5 απλά βήματα για να γίνεις πιο επιτυχημένος

be successful

Το ξέρω ότι όλοι έχουμε αξιοποιήσει μία γκάμα από δικαιολογίες για τα πράγματα τα οποία δεν έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και που ενδεχομένως θα θέλαμε να κάνουμε και μετά παραπονιόμαστε που διάφορες καταστάσεις δεν εξελίσσονται όπως θα επιθυμούσαμε! Αν θέλεις να γίνεις επιτυχημένος θα χρειαστεί να αναλάβεις κάποιες ευθύνες στη ζωή σου και να θέσεις τους δικούς σου προσωπικούς στόχους, διότι μόνο εσύ είσαι υπεύθυνος του εαυτού σου και κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει κάτι για να σε βοηθήσει αν εσύ ο ίδιος δεν δραστηριοποιηθείς και ξεκαθαρίσεις τι πραγματικά ζητάς από τη ζωή σου.

Θέσε προτεραιότητες

Αρχικά, όπως σε αρκετό κόσμο έτσι και σε μένα  μου αρέσει να κάνω πολλά πράγματα την ίδια στιγμή και με την ίδια επιτυχία. Κάτι τέτοιο, όμως ξέρουμε όλοι μας πως δεν λειτουργεί. Αν θες πραγματικά να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σου τότε δεν έχεις παρά να βάζεις προτεραιότητες στα πράγματα που θέλεις να κάνεις, με τη προϋπόθεση βέβαια ότι θα τα κάνεις όσο καλύτερα μπορείς και όχι μισές δουλειές. Ξεκίνα από το πιο σημαντικό και συνέχισε με αυτό το τρόπο μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
set priorities

Φρόντισε την υγεία σου

Κάθε πρωί δεν μοιάζει το ίδιο, οπότε καλό θα ήταν να βρεις μια καθημερινή συνήθεια που θα ταιριάζει απόλυτα στη ρουτίνα σου και θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς. Η υγεία μας, φυσικά, είναι το πιο σημαντικό πράγμα και ο οργανισμός μας χρειάζεται στα αλήθεια πολύ φροντίδα. Αν λοιπόν προσέξουμε την υγεία μας ο τρόπος ζωής μας θα αλλάξει δραστικά και εμείς πλέον θα είμαστε πιο δραστήριοι και έτοιμοι να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν.

Μάθε από τα λάθη σου

Η γνώση είναι δύναμη, οπότε όσα περισσότερα γνωρίζουμε τόσο πιο πολύ μπορούμε να βοηθήσουμε εμάς αλλά και τους γύρο μας. Στη προσπάθειά μας βέβαια για τη κατάκτηση της γνώσης θα κάνουμε λάθη και θα αποτύχουμε, πράγμα το οποίο όμως δεν θα πρέπει να μας απασχολεί γιατί ως γνωστόν από τα λάθη μαθαίνουμε. Τίποτα δεν πρέπει και δεν αξίζει να μας αποθαρρύνει, καθώς το σημαντικό είναι να προχωράμε με όλα τα λάθη, τα πάθη και τις αδυναμίες μας, διότι μόνο μέσα από αυτά θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε την επιτυχία. Εξάλλου η αποτυχία είναι μέρος της επιτυχία και κανείς δεν έμαθε χωρίς να κάνει λάθη.
montains friends

Απέβαλε τους τοξικούς ανθρώπους

Καλό θα ήταν να περιβάλλεσαι από άτομα που σε επηρεάζουν θετικά. Όσο περιβάλλεσαι από αρνητικούς ανθρώπους θα βλέπεις και συ τα πράγματα αρνητικά. Είναι ωραίο τα άτομα που βρίσκονται δίπλα σου να σέβονται τις απόψεις σου να σε στηρίζουν και να σε αποδέχονται γι’ αυτό ακριβώς που είσαι. Όποιος προσπαθεί να σε γεμίσει με αμφιβολίες και αρνητικές σκέψεις μόνο κακό μπορεί να σου προκαλέσει. Φρόντισε να επιλέξεις να έχει δίπλα σου άτομα που πραγματικά θέλουν το καλό σου και απέβαλλε τους τοξικούς ανθρώπους από δίπλα σου, γιατί οι πρώτοι είναι αυτοί που θα σε βοηθήσουν να πας ένα βήμα παρακάτω, ενώ οι δεύτεροι θα σε κρατούν μια ζωή στάσιμο και ανασφαλή.

Συνέχισε να εμπνέεσαι 

Τέλος, μη σταματάς ποτέ να αναζητάς την έμπνευση και μη σταματάς να είσαι περίεργος. Με το να ψάχνεις για έμπνευση θα αποκτάς διαρκώς νέες ιδέες και θα εξελίσσεσαι διαρκώς ως άτομο.