Γέρακας: Η μαγική παραλία με άργιλο στη Ζάκυνθο

παραλία Γέρακας (Ζάκυνθος)


Φίλες και φίλοι μου, το καλοκαιράκι έχει μπει δυναμικά, όχι μόνο στις καρδιές μας αλλά και στην διάθεση του υδράργυρου κάνοντας τον καθημερινά να "χτυπά" κόκκινο! Οι εξορμήσεις στα νησιά έχουν ήδη αρχίσει για πολλούς από εμάς, ενώ άλλοι βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία σχεδιασμού των διακοπών που επρόκειτο να πάνε! Στο άρθρο αυτό, ο λογισμός μας, θα ταξιδέψει, στη Ζάκυνθο, το οποίο είναι ένα από τα αγαπημένα μου νησιά, καθώς έχω περάσει αρκετά καλοκαίρια εκεί με την οικογένειά μου! Πρόκειται για ένα νησί του Ιονίου με ξεχωριστή ομορφιά και ποιότητα. Διαθέτει υπέροχες παραλίες με πλούσια άμμο, την οποία συνοδεύει η μοναδική παρουσία της βλάστησης που αγκαλιάζει το πίσω μέρος των παραλιών στην πλειονότητά τους. Οι μέρες των διακοπών στο νησί πρέπει να είναι το λιγότερο μία εβδομάδα, καθώς τα μέρη που έχεις να δεις και να εξερευνήσεις είναι πολλά και το νησί αρκετά μεγάλο. 


Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε στην ξακουστή παραλία του Γέρακα, η οποία αποτελεί ένα μαγευτικό τοπίο για τους λουόμενους. Εκτός από το υπέροχο τοπίο όμως η παραλία αυτή είναι γνωστή και για κάτι άλλο. Υπάρχει ένα "κρυφό" μέρος που θα ανακαλύψεις, κάνοντας την βόλτα σου στην παραλία, το οποίο "παράγει" άργιλο! Ναι, καλά διάβασες, άργιλο!  Εκμεταλλεύσου αυτό το φυσικό σπα, και συνδύασε τις βουτιές σου με τις ευεργετικές ιδιότητες του αργίλου. 

παραλία Γέρακας (Ζάκυνθος)

Η απέραντη αμμουδιά καταλήγει σε ένα μικρό ακρωτήρι που βουτάει στο πέλαγος. Το ακρωτήριο είναι πολύ γνωστό, μιας και αποτελείται εξ' ολοκλήρου από άργιλο. Οι τουρίστες, μαζί τους και εγώ, πηγαίνουν εκεί για να πραγματοποιήσουν ένα αναζωογωνητικό σπα, αλείφοντας σώμα και πρόσωπο με άργιλο! Κάνε το σπα σου εκεί αν τα καταφέρεις, αλλά απέφυγε να πάρεις μαζί σου κομμάτι αργίλου γιατί απαγορεύεται και υπάρχει κίνδυνος κατολισθίσεων για την κορυφογραμμή!

παραλία Γέρακας (Ζάκυνθος)

Η εν λόγω παραλία, λέγεται πως είναι μία από τις ωραιότερες της Ζακύνθου. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και ανήκει στο Εθνικό θαλάσσιο πάρκο, αφού γεννά εκεί η θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα τα αυγά της.

Εκτός των άλλων φίλοι μου, η παραλία εκτός από πλούσια αμμουδιά, διαθέτει καταπληκτική οργάνωση έτσι ώστε οι θαμώνες να απολαμβάνουν το μπάνιο τους και τη διαμονή τους εκεί! Στον Γέρακα δεν πραγματοποιούνται θαλάσσια αθλήματα, ούτε υπάρχουν πολλά beach bar πάνω στην παραλία λόγω της έλευσης της χελώνας καρέτα-καρέτα. Βέβαια υπάρχουν σε μικρή απόσταση από την παραλία κέντρα εστίασης. Η ιδανική ευκαιρία να απολαύσεις ένα ήσυχο μπάνιο, χωρίς την γνωστή φασαρία της πλαζ, αλλά με την ηρεμία και τη συντροφιά του πανέμορφου τοπίου. Εύλογα λοιπόν θεωρείται η παραλία που τα συνδυάζει όλα και σίγουρα είναι κάτι το διαφορετικό που αξίζει να επισκεφθείς. 


Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα, εσείς να επισκεφθείτε το νησί και όχι μόνο την συγκεκριμένη παραλία, αλλά όσες περισσότερες μπορείτε! Είναι πραγματικά ένα μαγευτικό νησί με φιλόξενους κατοίκους, υπέροχα τοπία, εκπληκτικές παραλίες σαν και αυτή που αναφέραμε πιο πάνω! Εμπιστευτείτε με και δεν θα χάσετε!