Πώς να αναζωπυρώσεις τη σχέση σου


Η υπόσχεση είναι υπόσχεση. Σε προηγούμενή μας συζήτηση υποσχέθηκα τρόπους να αναζωπυρώσεις τη σχέση σου αν αυτή έχει βαλτώσει. Όπως είχαμε πει, η αγάπη ανάμεσα στα ζευγάρια, άπαξ και δημιουργηθεί, δεν χάνεται. Ο ενθουσιασμός, όμως, και ο έρωτας, αν δεν τα διατηρείς ζωντανά, χάνονται πολύ εύκολα. Ξέρουν τι λένε όσοι υποστηρίζουν πως το να κρατήσεις μία σχέση απαιτεί κόπο. Αν, λοιπόν, νιώθεις πως η σχέση σου δεν είναι πλέον όπως παλιά, τότε συνέχιζε να διαβάζεις..

  • Ξεκινήστε μία σειρά μαζίΈνας από τους λόγους που έχετε βαλτώσει είναι διότι έχουν χαθεί ή δεν υπήρξαν ποτέ κοινές ασχολίες. Μία ιδέα είναι να επιλέξετε μία σειρά, που κατά προτίμηση δεν έχει ξαναδεί κανένας απ’ τους δυο σας, και να την ξεκινήσετε από το μηδέν. Εκτός του ότι αυτό θα σας δώσει μία αφορμή παραπάνω να βρίσκεστε, θα σας δώσει και νέα θέματα για συζήτηση. Βασική προϋπόθεση, όμως, είναι να υποσχεθείτε πως κανείς δε θα δει επεισόδιο μόνος του.


  • Ξεκινήστε ένα άθλημα μαζί


Πάλι αυτό θα σας δώσει έξτρα χρόνο μαζί και θα αποκτήσετε μία κοινή ασχολία, αλλά το να ξεκινήσεις ένα άθλημα με τον/την σύντροφό σου έχει και ένα ακόμη θετικό. Ο αθλητισμός ανεβάζει την αδρεναλίνη που συνδέεται με τη λίμπιντο και κατ’ επέκταση με την επιθυμία για σεξ. Ε τώρα μη μου πεις πως δεν τον/την βρίσκεις σέξι, ιδρωμένο/η στα εφαρμοστά αθλητικά του/της ρούχα!


  • Δοκιμάστε νέα πράγματα στο σεξ


Μιας και αναφερθήκαμε στο σεξ, σίγουρα για να έχετε βαλτώσει, τα πράγματα στον σεξουαλικό σας τομέα δεν πάνε και πολύ καλά. Μία καλή ιδέα, λοιπόν, είναι να πειραματιστείτε με νέες στάσεις, ώστε να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα ή ακόμα και να δοκιμάσετε σε νέα μέρη,  πιο “επικίνδυνα”. Μόνο η ιδέα ότι κάποιος μπορεί να σας δει μετατοπίζει την πράξη σε άλλο επίπεδο. Αν μάλιστα είστε άνθρωποι της φαντασίας, μπορείτε να δοκιμάσετε και το λεγόμενο "role play".


  • Βγείτε ένα ραντεβού σαν αυτά τα πρώτα


Το πρόβλημα των σχέσεων όταν έχουν βαλτώσει είναι πως δεν είναι όπως παλιά. Τι καλύτερο, λοιπόν από λίγη επιστροφή στο ραντεβού απ' το οποίο ξεκίνησαν όλα. Αν ρωτήσεις εμένα, δεν υπάρχει τίποτα πιο ρομαντικό και ανανεωτικό. Δώσε ραντεβού στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα, φόρα τα ίδια ρούχα και προσπάθησε να αναπαραστήσεις το πρώτο σας ραντεβού. Εκτός από το ότι είναι μία πολύ όμορφη κίνηση, αν είσαι αγόρι, να σε ενημερώσω πως εμείς οι κοπέλες το εκτιμούμε όταν ένας άντρας θυμάται τέτοιες λεπτομέρειες. Just a tip!


  • Κάντε εκπλήξεις ο ένας στον άλλον


Και ποιον δεν ενθουσιάζει μία απροσδόκητη ευγενική χειρονομία; Οι εκπλήξεις σπάνε τη ρουτίνα και τη μονοτονία που βάλτωσαν τη σχέση σας. Δεν είναι απαραίτητο να καταξοδευτείς σε δώρα και σε τριαντάφυλλα. Ακόμα και ένα γράμμα στον χώρο εργασίας του/της μαζί με τον καφέ του/της το πρωί είναι αρκετό για να δημιουργήσει ένα χαμόγελο. Μία άλλη ιδέα είναι να τον/την περιμένεις έξω από το πανεπιστήμιο ή τη δουλειά την ώρα που σχολάει χωρίς βέβαια να το ξέρει ή να δημιουργήσεις στο σπίτι την κατάλληλη ατμόσφαιρα για "ταινία".


  • Εκφράστε τα συναισθήματά σας


Ναι ξέρεις τα συναισθήματά του/της, ναι ξέρει τα δικά σου. Ναι τα χετε ξαναπεί. Αλλά πολλές φορές έχουμε την ανάγκη να ακούσουμε από τον/την σύντροφό μας ότι νιώθει για μας κοιτώντας μας στα μάτια. Μόνο και μόνο για να το ακούσουμε και να νιώσουμε τόσο ασφάλεια και σιγουριά, όσο και αυτά που λέει ότι νιώθει. Δεν είναι μόνο θέμα επιβεβαίωσης. Και ναι οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε, αλλά και τα λόγια αγγίζουν, ιδιαίτερα όταν δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. 


Με ευχαριστείς αργότερα😉😚