4 συμβουλές για υγιή και όμορφα μαλλιά
Τι πιο ωραίο υπάρχει φίλοι μου, σε αυτόν τον κόσμο, από μια γυναίκα με λαμπερά και υγιή μαλλιά; Σαφώς και για την γυναίκα χωρίς συζήτηση, τα μαλλιά είναι αυτά που καθορίζουν, δίνουν λάμψη στο στυλ της, και αποπνέουν την αυτοπεποίθηση της. Τα μαλλιά είναι βασικό κομμάτι του στυλ μιας και το κεφάλι είναι το σημείο το οποίο, παρατηρεί πρώτα κάποιος. Παρακάτω λοιπόν θα παραθέσουμε κάποιες έξυπνες συμβουλές  οι οποίες  θα απογειώσουν την παρούσα κατάσταση των μαλλιών μας.

1. Χρησιμοποιήστε έλαια μαλλιών! Στην καθημερινότητά μας, συνηθίζουμε να ταλαιπωρούμε τα μαλλιά μας, με διάφορα προϊόντα styling, προσδοκώντας να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό που καταφέρνουμε είναι η καταστροφή τους, καθώς τα κάνουμε θαμπά και άτονα. Μία είναι η λύση λοιπόν: έλαια μαλλιών! Τα έλαια μαλλιών ενυδατώνουν σε βάθος τα μαλλιά μας και εκτός των άλλων, τα προστατεύουν από τη θερμότητα. Ενισχύουν την ελαστικότητα των μαλλιών μας και προσφέρουν  μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην τρίχα.

2. Αποχή από το σεσουάρ και το ψαλίδι μαλλιών!


Όπως όλες έχουμε διαπιστώσει, η κατ'εξακολούθηση χρήση σεσουάρ αλλά και ισιωτικού ή ενδεχομένως ψαλιδιού μαλλιών, δημιουργεί απίστευτη ξηρότητα και ψαλίδα στα μαλλιά. Το καλύτερο λοιπόν, που έχουμε να κάνουμε είναι κάποιες παύσεις από τη χρήση τους μέσα στο χρόνο, ώστε να δώσουμε στα μαλλιά μας την ευκαιρία να αναδομηθούν και να ανανεωθούν. Δεν υπάρχει πιο κατάλληλη περίοδος από το καλοκαιράκι που μόλις πλησιάζει και δίνει την ευκαιρία στα μαλλιά μας, να αναπνεύσουν αφού δεν καθίσταται απαραίτητη έτσι κι αλλιώς, η χρήση σεσουάρ.

3. Χρησιμοποιήστε σατέν μαξιλαροθήκες!


Διαβάζουμε κατά καιρούς σε άρθρα, πολλές απόψεις ειδικών σχετικά με τις μαξιλαροθήκες ύπνου και κατά πόσο αυτές, επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών μας, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό που όντως ισχύει, είναι ότι οι βαμβακερές τραχιές μαξιλαροθήκες σε συνδυασμό με λιτά μαλλιά έχουν ως αποτέλεσμα οι τρίχες να τρίβονται στην άγρια επιφάνεια και να φθείρονται. Τα μαλλιά σπάνε και χάνουν την γυαλάδα τους. Εν αντιθέσει με τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες, οι σατέν λόγω του απαλού και λείου υφάσματός τους, διατηρούν την γυαλάδα, την υγεία και την απαλότητα των μαλλιών μας, δεν αφήνουν τις τρίχες να φθείρονται.

4. Βάλτε το αντιηλιακό μαλλιών στη ζωή σας!Όπως και το δέρμα, έτσι και τα μαλλιά μας, χρειάζονται την προστασία τους από την ακτινοβολία του ήλιου. Ένα αντηλιακό, καθίσταται απαραίτητο εργαλείο χρήσης, για εμάς τις γυναίκες, ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει. Αυτό το προϊόν, εκτός του ότι προστατεύει τα μαλλιά μας από τον ήλιο, σφραγίζει την υγρασία τους, διατηρεί την λάμψη τους και τα ενυδατώνει σε βάθος.