5 σημάδια ότι η σχέση σου δεν πάει καλά

μήπως η σχέση σου δεν πάει καλά;


Δεν χρειάζεται να κάνω μεγάλο πρόλογο. Πολλές φορές απορροφούμαστε τόσο πολύ μέσα σε μία σχέση που σταματάμε να έχουμε τη δυνατότητα να διακρίνουμε αν αυτή η σχέση έχει μέλλον ή όχι ή αν τα συναισθήματά μας εξακολουθούν να είναι τα ίδια ή όχι.

1. Πώς λύνετε τις διαφορές σας;Μήπως, αν όχι οι όλοι τσακωμοί σας, αλλά οι περισσότεροι, καταλήγουν στο σεξ; Αν ναι, τότε να ξέρεις πως έτσι δε λύθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα. Οι σχέσεις χτίζονται πάνω στην επικοινωνία και όχι πάνω στις ζωώδεις έλξεις που νιώθουμε κατά καιρούς. Αν επιλέγετε να αποφεύγετε να λύνετε τα προβλήματά σας και προτιμάτε να γεμίζετε αυτό το κενό με σεξ, τότε μάλλον δεν υπάρχει και πολλή διάθεση να προχωρήσετε, αφού αφήνετε τα προβλήματα να υπάρχουν μέσα στη σχέση σας.


2. Μήπως ξενοκοιτάς;


Προφανώς και δεν αναφέρομαι στο να θαυμάσεις μία όμορφη “προσωπικότητα” στο δρόμο. Μιλάω για εκείνο το παιδί που γνώρισες σε κοινή παρέα, μιλάτε στα media και κάθε φορά που σου στέλνει σκας ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Αν είσαι ευτυχισμένος/η στη σχέση σου και ο/η σύντροφός σου σε καλύπτει σε όλους τους τομείς, τότε τι παραπάνω βρήκες σε αυτό το παιδί; Μήπως κάτι δεν πάει καλά; Μήπως, λέω εγώ τώρα μήπως, σου χει ψιλοτελειώσει;


3. Από πότε έχεις να κάνεις girls/boys night;


Να σου θυμίσω ότι είχες ζωή και πριν από την/τον σύντροφό σου; Αν έμμεσα ή άμεσα σε αναγκάζει να βγαίνετε μόνο μαζί ή αν όταν κανονίζεις εσύ με την παρέα του και εκείνος με τη δικιά του, πηγαίνετε πακέτο, τότε σας λείπει ο προσωπικός χώρος. Δεν είναι απαραίτητο να τα κάνετε όλα μαζί. Αυτό λέγεται καταπίεση. Χρειάζεστε και οι δύο λίγο χρόνο με την παρέα σας. Ξέρεις, με αυτήν που είχατε και πριν τον/την γνωρίσετε. Σκέψου λίγο και τους φίλους σου πως θα νιώθουν όταν, αφού έχεις χωρίσει, γυρίσεις πίσω στην παρέα. Εννοείται πως θα σε δεχτούν πίσω με ανοιχτές αγκάλες, διότι σε αγαπούν, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι αυτό που έκανες τους ενόχλησε.


4. Από εξόδους πώς πάμε;


Μήπως τον τελευταίο καιρό προτιμάτε κυρίως να κάθεστε μέσα για ταινία, σειρά, επιτραπέζια ή ακόμα και σεξ. Αν ναι, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Δεν είστε 60 χρονών γερόντια που σας έχουν πάρει τα χρόνια και δεν έχετε τα κουράγια να βγείτε έξω. Χρειάζεται βέβαια και αυτό που και που αλλά αν κάποτε βγαίνατε και τώρα προτιμάτε να μείνετε σπίτι να αράξετε τότε ίσως να χετε βαλτώσει και λίγο.


5. Προτεραιότητες


Στην αρχή κάθε σχέσης αγωνιούμε να δούμε τον άλλον. Το θέμα είναι αν αυτή η ανυπομονησία θα μείνει μέχρι το τέλος. Άμα το σκεπτικό σας είναι “Που θα βρω λίγο χρόνο να τον χώσω κι αυτόν;”, τότε μάλλον δεν ανυπομονείς και τόσο. Όλα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων.  Άμα, λοιπόν,  ο/η σύντροφός σου δεν είναι στις τοπ των προτεραιοτήτων σου τότε τι σόι σχέση έχετε; Αν δεν λαχταράς να τον δεις, τότε πόσο πολύ τον θες;


Η συμβουλή που έχω εγώ να σου δώσω είναι να μη μένεις σε μία αν δεν σε γεμίζει και αν δεν σε εξελίσσει σαν άνθρωπο. Μέσα από τις σχέσεις γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και από τον κάθε άνθρωπο έχουμε και κάτι να πάρουμε, να παραδειγματιστούμε, να εμπνευστούμε. Η αγάπη μένει. Ο ενθουσιασμός, όμως, και ο έρωτας φεύγουν πολύ εύκολα, αν δεν βρείτε έναν τρόπο να τα διατηρήσετε. Αν πραγματικά θέλετε να σώσετε τη σχέση σας θα βρείτε έναν τρόπο να την αναζωπυρώσετε.

Έρχονται ιδέες και περί τούτου. Μέχρι τότε..

...Ζήστε!