Οδηγός για όμορφα πόδια όλο το καλοκαίριΚορίτσια μου το καλοκαίρι έφτασε και ήρθε η ώρα να βάλουμε στην άκρη τα μάλλινα, τα ζιβάγκο αλλά και τα μακριά παντελόνια! Καλώς ήρθατε λοιπόν, σορτσάκια, υπέροχα αέρινα φορέματα, φουστίτσες κοντές και sexy καλοκαιρινά σορτς! Απαραίτητη προϋπόθεση λοιπόν, για να αναδειχθούν τα καλοκαιρινά μας ρούχα είναι τα περιποιημένα  πόδια! Υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι οι οποίοι μπορούν να απογειώσουν την ομορφιά των ποδιών μας. Αυτό που χρειάζεται από εμάς είναι όρεξη και δημιουργικότητα! Παρακάτω θα παραθέσουμε κάποιους απλούς τρόπους που μπορούμε να εφαρμόσουμε μόνοι μας, στο σπίτι!

1) Σωτήρια απολέπιση!


Το πρώτο βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στην απόκτηση των ποδιών των ονείρων μας είναι η "σωτήρια" απολέπιση!  Είναι κάτι πολύ απλό και συνάμα πολύ αποτελεσματικό καθώς μπορείς να το κάνεις με υλικά που βρίσκονται στο σπίτι σου. Μια πολύ καλή λύση για την δημιουργία ενός τέλειου scrub απολέπισης είναι η δημιουργία μείγματος με τα εξής υλικά: 
1) ζάχαρη λευκή η καστανή
2) χυμός από λεμόνι 
3) μέλι
Φτιάχνουμε την ανάλογη δοσολογία ανάλογα με την περιοχή των ποδιών που θέλουμε να δουλέψουμε και δημιουργούμε το μείγμα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας το δέρμα μας θα είναι απαλό, λείο, όμορφο και ιδιαίτερα μαλακό !

2) Αποτρίχωση                                                                                    


Επόμενη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε λοιπόν μετά την απολέπιση, είναι η αποτρίχωση των ποδιών! Σε αυτήν την περίπτωση, η κάθε γυναίκα ακολουθεί τις δικές της μεθόδους! Εδώ θα αναφέρουμε την πιο εύκολη και την πιο ανέξοδη κατ' εμέ. Είναι η μέθοδος  με τις αποτριχωτικές ταινίες. Τι πιο απλό από το να πάμε στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας και να αγοράσουμε αποτριχωτικές ταινίες. Για να δούμε πως αντιδρά το δέρμα μας σε αυτήν την διαδικασία, καλό θα ήταν να δοκιμάσουμε τις ταινίες σε μια μικρή επιφάνεια του δέρματός μας. Στη συνέχεια καλό θα ήταν να " τραβήξουμε" την αποτριχωτική ταινία, προς την κατεύθυνση που έχουν οι τρίχες ώστε να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς. Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία θα εκπλαγούμε από την μοναδική απαλότητα των ποδιών μας.
                                                                                   

3) Πεντικιούρ                                                                                 


Τέλος, θα παραθέσουμε την διαδικασία του πεντικιούρ που ολοκληρώνει την περιποίηση των ποδιών μας, αφού ένα άψογο πεντικιούρ πάντα "τραβά" τα βλέμματα. Αποτελεί την επιτομή μιας περιποιημένης εμφάνισης και ειδικά το καλοκαίρι αποτελεί τον "βασιλιά" της εικόνας μας γιατί κοσμεί τα πέδιλά μας και τα ωραιοποιεί. Είναι μια απλή διαδικασία που κάθε κοπέλα μπορεί να κάνει στο σπίτι της. Διάλεξε φωτεινά χρώματα για το καλοκαίρι που σου αρέσουν και σου φτιάχνουν τη διάθεση.