The Walking Dead: Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα της 8ης σεζον


Η 8η σεζόν του The Walking Dead τελείωσε σχεδόν μία εβδομάδα πριν. Το φινάλε αν και θεωρήθηκε από τους φανς της σειράς καλό, γενικά είχε μέτρια αποδοχή από το ευρύ κοινό. Χαρακτηρίστηκε προβλέψιμο και μη εντυπωσιακό και  το ότι σημείωσε τα χαμηλότερα νούμερα στην ιστορία της σειράς ως season finale λέει πολλά. Το The Waling Dead έκανε 7 κρίσιμα λάθη αυτή τη σεζόν για μένα και έκανε πολλούς, ακόμα και φανατικούς θαυμαστές του που το βλέπουν από την πρώτη μέρα, να γυρίσουν την πλάτη τους στη σειρά.


The Walking Dead

Τι θα γίνει με την Μάγκι

Θα ανανεώσει, δε θα ανανεώσει, θα μείνει, θα φύγει, συμφώνησε να παίξει σε σειρά του NBC αλλά μπορεί να εμφανίζεται ως recurring στο TW. Κρίμα για μία σειρά του βεληνεκούς του The Walking Dead να μην μπορεί ή να μη θέλει να κρατήσει άτομα που έχει λατρέψει το  κοινό του. (η φωτό είναι όταν θες να φύγεις και σε κρατάνε με το ζόρι τι όχι).

The Walking Dead


Νίγκαν

Όλη τη σεζόν έβγαζε ένα μίσος, ένα θα σας γονατίσω θα σας λιώσω, θα πεθάνετε για ό,τι κάνατε στους saviors. Εν τέλει και ενώ είχε τον Ρικ υπό το έλεος του, εν τέλει τα λόγια του Ρικ που του θύμισαν όσα του έγραψε ο Καρλ διαπέρασαν τις άμυνες του με αποτέλεσμα να διστάσει και τότε νικήθηκε. Κρίμα γιατί είχε τις προοπτικές να γίνει ο καλύτερος κακός της σειράς αλλά στο τέλος για μένα απέτυχε. Ίσως κάνει δυνατότερο comeback από το πουθενά. Τζέφρι Ντιν Μόργκαν ο,τι καλύτερο έχουμε δει στη σειρά από πλευράς ηθοποιίας πάντως.

The Walking Dead


Η συνωμοσία

Από το πουθενά τελευταίο επεισόδιο μία συνωμοσία γεννιέται στο σκοτάδι. Μάγκι Τζίζους και ... Ντάρυλ (wtf) αποφασίζουν να προδώσουν τον Ρικ και τη Μισόν και είτε να τους ξεκάνουν είτε να τους απομακρύνουν από την εξουσία. Αυτή η σκηνή ήταν από το πουθενά κατασκεύασμα μόνο να χαμε να λεγαμε και έγινε απλά για να υπάρχει ενα cliffhanger για του χρόνου. Η Μάγκι έχει λόγο να προδώσει τον Ρικ γιατί χάρισε τη ζωή στον Νίγκαν που έκανε το κεφάλι του Γκλεν καρπούζι, δεκτό. Ο Ντάρυλ γιατί μία φορά σε ένα επεισόδιο είχε μία διαφωνία με τον Ρικ, πολύ τυχαίο, ειδικά για ένα χαρακτήρα που είναι στο πλευρό του Ρικ απο τα μέσα της πρώτης σεζόν και έχει στηρίξει ο ένας τον άλλον σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Εδώ ο Ντάρυλ προτίμησε την ομάδα του και τον Ρικ από τον ίδιο του τον αδερφό και θα τον προδώσει τώρα; Δέχθηκε να φάει ξύλο ή ακόμα και να πεθάνει για να σωθεί ο Ρικ, ο Καρλ και η Μισόν και θα τον προδώσει τώρα; Είστε σοβαροί; Ο άνθρωπος που άφησε τον εχθρό που μισούσε εδώ και δυο σεζόν να φύγει χωρίς να τον βλάψει παρά τις απειλές που ακούγαμε να εκστομίζει εδώ και τόσα επεισόδια αλλά ναι παιδιά θα προδώσει αυτόν που έχει ως αδερφό. Και τέλος ο Τζίζους που δεν θέλει να πεθαίνει ποτέ κανείς και δεν είχε ποτέ πρόβλημα με τον Ρικ ξαφνικά αποφασίζει πως πρέπει να βγουν από τη μέση... Ναι.

