Έκθεση γελοιογραφίας στο Μετρό Συντάγματος


Για τρίτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί η έκθεση γελοιογραφίας από την Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων. Η έκθεση θα φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συνταγματος όπως και τις προηγούμενες χρονιές και ο τίτλος της θα είναι “Πόλεμος Α.Ε. – War S.A.”.

Η φετινή έκθεση, όπως φανερώνει και ο τίτλος της, θα έχει ως βασική θεματική της τον πόλεμο, ένα θέμα τόσο επίκαιρο αλλά και επιτακτικό να συζητηθεί, να αναλυθεί, να αποδομηθεί και εν τέλει να εξαλειφθεί.  «Επιλέξαμε το θέμα του Πολέμου, μη μπορώντας να αποστρέψουμε τη ματιά μας όχι μόνο από όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου που απειλείται από τα γεράκια του Πολέμου. Φιλοδοξούμε η έκθεση “Πόλεμος Α.Ε. – War S.A.” να αποτελέσει μια φιλειρηνική, διεθνιστική κραυγή αγωνίας και συμπαράστασης, ένα εικονογραφημένο μήνυμα φιλίας των λαών κόντρα στον μιλιταρισμό, τις βόμβες και τον θάνατο. Αρνούμαστε να σιωπήσουμε μπροστά στα καραβάνια των προσφύγων και στεκόμαστε με αλληλεγγύη απέναντι στα παιχνίδια εξουσίας και τις ξένες επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων στις ζωές των ανθρώπων» δήλωσε η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 14 Μαΐου στις επτά το βράδυ, από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Θα διαρκέσει μέχρι τις  20 Μαΐου και οι ώρες προσέλευσης θα είναι από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Το σύνολο των έργων θα φτάσει τα 160, ενώ όλες τις ημέρες της έκθεσης μέλη της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων θα ξεναγούν το κοινό. Στην έκθεση θα συμπεριλαμβάνονται και έργα Πορτογάλων σκιτσογράφων με αιχμηρό πολιτικό σχόλιο.
Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαγγέλη Παυλίδη, ενός ακόμη από τους σπουδαίους της τέχνης μας, που δεν είναι πια κοντά μας.