Ο Joaquin Phoenix είναι ο νέος Joker


Η DC τρώγοντας το ένα χαστούκι μετά το άλλο από το κοινό και το box office λόγω των κατά γενική ομολογία απογοητευτικών ταινιών της (εμένα μου άρεσαν προσωπικά, όχι ότι τις λάτρεψα αλλά διασκέδασα βλέποντας τις) έχει βαλθεί να κάνει μεγάλες αλλαγές στον κορμό της. Έτσι μετά την πρόσληψη του Walter Hamada ως τον νέο πρόεδρο της DC Films και την επικείμενη αποχώρηση του Ben Affleck από το ρόλο του Batman στην νέα ταινία που ετοιμάζει ο Matt Reeves η οποία θα εστιάζει σε ένα νεώτερο Batman, η άλλη τεράστια αλλαγή έρχεται από τον μεγάλο αντίπαλο της νυχτερίδας.


Ο Joaquin Phoenix θα είναι ο νέος Τζόκερ στην ομώνυμη ταινία που θα είναι περίπου το 1980. Ο Phoenix είχε αρνηθεί προτάσεις για να παίξει τον Doctor Strange όπως και τον Lex Luthor αλλά τελικά υπέκυψε στο ρόλο του Τζόκερ. Η ταινία θα είναι standalone και ξεχωριστή από το τωρινό σύμπαν της DC για αυτό δεν υπάρχει κίνδυνος αντικατάστασης του Jared Leto που σύμφωνα με φήμες θα έχει νέα δικιά του ταινία πολύ σύντομα.


Στην ταινία με τον Τζόκερ του Phoenix παραγωγός θα είναι ο Martin Scorsese ενώ σκηνοθέτης θα είναι ο Todd Phillips. Η ταινία θα έχει μικρό budget, μόλις 55 εκατομμύρια. Επίσης σύμφωνα με φήμες η ταινία, που ως τώρα δεν έχει ημερομηνία κυκλοφορίας καθώς είναι υπερβολικά νωρίς, θα βγει με μία νέα επιγραφή που θα ονομάζεται DC black ή DC Dark ώστε να υπάρχει ένας διαχωρισμός με τα τωρινά συνδεδεμένα χαρακτηριστικά των ταινιών της DC. Μερικές ταινίες που υπάρχουν στα σκαριά για την εταιρία είναι το Flash σε ένα πιο ελαφρύ κλίμα, το Shazam με πρωταγωνιστή τον Zachary Levi (5 Απριλίου 2019) το Birds of prey με την Margot Robbie, το Aquaman με τον Jason Momoa (κυκλοφορεί στις 21 Δεκεμβρίου 2019), το Batgirl και το Wonder Woman 1984 που κυκλοφορεί 1 Νοεμβρίου 2019.