5 mini series που θα σε κρατήσουν μακρυά από τα βιβλία σου και αυτή την εξεταστική

Η εξεταστική πλησιάζει, οι ζέστες άρχισαν. Σίγουρα το να χωθείς σε ένα βιβλίο δεν είναι ό,τι ιδανικότερο αυτή την εποχή που ονειρεύεσαι ήδη καλοκαιρινούς προορισμούς. Σου προτείνουμε 5 σειρές μικρού μήκους που θα σε κάνουν να "κολλήσεις" και θα έχεις μια αφορμή να αποφύγεις το διάβασμα (για την ώρα).

#1 RiverdaleΜία πόλη, εκατοντάδες μυστήρια. Μία πόλη, όπου τίποτα δε μένει για πολύ κρυμμένο. Κάθε οικογένεια και ένα τουλάχιστον σκοτεινό μυστικό – έγκλημα. Πρόκειται για ένα θρίλερ μυστηρίου με αφετηρία την εξαφάνιση του νεαρού Jason, γιου της πιο εύπορης οικογένειας του Riverdale. Όλη η πόλη θα κινητοποιηθεί για να τον βρει, ζωντανό ή νεκρό. Το τραγικό τέλος του Jason όμως είναι μόνο η αρχή και ίσως η πέτρα του σκανδάλου για όσα ακολουθήσουν. Τέσσερις έφηβοι σκαλίζουν όλο και πιο βαθιά στο παρελθόν της πόλης και σταδιακά συνειδητοποιούν πως η πόλη τους τελικά δεν είναι και τόσο αθώα όσο φαίνεται, πως οι δικοί τους άνθρωποι ίσως είναι πιο “περίπλοκοι” απ’ όσο ξέρουν…. πως εκείνοι ίσως δεν είναι αυτοί που νομίζουν ότι είναι. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η σειρά υπόσχεται να σε κρατήσει ξύπνιο αρκετά βράδια.


#2 Famous in love


Όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στο Hollywood είναι μόνο η βιτρίνα. Το Famous in love, μία σειρά της I. Marlene King, δημιουργού της επιτυχημένης σειράς Pretty Little Liars, έρχεται να μας αποκαλύψει τι πραγματικά συμβαίνει μεταξύ των stars του Hollywood, των manager τους και όσων εμπλέκονται με αυτή τη “φάρα”. Η Paige είναι φοιτήτρια μαθηματικών με αστείρευτο όμως ταλέντο στην υποκριτική. Μέσω μίας ακρόασης καταλήγει να είναι η πρωταγωνίστρια της πιο hot trend ταινίας στο Hollywood, Locked. Πώς όμως θα ταιριάξει σε αυτόν τον κόσμο; Πώς θα καταφέρει να εξισορροπήσει την παλιά της ζωή με την καινούρια; Πώς θα επιτύχει να διατηρήσει τις αρχές και τα πιστεύω της, ενώ παράλληλα να μείνει πιστή και στις αρχές του νέου κόσμου στον οποίο εισάγεται;  


#3 Faking it


Η σειρά του Mtv έχει πρωταγωνίστριες δύο μαθήτριες λυκείου (Karma and Amy), οι οποίες διψούν για δημοσιότητα στο σχολείο. Έτσι, αποφασίζουν να συστηθούν στον κόσμο ως λεσβίες, ενώ στην πραγματικότητα μόνο η μία από αυτές είναι, χωρίς ωστόσο η άλλη να το γνωρίζει. Η Amy είναι εκείνη που δεν έχει μόνο φιλικά αισθήματα για την Karma, όμως η Karma ερωτεύεται τον συμμαθητή της (Liam) και αυτό απομακρύνει την Amy. Τι μπορεί όμως να κάνει; Είναι σίγουρα straight; Παράλληλα, η  θετή αδερφή της Amy, Lauren, είναι ερμαφρόδιτη και στην προσπάθειά της να το καλύψει προβαίνει σε ανάρμοστες συμπεριφορές. Η συγκεκριμένη σειρά κινείται γύρω από την Lgbtq+ κοινότητα και δείχνει τη περιπλοκότητα των σχέσεων ανάμεσα σε τέτοιους ανθρώπους όταν αυτές δεν είναι αποδεκτές από το ευρύτερο κοινό ή απλά αντιμετωπίζονται ως κάτι τόσο διαφορετικό που εξελίσσεται σε μόδα.

#4 Dynasty


Η δυναστεία των Carringtons θα έλεγα εγώ. Πρόκειται για μία οικογένεια τόσο πλούσια, όσο και η πρώτη οικογένεια των Η.Π.Α. Με τη δύναμη και τα χρήματα που κρατούν στα χέρια τους νομίζουν πως μπορούν να επιτύχουν τα πάντα. Μπορούν όμως; Blake:  Ένας πατέρας που πιστεύει πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και παντρεύεται μία υπάλληλο της εταιρίας του. Fallon: Μία κόρη αλαζόνας και εγωίστρια. Δε συμφωνεί με αυτή τη σχέση και κάνει ότι περνά από το χέρι της για να την διαλύσει, ενώ παράλληλα έχει μυστικό δεσμό με τον σοφέρ της οικογένειας. Steven: Ένας αδερφός που δε συμφωνεί με τίποτα απ’ όσα η οικογένειά του κάνει, αφού ούτε η οικογένεια του συμφωνεί με την ομοφυλοφιλική του φύση. Crystal: Η αρραβωνιαστικιά – υπάλληλος, η οποία από την άλλη είναι γεμάτη μυστικά τα οποία σκάνε σα βόμβες, ειδικά στην ανάγωγη Fallon. …και άλλες ξεχωριστές προσωπικότητες  που φυτρώνουν σα μαργαρίτες.

#5 Royals


Άλλη μία προβληματική οικογένεια που νομίζει πως ο κόσμος της ανήκει. Μήπως όμως πράγματι της ανήκει; Ίσως και να της ανήκει μιας και δε μιλάμε για οποιαδήποτε οικογένεια , αλλά για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Όπως και στο Dynasty, η πλοκή αυτής της σειράς εξελίσσεται γύρω από τους ιδιαίτερους χαρακτήρες της. Ο βασιλιάς (King Cyrus) ΔΕΝ είναι ο σύζυγος της βασίλισσας. Η βασίλισσα (Queen Helena) παρόλο που είναι μία εξαιρετική βασίλισσα, όταν πρόκειται για την οικογένεια της είναι ακριβώς το αντίθετο. Ο μεγάλος γιος (Robert) έρχεται να δώσει μία πικάντικη γεύση στο τέλος της πρώτης σεζόν της σειράς. Ο μικρός (Prince Liam) από την άλλη δεν είναι κατάλληλος για τον θρόνο αφού σύμφωνα με τα μη τεκμηριωμένα λεγόμενα του Cyrus δεν είναι εξ αίματος διάδοχος του θρόνου. Η κόρη της οικογένειας (Princess Eleanor) εν τω μεταξύ είναι εθισμένη στο ποτό, τα ναρκωτικά και το σεξ, αλλά όχι γενικά στο σεξ. Συγκεκριμένα στο σεξ που της προσφέρει ο bodyguard της (Jasper Frost), μιας και δεν έχει άλλη επιλογή αφού υπάρχει κάτι με το οποίο την κρατά στο χέρι. Δεν είναι δύσκολο να υποψιαστεί κανείς πως αυτοί οι δύο αργότερα θα αποτελέσουν ένα ερωτικό ειδύλλιο που θα περάσει από σαράντα κύματα. 

Σου εύχομαι από καρδιάς... ΚΑΛΟ ΚΑΨΙΜΟ !!!