Έκθεση φωτογραφίας για την Παγκόσμια Γιορτή Αιμοδοσίας

ζάππειο

Έκθεση εικαστικών έργων μικτής τεχνικής από τους φοιτητές του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με ελεύθερη είσοδο, φιλοξενείται από 14 έως 20 Ιουνίου, στο Ζάππειο.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας διοργάνωσης και ύστερα από πρόσκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, αποφασίσθηκε η συμμετοχή των φοιτητών του Εργαστηρίου "Εικαστικές Εφαρμογές" του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με θέμα «Να είσαι εκεί για τον άλλον. Δώσε αίμα. Μοιράσου τη ζωή», που είναι και το κεντρικό σύνθημα της Παγκόσμιας Γιορτής της Αιμοδοσίας.

Οι φοιτητές κλήθηκαν να διερευνήσουν το στερέωμα της εικαστικής χειροποίησης και δημιουργικότητας με όχημα τη φαντασία και πρώτες ύλες τα «απορρίμματα» του αστικού πολιτισμού. 

mixed media photography


Στόχος είναι να γεφυρωθούν αισθητικά και τεχνικά, η αυτοματοποιημένη έμμεση δημιουργία εικόνας με ψηφιακά και αναλογικά τεχνικά μέσα με την εικαστική, δια χειρός, άμεση δημιουργία, που εμπεριέχει τη σωματική και βιωματική εμπειρία. Η έκθεση αποσκοπεί, μέσω της έρευνας και του πειραματισμού, στην επίτευξη νέων αισθητικά, εννοιολογικά και τεχνικά εικαστικών αποτελεσμάτων στην έκφραση και στην εφαρμογή. 

Τα έργα που παρουσιάζονται υλοποιήθηκαν με 3 διαφορετικές τεχνικές: κολάζ, φωτοζωγραφική και αποσπασματική απεικόνιση. Παράλληλα γίνεται και μία οπτικοακουστική  παρουσίαση από τα στάδια παραγωγής των έργων, με την τεχνική του stop motion ή και του timelapse, προσπαθώντας να μεταδώσουν οπτικά το σπουδαίο μήνυμα της πανανθρώπινης αξίας της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στο δώρο της ζωής: ιδέες οι οποίες διαπνέουν την κορυφαία πράξη της εθελοντικής αιμοδοσίας.

14-20 Ιουνίου 2018
Ζάππειο Μέγαρο
Είσοδος ελεύθερη