The Walking Dead

Τελευταίο επεισόδιο προβλέψιμο

Προτελευταίο επεισόδιο. Ο Νίγκαν γυρνάει, ξαναπαίρνει τον έλεγχο, ανακαλύπτει τους προδότες στις τάξεις του, φτιάχνει το τέλειο σχέδιο και έχοντας σφαίρες από τον Γιουτζίν ετοιμάζεται να σκοτώσει τον Ρικ και την παρέα του. Πώς μπορούσε να αποτύχει το σχέδιο; Ή να συμμαχήσουν με τον Ρικ όλα τα ζόμπι ή να πέσει αστεροειδής στο πεδίο της μάχης ή να είναι ελαττωματικές οι σφαίρες που έφτιαξε ο Γιουτζίν. Well δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Και οι αμαζόνες (Kinda) έσωσαν την Alexandria: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Ρε παιδιά, ρε παιδιά...

The Walking Dead


Αποχώρηση Καρλ

Καρλ Γκράιμς. Τον είχα συμπαθήσει αρκετά τις τελευταίες σεζόν, είχε γίνει πολύ bad-ass (παρά κάποια σημεία με άπειρη κλάψα), περίμενα με ανυπομονησία να δω να αναπτύσσεται η σχέση του με τον Νίγκαν κι άλλο μετά την πτώση του τελευταίου, αλλά όχι. Δε θα του δώσουμε συμβόλαιο ενηλίκου, καλύτερα να τον διώξουμε, δεν είμαστε για περιττά έξοδα. Έτσι ο Καρλ αποφασίζει ενώ είχε σώσει έναν που ακόμα δεν έχω μάθει το όνομα του, να ακολουθήσει την τελευταία επιθυμία της μάνας αυτού του άγνωστου και να σκοτώσει walkers ώστε να απελευθερώσει την ψυχή τους. Έτσι χώνεται σε καυγά με μία μικρή ομάδα walkers. Προφανώς και δεν χρησιμοποιεί το όπλο του για να μην τραβήξει και άλλους και προφανώς θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση και θα τον δαγκώσει ο walker. Κλαπ κλαπ κύριε Gimple, κρίμα που έγινε petition να σας διώξουν και OH MY GOD πήρατε "προαγωγή".
The Walking Dead


Moralez

Εχμ, what the hell; Πού τον θυμήθηκαν και πώς επέστρεψε; Α, ναι έκανε καμπάνια online με χάσταγκ #Moraleslives, φωτό και διατυμπάνιζε πως γυμνάστηκε (τι φάση). Τραγικό ότι ενέδωσαν στις πιέσεις και έχασαν ένα επεισόδιο έτσι χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα.

The Walking Dead

Negan arc

Η ιστορία του Negan και των saviors και η μεγάλη μάχη με τους ήρωες μας είναι κατά γενική ομολογία το καλύτερο arc στο κόμικ του Robert Kirkman. Στην τηλεοπτική απόδοση του μπορούμε να πούμε ότι συνολικά υστερεί. Ναι, δεν αντιλέγω, ο Νιγκαν είχε στιγμές που σε έκανε να τρελαίνεσαι αλλά τον περισσότερο καιρό μου έκανε σαν καρικατούρα, ποτέ δεν ήταν αυτός που είχα διαβάσει και περίμενα. Δεν ξέρω πόσο ικανοποιημένοι είναι όλοι οι άλλοι φανς της σειράς αλλά προσωπικά περίμενα να δώσουν πόνο να δούμε έναν αξέχαστο κακό αλλά εν τέλει με τις προσδοκίες έμεινα.