και την ενέργεια του κόσμου εδώ, σε σχέση με το εξωτερικό; 

Υπάρχει διαφορά από πόλη σε πόλη, αλλά σε γενικές γραμμές μας χειροκροτούν όρθιοι στο εξωτερικό, μάλλον γιατί βιάζονται να φύγουν.


-Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;  

Στις 24 Απριλίου στο Βερολίνο στο English Theater

Στις 28 Απριλίου στην Αθήνα στο Hollywood Stage με τους Αμπαζή και Γεννατά

Στις 3 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη στη Μαύρη Τρύπα

Στις 4 Μαΐου στη Λάρισσα στο Stage Club


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Opera Chaotique για τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια σε ό,τι κάνουν.