Ο Τζέφρυ Ευγενίδης για πρώτη φορά στην Αθήνα

Τζέφρυ Ευγενίδης

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ, ελληνικής καταγωγής Αμερικανός συγγραφέας Jeffrey Eugenides (Middlesex, Αυτόχειρες παρθένοι, Σενάριο Γάμου, Δελτία Παραπόνων), επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα και συζητά με τη συγγραφέα Κάλλια Παπαδάκη και τη δημοσιογράφο και κριτικό βιβλίου Μικέλα Χαρτουλάρη, για ζητήματα της μεικτής και της ρευστής ταυτότητας στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες, για το αν οι βιολογικοί ή οι κοινωνικοί παράγοντες, καθορίζουν την προσωπικότητά μας, αλλά και για τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ σε συνθήκες κρίσης.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην Εναλλακτική Σκηνή Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας  τα οποία θα διανέμονται από τις 18:30. Δυνατότητα προκράτησης θέσης μέσω του  SNFCC.org από τη Δευτέρα 17/9 και ώρα προσέλευσης 18:30
Η διοργάνωση γίνεται στα πλαίσια του  «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων,  σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και τις Εκδόσεις Πατάκη.