Συνέντευξη με τους Exiled Void

exiled void
We play fast, we play with feeling.
We play for ourselves through you! 

Οι Exiled Void είναι ένα μουσικό συγκρότημα από 3 νέα παιδιά που μουσικά κινείται στους χώρους της metal. Το συγκρότημα ξεκίνησε το 2017 και μέλη του είναι ο Γιώργος (φωνή και κιθάρα), ο Σωκράτης (κιθάρα) και ο Στάθης (πλήκτρα, φωνή). Δουλεύουν ήδη πάνω στο πρώτο τους άλμπουμ και στόχος τους είναι να περάσουν μηνύματα μέσα από τη μουσική τους. Με επιρροές από κλασική μουσική έως μέταλ, οι Exiled Void μας μεταφέρουν την εμπειρία τους ως ένα νέο συγκρότημα και μας μεταδίδουν την αγάπη τους για τη μουσική και τη μελωδία. Ας τους γνωρίσουμε.

-Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σας με το τραγούδι;

Γιώργος: Έκανα τα πρώτα μου μαθήματα κιθάρας όταν ήμουν 11 αλλά τα παράτησα πολύ σύντομα. Ξεκίνησα να ασχολούμαι σοβαρά με την κιθάρα πριν τρία χρόνια και πλέον έχω μια ιδιαίτερη σχέση με το όργανο. Όλο αυτό άρχισε όταν άκουσα για πρώτη φορά Children Of Bodom και σκέφτηκα ότι το να παίζεις σε ένα συγκρότημα είναι κάτι πολύ cool και πως πρέπει σίγουρα να μάθω να το κάνω αυτό. Τώρα πια θα μπορούσα να πω πως είμαι εξαρτημένος από την μουσική έχοντας μια πιο βαθιά σχέση από ότι στην αρχή.

Σωκράτης: Άρχισα να ασχολούμαι με την μουσική από μικρή ηλικία και πειραματιζόμουν με διάφορα μουσικά όργανα,τίποτα σοβαρό. Πριν τρία χρόνια όμως αποφάσισα να πάρω την μουσική στα σοβαρά και γι’αυτό άρχισα μαθήματα κιθάρας, πιάνου και μουσικής θεωρίας γιατί πήρα απόφαση να το ακολουθήσω.

Στάθης: Επηρεάστηκα πολύ από την οικογένεια μου. Η μητέρα μου τραγουδούσε και έπαιζε κιθάρα σε μαγαζιά και ο πατέρας μου ήταν λάτρης του έντεχνου τραγουδιού. Ασχολούμαι  με την μουσική από μικρό παιδί και κάπου στην ηλικία των 10 – 12 κατάλαβα ότι η μουσική είναι το μέλλον μου. Παίζω πλήκτρα εδώ και περίπου 9 χρόνια και πρόσφατα άρχισα να δουλεύω πάνω στην φωνή μου.


-Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε/με ποιον θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Γιώργος: Η αλήθεια είναι πως θαυμάζω αρκετούς, αλλά θα αναφέρω τους δύο που έχουν ασκήσει την μεγαλύτερη επίδραση πάνω μου. Ο πρώτος είναι ο Alexi Laiho ο οποίος με έκανε, με τον τρόπο που παίζει, να ασχοληθώ με την κιθάρα. Σαν καλλιτέχνη με έχει επηρεάσει πάρα πολύ ο Quorthon των Bathory. Με έκανε να δω τον κόσμο και την τέχνη με άλλο μάτι. Δυστυχώς με αυτόν δεν θα μπορέσω σίγουρα να συνεργαστώ ποτέ μιας και δεν είναι μαζί μας εδώ και πολλά χρόνια. Παρόλα αυτά δεν θα πω μεγάλα λόγια για το αν θέλω να συνεργαστώ με κάποιον. Αυτά είναι πολύ μακριά. Παίζω την μουσική που μου αρέσει και αυτό είναι ευλογία για εμένα. Από εκεί και πέρα βλέπουμε.

