Εξεταστική: Τα top 3 μέρη για διάβασμα


εξεταστική

Σήμερα θα ξεκινήσουμε ανάποδα, διότι οι εκπλήξεις έρχονται στο τέλος.Πάμε να δούμε 3 μέρη στην Αθήνα ιδανικά για να προσηλωθείς στο διάβασμα σου. 

#3 Starbucks (Στοά Κοραή)

starbucks κοραή

Ο λόγος που αναφέρομαι στο συγκεκριμένο παράρτημα Starbucks είναι διότι είναι το μόνο ειδικά διαμορφωμένο για όσους ψάχνουν έναν χώρο για διάβασμα. Διαθέτει μικρά τραπεζάκια για 1 ή 2 άτομα, μεγάλες τραπεζαρίες για παρέες και ποικίλει από καρέκλα, καναπέ έως και πολυθρόνες, αφού σίγουρα δε θα πας εκεί για καμιά ωρίτσα και πρέπει να είσαι άνετα. Πολλά τραπέζια μάλιστα μοιάζουν με θρανία και το καθένα έχει το δικό του πορτατίφ και την δική του πρίζα. Ως γνωστόν, ένα ποτήρι καφέ Starbucks δεν το λες και μικρό, που σημαίνει ότι είναι ότι πρέπει για έναν μαραθώνιο διαβάσματος. Τι καλύτερο από το να διαβάζεις και παράλληλα να απολαμβάνεις και το καφεδάκι σου;


#2 Βιβλιοθήκη Παντείου

βιβλιοθήκη παντείου

Ναι είμαι φοιτήτρια Παντείου και ναι είμαι υπερήφανη που βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πω πως πιο όμορφη βιβλιοθήκη από του Παντείου Πανεπιστημίου δεν υπάρχει στην Ελλάδα! Ο φωτισμός, τα πορτατιφάκια (εντάξει όσα δουλεύουν), οι πάγκοι, οι αμέτρητες στήλες με τα βιβλία. Τι να πρωτοπώ! Η ατμόσφαιρα είναι ιδανική για να συγκεντρωθείς και από ησυχία άλλο τίποτα. Ούτε τα βήματα στις σκάλες δεν ακούγονται γιατί αν δεν το ξέρεις, η βιβλιοθήκη του Παντείου είναι τριώροφη με εσωτερική σκάλα την οποία ντύνει ένα χαλί με κόκκινο βασιλικό χρώμα. Ακριβώς απ’ έξω λειτουργεί η καφετέρια του Πανεπιστημίου. Έξω από την καφετέρια υπάρχουν αναψυκτήρια όπως Everest, Coffee Island κλπ και λίγο παραδίπλα βρίσκεται η λέσχη (η οποία λειτουργεί μέχρι τις 3), όπου με 2 μπορείς να φας και μεσημεριανό.

Για να διαβάσεις τα 5 σωτήρια tips που θα σε βοηθήσουν να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό στην εξεταστική πάτα εδώ
εξεταστική tips


#1 Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

αναγνωστήριο ίδρυμα σταύρος νιάρχος

Πρώτο στη λίστα μας δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τα αναγνωστήρια του Νιάρχου. Εκτός από το γεγονός ότι οι θέσεις είναι αμέτρητες και πως διαθέτει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να μην αναγκαστείς να φέρεις τον δικό σου, υπάρχουν ακόμα 3 χαρακτηριστικά που κάνουν τα αναγνωστήρια ασυναγώνιστα:

Α) Υπάρχει νεκρική σιγή. Δεν ακούγεται ούτε καρφίτσα. Και να θες να γυρίσεις σελίδα, νιώθεις άσχημα για τον “θόρυβο” που θα προκαλέσεις. 

Β) Όλοι διαβάζουν! Θες δε θες, θα παρασυρθείς. Όλα τα κεφάλια είναι σκυμμένα πάνω από ένα βιβλίο ή έναν υπολογιστή. Πίστεψέ με θα είναι και το δικό σου.

Γ) Ο χώρος είναι έτσι διαμορφωμένος, ευρύχωρος, με λευκούς τοίχους, θρανία και καρέκλες, τεράστια παράθυρα με ανοιχτή θέα και τζαμαρίες να χωρίζουν τα αναγνωστήρια μεταξύ τους αντί για πόρτες που δεν υπάρχει περίπτωση να μην συγκεντρωθείς. 

Το μόνο αρνητικό είναι πως αν δεν πας από νωρίς (9 τις καθημερινές, 8 τα σκ) δεν πρόκειται να βρεις να κάτσεις. Βέβαια ο χώρος είναι τέτοιος που και στο πάτωμα να κάτσεις, πάλι παραγωγικό θα είναι το διάβασμά σου.

E X T R A
- Το σπίτι σου –

Εάν φροντίσεις να τακτοποιήσεις το σπίτι σου, με κάποιες μικροαλλαγές, το λες και αναγνωστήριο. 
  • Αλλαγή no.1
Προσπάθησε να φωτίσεις το σπίτι σου με λευκό χρώμα. Το άσπρο βοηθά τον εγκέφαλο να σκεφτεί καθαρά και φωτίζει τον χώρο σου, με αποτέλεσμα να ξεκουράζει το μάτι και να λειτουργείς πιο αποτελεσματικά. Αν είναι δυνατόν, μάλιστα, επιδίωξε να διαβάζεις πρωινές ώρες αφήνοντας το φως του ήλιου να πλημμυρίσει το δωμάτιο .
  • Αλλαγή no.2
Αρωματικά κεριά! Μη ρωτήσεις πώς, αλλά έρευνες έχουν αποδείξει πως μία ευχάριστη οσμή την ώρα που προσπαθείς να συγκεντρωθείς σε βοηθά να αποδώσεις. Τώρα αν εσένα σε ευχαριστεί η μυρωδιά της χλωρίνης πχ, τι να σου πω, σφουγγάρισε πρώτα 2-3 χέρια όλο το σπίτι.
  • Αλλαγή no.3
Βάλε στα ηχεία του σπιτιού το εξής βίντεο σε ένταση που ίσα ίσα να το ακούς: 
Απλά κάν'το και θα με θυμηθείς!

Καλό διάβασμα!