Γιώργος Γιανναρέλλης: "Η μουσική ενώνει ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος και εθνικότητας"

Γιώργος Γιανναρέλλης


Ο Γιώργος Γιανναρέλλης είναι 28 ετών,  γεννημένος στην Σπάρτη και μεγαλωμένος στη Μυτιλήνη.  Όταν ξεκίνησε τη φοίτηση του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αποφάσισε να ασχοληθεί παράλληλα με τη μουσική κάνοντας μαθήματα φωνητικής.  Θεωρεί ότι άργησε να καταλάβει πόσο αγαπά το τραγούδι, το  οποίο μπορεί κατά τη γνώμη του να ενώνει τους ανθρώπους. Ανεβάζει πολλά cover στο κανάλι του στο Youtube και θέλει να συνεχίσει να εξελίσσεται και να γίνεται καλύτερος, για τον ίδιο του τον εαυτό. Ας τον γνωρίσουμε.

-Γιώργο πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το τραγούδι;

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου στο πανεπιστήμιο ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής στη Θεσσαλονίκη. Νομίζω ότι άργησα να συνειδητοποιήσω την αγάπη που είχα για το τραγούδι, παρόλο που από μικρή ηλικία είχα επαφή με τη μουσική. Συμμετείχα στη φιλαρμονική του δήμου Πολιχνίτου Μυτιλήνης παίζοντας σαξόφωνο ενώ παράλληλα μάθαινα μπουζούκι με δάσκαλο κατ’ οίκον.

-Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζεις και με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς;

Δεν είναι ένας αλλά πολλοί. Ωστόσο, ένας από τους τους οποίους θαυμάζω είναι ο Χρήστος Θηβαίος. Απλά ανατριχιαστικός. Δεν μπορώ να επιλέξω κάποιον με τον οποίο θα ήθελα να συνεργαστώ. Σίγουρα κάθε συνεργασία με οποιονδήποτε καταξιωμένο καλλιτέχνη θα ήταν προς όφελος μου.

-Πώς θα χαρακτήριζες το στυλ της μουσικής σου;  Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές;

Οι μουσικές μου επιρροές κινούνται κυρίως πάνω στην έντεχνη και κλασική μουσική. Παρόλα αυτά δεν θέλω να κατηγοριοποιήσω και να οριοθετήσω το στυλ της μουσικής μου.

-Ποια είναι το μελλοντικά σου σχέδια όσον αφορά τη μουσική σου καριέρα;  

Σίγουρα στα μελλοντικά μου σχέδια συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία κάποιου τραγουδιού. Βασικός μου στόχος όμως είναι να συνεχίσω τα μαθήματα της φωνητικής ώστε να εξελίσσομαι συνεχώς και να μπορώ να αντεπεξέλθω στις προσδοκίες μου.


-Πιστεύεις ότι ένας νέος/ανερχόμενος καλλιτέχνης μπορεί να ζήσει από τη μουσική εν έτει 2018;

Εν ετει 2018 πιστεύω ότι είναι δύσκολο για έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη να ζήσει από τη μουσική. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εφικτό.

Τι μήνυμα θέλεις να περάσεις μέσα από τη μουσική σου;    

Τα μηνύματα που θα ήθελα να περάσω μέσα από τη μουσική μου είναι να μη φοβόμαστε να νιώσουμε το οποιοδήποτε συναίσθημα είτε κάλο είτε κακό. Μια γεμάτη ζωή συμπεριλαμβάνει την αγάπη και τον πόνο,την χαρά και την λύπη.


-Τι είναι για σένα η μουσική;

Η μουσική για μένα είναι τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας. Ενώνει ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος και εθνικότητας.

Βρες τον Γιώργο Γιανναρέλλη  στο Instagram, στο Facebook και στο Youtube