Σωκράτης: Υπάρχουν πάρα πολλοί καλλιτέχνες που θαυμάζω από διάφορα στυλ μουσικής, αλλά άμα έπρεπε να διαλέξω κάποιους που θα ήθελα πραγματικά να συνεργαστώ στο μέλλον θα ήταν Yngwie Malmsteen, Children of Bodom, Avenged Sevenfold.

Στάθης: Τα συγκροτήματα Tool και Opeth ήταν αυτά που τα ξεκίνησαν όλα για έμενα. Με βοήθησαν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου και ήταν ο λόγος που αποφάσισα να πάρω την metal στα σοβαρά. Πλέον ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα που έχω είναι να συνεργαστώ με αυτά τα συγκροτήματα.

-Πώς θα χαρακτηρίζατε το στυλ της μουσικής σας;  Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;  

Γιώργος: Είναι λίγο δύσκολο να χαρακτηρίσω το στυλ της μουσικής μας. Η πιο ειλικρινής απάντηση που μπορώ να δώσω είναι πως αναμειγνύουμε melodic death, progressive, speed και thrash στοιχεία. Στην τελική μπορούμε να πούμε πως απλά παίζουμε μέταλ. Δεν χρειάζονται οι ταμπέλες. Αν πάμε πιο βαθιά στην μουσική μας μπορεί να δούμε και επικά στοιχεία ή κάποιος να διακρίνει heavy επιρροές στην κιθάρα. Απλώς παίζουμε μέταλ με το τρόπο που θέλουμε χωρίς να ανησυχούμε τόσο πολύ για το είδος. Από εκεί και πέρα, οι επιρροές είναι αρκετές. Ακόμα και κλασικοί συνθέτες όπως ο Vivaldi, τον οποίο λατρεύω, μπορούν να με επηρεάσουν όταν  συνθέτω για τους Exiled Void.

Σωκράτης: Είμαι μεγάλος φαν της κλασικής μουσικής αλλά επίσης και της μέταλ, οπότε μου αρέσει να συνδυάζω αυτά τα δύο είδη μουσικής και να βγαίνει κάτι μελωδικό αλλά ταυτόχρονα άγριο και βαρύ. Όσο για τις μουσικές επιρροές, J.S Bach, Yngwie Malmsteen, Alexi Laiho,  Synyster Gates.”

Στάθης: Η αλήθεια είναι ότι τώρα που ξεκινήσαμε, προσπαθούμε να βρούμε τον ήχο μας ως μπάντα, αλλά ξέρουμε στο περίπου ότι θέλουμε κάτι σε melodic death/progressive και έχουμε γενικά μια μεγάλη ποικιλία από επιρροές, ξεκινώντας από Katatonia, Children of bodom έως και Tool, Opeth.

exiled void logo


-Ποια είναι το μελλοντικά σας σχέδια όσον αφορά τη μουσική σας καριέρα;  

Γιώργος: Θέλουμε πρώτα απ’όλα να δουλέψουμε στο δικό μας υλικό. Μέχρι να γίνει αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια live. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω από μέρους μου μιας και είμαστε ακόμα στην αρχή.

Σωκράτης: Προσωπικά έχω σκοπό να τελειώσω τα πτυχία ηλεκτρικής κιθάρας και να τελειώσω σχολές μουσικής τεχνολογίας, και ταυτόχρονα να ασχολούμαι και με τις μπάντες μου, με σκοπό την ηχογράφηση και τα live.

Στάθης: Δουλεύουμε σε ένα άλμπουμ για το oποιο προς το παρόν υπάρχουν μόνο ιδέες, αλλά προχωράει καλά με την έννοια ότι ξέρουμε τι θέλουμε και καθημερινά δουλεύουμε στο να το τελειοποιήσουμε. Μόλις νιώσουμε έτοιμοι με την δουλειά μας και αρχίσουμε τα live, δεν θα περάσει και πολύς καιρός μέχρι να μπούμε σε στούντιο για να αρχίσουμε τις ηχογραφήσεις.


