Οι 3 καλύτερες παραλίες της Αθήνας


παραλία Αθήνα

Δυστυχώς, η ακτογραμμή από τον Πειραιά έως τη Γλυφάδα δεν είναι και το πιο ασφαλές μέρος να κολυμπήσει κανείς, λόγω της ρύπανσης του νερού από πετρέλαιο. Τον Σεπτέμβρη του 2017 μάλιστα πολλές ακτές κρίθηκαν ακατάλληλες, αφού οι θάλασσες είχαν ξεβράσει πετρελαιοειδή. Παρόλο που οι δήμοι έδρασαν άμεσα τοποθετώντας πλωτά πλέγματα και οτιδήποτε άλλο απαραίτητο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, δεν κατάφεραν να εξαλείψουν τη ρύπανση, παρά μόνο να την περιορίσουν, γεγονός που καθιστά τις συγκεκριμένες ακτές μη έμπιστες για κολύμπι. 

Επειδή, όμως, το καλοκαίρι στην πόλη δεν παλεύεται χωρίς δροσιστικές βουτιές, εμείς έχουμε να σου προτείνουμε 3 καθαρές παραλίες, όπου μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου άφοβα και με ασφάλεια. Το κοινό χαρακτηριστικό όμως που έχουν αυτές οι 3 επιλογές είναι πως δεν είναι 3 απλές παραλίες. Η κάθε μία έχει επιλεχθεί για σένα, γιατί έχει να προσφέρει κάτι ξεχωριστό. 

Συνέχισε να διαβάζεις και θα καταλάβεις.


#1 Kavouri Beach

παραλία καβούρι


ηλιακός φορτιστής καβούρι

Αξίζει να είναι πρώτο στη λίστα μας μιας και φέτος το καλοκαίρι πρωτοπορεί και φέρνει κάτι καινούριο στην ελληνική πραγματικότητα. Το Kavouri Beach σκέφτηκε όλους εμάς που ξημεροβραδιαζόμαστε στις παραλίες και είτε κάποια στιγμή εξαντλούμε την μπαταρία του κινητού μας, είτε εκμεταλλευόμαστε την ηρεμία της θάλασσας και έχουμε μαζί μας λάπτοπ ή τάμπλετ, ώστε να δουλέψουμε ή να απολαύσουμε μία ταινία δίπλα στη θάλασσα. Βρες τους τους πρωτότυπους ηλιακούς φορτιστές μόνο στο Kavouri Beach. 

Διεύθυνση: Ηλίου 10, Βουλιαγμένη 16671
Πρόσβαση: Λεωφορείο 122, στάση ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 - 21:00
Είσοδος: Δευτέρα - Παρασκευή = 8€ , ΣΚ = 10€ , Πρώτη σειρά με ηλιακό φορτιστή και ντουλαπάκι ασφαλείας = +1€ στις παραπάνω τιμές.


#2 Varkiza Resort 

βάρκιζα παραλία

Ξέρω δεν είναι εδώ δίπλα. Το Resort της Βάρκιζας, όμως, έχει φροντίσει και για αυτό. Γνωρίζοντας πως τέτοιες μακρινές αποδράσεις δεν είναι για 2 με 3 ωρίτσες, περιλαμβάνει ειδικό χώρο για το καφεδάκι σου, εστιατόριο για το μεσημεριανό σου και beach bar με έμπειρους dj για να διασκεδάσεις. Ξεκινάς, λοιπόν, το πρωί για το μπανάκι σου και τον πρωινό σου καφέ, το μεσημεράκι, που σίγουρα θα έχεις πεινάσει, πετάγεσαι μέχρι το εστιατόριο για ένα καλό γεύμα, πιο αργά, το απόγευμα, αν έχεις όρεξη, κάνεις άλλη μία βουτιά και το βραδάκι κάθεσαι δίπλα στη θάλασσα, τα αστέρια και το φεγγάρι και απολαμβάνεις το ποτάκι και άμα έχεις όρεξη, ρίχνεις και έναν χορό. Ορίστε! Σου 'φτιαξα και πρόγραμμα. Τι άλλο θες;

Διεύθυνση: Ακτή ΕΟΤ Βάρκιζας, 16672
Πρόσβαση: Λεωφορείο 122, στάση ΓΑΛΗΝΗ
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 - ελεύθερο
Είσοδος: Δευτέρα - Παρασκευή = 5€ (με ξαπλώστρα) , ΣΚ = 6€ + 5€ η ξαπλώστρα, παιδιά έως 6 ετών = ελεύθερη είσοδος, παιδιά 6 έως 12 ετών = 3,50€
Η χρέωση για την είσοδο της παραλίας ισχύει μέχρι τις 19.00 *

#3 Λιμανάκια 

λιμανάκια


Μία εντελώς διαφορετική απόδραση! Πώς ήταν το no.1 και no. 2 με ξαπλώστρες, ομπρέλες και άλλες "πολυτέλειες"; Ε, καμία σχέση. Η πολυτέλεια που απολαμβάνεις στην παραλία "Λιμανάκια" είναι το τοπίο που μόνο με Αθήνα δε μοιάζει. Τα νερά καταγάλανα, τα βράχια ιδανικά για βουτιές και το beach bar απλό, λιτό, ξύλινο, εξωτικό και περιεκτικό. Μία μέρα εκεί το λες και mini - διακοπές.  

Διεύθυνση: 2ο Λιμανάκι προς ΒάρκιζαΒουλιαγμένη 16671
Πρόσβαση: Λεωφορείο 122, στάση Β'ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ
Ώρες Λειτουργίας: 12:00 - 23:59


Οι 3 αυτές επιλογές είναι τρεις παραλίες που επιλέχθηκαν γιατί η κάθε μία είχε κάτι ξεχωριστό να προσφέρει. Αυτό δε σημαίνει πως οι υπόλοιπες κοντινές παραλίες είναι ακατάλληλες για κολύμπι. Συγκεκριμένα, οι ακτές που βρίσκονται μετά από το σημείο που βλέπεις κυκλωμένο στο χάρτη είναι ασφαλείς για να κολυμπήσεις. Θεωρητικά, και οι παραλίες πριν από αυτό το σημείο είναι κατάλληλες για κολύμπι, αλλά απ' όσο ξέρουμε το πετρέλαιο είχε εξαπλωθεί μέχρι εκεί. Εγώ δε θα το ρίσκαρα. Εσύ;

κατάλληλες παραλίες