Συνέντευξη με τη Νέλλυ Αλιγιζάκη: "Η μουσική μας ενώνει"


Η Νέλλυ Αλιγιζάκη με καταγωγή από την Κρήτη αλλά μεγαλωμένη στην Αθήνα ασχολείται με τη μουσική και το τραγούδι από πολύ νεαρή ηλικία. Σπούδασε  κλασσικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, αργότερα φωνητική για 6 χρόνια και στη συνέχεια ξεκίνησε ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα στο Ghost House, Remedy Live Club, Μπαράκι του Βασίλη μεταξύ άλλων. Λίγο πριν γυρίσει το νέο της βίντεο κλιπ για το κομμάτι "Σε ένα αύριο" μας απάντησε σε μερικές ερωτήσεις για τα μουσικά της ακούσματα, το στυλ της μουσικής της αλλά και για το τι προσπαθεί να εκφράσει μέσα από τη μουσική. Για να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα...
-Τι είναι για σας η μουσική;

Η μουσική και οι τέχνες γενικότερα είναι ζωή, είναι ένας μαγικός τρόπος επικοινωνίας μεταξύ όλων των ανθρώπων και των πολιτισμών. Η μουσική μας ενώνει.

-Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Είναι πολλοί αυτοί που θαυμάζω και θα ήθελα να συνεργασθώ, πολλές οι αξιόλογες φωνές στην ελληνική  μουσική σκηνή. Μερικοί από αυτούς, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη αλλά και πολλοί άλλοι.. Θα ήταν τιμή μου να συνεργασθώ με αυτούς τους καλλιτέχνες.

-Πώς θα χαρακτηρίζατε το στυλ της μουσικής σας;  Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;

Οι μουσικές μου επιρροές και τα ακούσματά μου είναι ποικίλα, από κλασική ξένη ροκ και τζαζ  μέχρι και ελληνικό έντεχνο. Το στυλ της μουσικής μου είναι παρόμοιο, αλλά ταυτόχρονα πιο περιορισμένο σε σχέση με τα ακούσματά μου και περισσότερο σύμφωνο με τα ελληνικά δεδομένα. Θα ήθελα να δοκιμάσω και άλλα πράγματα στην πορεία καθώς θεωρώ πως μέσα από αυτή τη διαδικασία εξελίσσομαι.

photo Αντώνης Συμεωνάκης

-Ποια είναι το μελλοντικά σας σχέδια όσον αφορά τη μουσική σας καριέρα;  

Έχω κάνει δισκογραφική δουλειά με την FmRecord. Έτσι κυκλοφόρησαν  τα κομμάτια "Ένα βλέμμα" σε μουσική Μιχαήλ Άνθη και στίχους Γιάννη Κατράκη,  το "Μια βόλτα η ζωή μας" σε μουσική Πάνου Μποζά και στίχους Γιάννη Κατράκη και πρόσφατα το "Σε ένα αύριο'" σε μουσική επίσης Πάνου Μποζά και στίχους Γιάννη Κατράκη. Όσο για τα μελλοντικά μου σχέδια περιλαμβάνουν γυρίσματα για το επίσημο βίντεο κλιπ του κομματιού "Σε ένα αύριο", παρουσίαση της δουλειάς μου σε γνωστό χώρο στην Αθήνα και στη συνέχεια ζωντανές εμφανίσεις. Για όλα αυτά θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση μέσω των σόσιαλ μίντια και ειδικά μέσω της σελίδας στο Facebook.

-Πιστεύετε ότι ένας νέος/ανερχόμενος καλλιτέχνης μπορεί να ζήσει από τη μουσική εν έτει 2018;

Αν  ασχολείται με το λαϊκό είδος, μπορεί πιο εύκολα.. Σε διαφορετική περίπτωση, όχι δεν το πιστεύω..

-Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε μέσα από τη μουσική σας;

Δε με ενδιαφέρει να ερμηνεύω αποκλειστικά και μόνο ερωτικά κομμάτια, ερωτικές μπαλάντες κτλ. θέλω να μπορώ να πω και άλλα πράγματα, να υπάρχουν κάποια κοινωνικά μηνύματα μέσα στα κομμάτια, προβληματισμοί, πράγματα λίγο πιο ουσιαστικά. Ευελπιστώ να το καταφέρω..


Για να μείνεις ενημερωμένος για τη δουλειά της Νέλλυ ακολούθησε την επίσημη σελίδα της στο Facebook πατώντας εδώ

Τα τραγούδια κυκλοφορούν από την FM Records και μπορείτε να τα βρείτε εδώ