-Πιστεύετε ότι ένας νέος/ανερχόμενος καλλιτέχνης μπορεί να ζήσει από τη μουσική εν έτει 2018;

Γιώργος: “Κοιτάξτε, κατά μια γενική έννοια ναι. Όμως στην χώρα μας η ροκ/μέταλ μουσική δεν πουλάει και αυτό μας δυσκολεύει αρκετά. Γι’ αυτό κοιτάμε να κάνουμε και άλλα πράγματα εκτός μουσικής για να μπορέσουμε να ζήσουμε. Στο εξωτερικό πιστεύω πως τα πράγματα είναι πιο φιλικά για τον καλλιτέχνη αλλά πάντα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ζήσεις από την μουσική, χωρίς όμως να είναι ανέφικτο. Το άσχημο είναι πως δεν υπάρχει υποστήριξη για νέους καλλιτέχνες και αυτό θα έχει άσχημο αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια που τα μεγαθήρια της μουσικής που αγαπάμε θα έχουν αποσυρθεί.”

Σωκράτης: Άνετα, άμα όντως αγαπάει την μουσική και δουλέψει σκληρά.

Στάθης: Προσωπικά θεωρώ ότι σε μια χώρα σαν την Ελλάδα είναι δύσκολο κάποιος νέος καλλιτέχνης να μπορέσει να ζήσει μόνο από την μουσική. Θα πρέπει να είναι αρκετά γνωστός στον χώρο ώστε να μπορέσει να τα βγάλει πέρα μόνο με τα λεφτά των πωλήσεων των δίσκων του ή των ζωντανών εμφανίσεων.


-Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε μέσα από τη μουσική σας;

Γιώργος: H αλήθεια είναι πως μέσω των Void προσπαθώ να ικανοποιήσω πρώτα τον εαυτό μου. Σίγουρα με απασχολεί να ευχαριστείται κάποιος που ακούει την μουσική μας αλλά αυτό που είπα πρώτα με ενδιαφέρει περισσότερο. Από εκεί και πέρα οι στίχοι των κομματιών έχουν ένα ξεχωριστό νόημα για εμένα, έχοντας μέσα τους διάφορα μηνύματα που ίσως να μην είναι ολοφάνερα σε όλους.

Σωκράτης: Κάθε τραγούδι έχει το δικό του μήνυμα, αλλά πάντα προσπαθώ να μεταφέρω την αγάπη για την μουσική και στους ακροατές.

Στάθης: Θέλουμε πρώτα απ’όλα να εκφραστούμε μέσω αυτής της μπάντας, και να βγάλουμε τον εσωτερικό και ψυχικό κόσμο μας, μέσα από τις μελωδίες μας, προς τα έξω, αγγίζοντας έτσι όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα γίνεται. Είναι κάτι αρκετά δύσκολο, μιας και για να καταφέρει κάποιος κάτι τέτοιο, χρειάζεται χρόνο και αφοσίωση. Όχι μόνο για να δουλέψει στην μουσική αλλά και για να εκφραστεί αληθινά μέσω αυτής.


-Τι είναι για σας η μουσική;

Γιώργος: Η μουσική για εμένα είναι τρόπος ζωής. Δεν είναι μόνο η ωραία αίσθηση που έχει κάποιος στα αυτιά του όταν ακούει ένα κομμάτι. Είναι κάτι πολύ βαθύτερο. Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε μια μέρα από την ζωή μου μακριά από την μουσική.

Σωκράτης:  Η μουσική για εμένα είναι τα πάντα, με βοηθάει να ξεχαστώ, και μου αρέσει να μεταφέρω τα συναισθήματα μου σε μελωδίες.

Στάθης: Θα ήταν πολύ κλισέ να έλεγα ότι ‘η μουσική είναι η ζωή μου, είναι τα πάντα’ αλλά είναι η αλήθεια, δυστυχώς ή ευτυχώς.A post shared by Exiled Void (@exiledvoid) on


Βρες τους Exiled Void στο Instagram 
ή επικοινώνησε μαζί τους στο email exiledvoid.official@gmail.com

Αν είσαι νέος και ασχολείσαι με ντραμς ή μπάσο μπορείς να επικοινωνήσεις με το συγκρότημα στο παραπάνω email για την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων