Η εντυπωσιακή πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του Westworld


Δεύτερη σεζόν Westworld. Yes, oh yes. Στο τέλος της προηγούμενης σεζόν είχε παιχτεί ένα τεράστιο shock and awe scene υπό τους ήχους των Radiohead και του Exit Music for a film (we hope that you choke αν και μας το είχες ξαναπεί αυτό Νόλαν στο επικό φινάλε του 3ου κύκλου του Person of Interest το οποίο παράτησες ουσιαστικά για να κάνεις το Westworld *ψυχραιμία*) και ο Jonah Nolan δήλωσε πως αν η πρώτη σεζόν είχε σχέση με την τάξη, η δεύτερη σεζόν θα έχει ως κεντρικό θέμα το χάος. Τα λόγια του αποδείχθηκαν αληθινά στην πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν.

S02EO1
Μετά την ευχή του Ford ώστε να απολαύσουν την νέα ιστορία που έγραψε πριν δροσιστεί ο άνθρωπος τον καθάρισε η Ντολόρες και ακολούθησε ένα μακελειό το οποίο βρήκε όλους (σχεδόν) τους ανθρώπους μέσα στο Westworld νεκρούς. Μετά σε ρόλο ενόρκων, δικαστή και εκτελεστή η αλλαγμένη (πολύ πιο ψυχρή φωνή τώρα παρά όταν δεν είχε συνείδηση) μαζεύει και εκτελεί ανθρώπους που τρέχουν για να ξεφύγουν σαν άθλημα, όπως ακριβώς ένα παιχνίδι ήταν και όλα όσα έκαναν οι επισκέπτες στους hosts στο πάρκο. Παρά τις αντιρρήσεις του Teddy που απλά θέλει μία ήσυχη γωνιά για να ζήσουν την "αγάπη τους" και να είναι ήρεμοι, η Ντολόρες το έχει πάρει προσωπικά και δεν ξεχνάει όλα όσα τους έχουν κάνει. These violet delights have violet ends. Α, και ο Wyatt ξέρει τα χάλια του κόσμου. Μάλλον η Ντολόρες έχει αρκετά ακόμα να μας αποκαλύψει.

S02EOI
Η Maeve γυρνάει πίσω και έχει τον έλεγχο. Προσπαθεί να βρει την κόρη της και έχει μερικούς άσσους στο μανίκι της ώστε να μην πάθει κακό. Δείχνει να είναι σε άλλο λέβελ. Όπως σε άλλο λέβελ παίζει και ο Man in Black (καλά καλά William). Ο Ford τον επισκέφθηκε και του έδωσε μία ιδέα του τι παίζει: όλα όσα θα γίνουν από εδώ και στο εξής είναι ένα παιχνίδι που έφτιαξε αποκλειστικά για εκείνον. Κατάφερε να βρεθεί στο κέντρο του λαβυρίνθου; Ε, τώρα για να κερδίσει πρέπει να βγει έξω. Chills στη σκηνή με τον Ford ως παιδί και την εναλλαγή της φωνής. Έγραψαν πάλι σκηνοθέτες/σεναριογράφοι.

S02EOI
Τέλος Bernard. Ένα όνομα μία ιστορία (ίσως και πολλές). Όλο το πρώτο επεισόδιο σου έδινε την εντύπωση ότι αυτός είναι ο πρωταγωνιστής, ότι βλέπουμε τα πάντα μέσα από τη δική του ματιά. Δείχνει και ο ίδιος να τα έχει χαμένα μετά τα γεγονότα στη γιορτή. Έχει συναίσθηση πλέον του τι είναι. Αλλά στο τέλος όταν αποκαλύπτει ότι ο ίδιος σκότωσε όλους του Hosts που βρίσκονται σε μία θάλασσα για την οποία κανείς δεν ήξερε τίποτα (γριά αλεπού ο Ford) μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχει χάσει τον έλεγχο, εκτός και αν το έλεγε μεταφορικά.
S02EOI

Χαμός στο πρώτο επεισόδιο και we are in for a treat για όλη την υπόλοιπη σεζόν όπως φαίνεται. Η σεζόν αναμένεται καλύτερη από την πρώτη χωρίς αμφιβολία. Και περιμένω αυτές τις μικρές σκηνές με το Ford και τον William να συνεχιστούν. Είναι σε άλλο λέβελ το παιχνίδι που παίζουν οι δυο τους.


S02EOI