Συνέντευξη με τους Upon Revival

Upon Revival

Οι Upon Revival είναι ένα metal συγκρότημα από την Αθήνα. Σχηματίστηκε το 2015, κι αποτελείται από τους: Αναστασία Παπαδοπούλου (vocals), Μπάμπης Παπαδόπουλος (guitars), Μιχάλης Σγούρος (guitars), Γιάννης Μπακάλης (bass) και Θοδωρής Μοτάκης (drums). Έχουν παίξει σε πολλούς χώρους (θα μας τα πει παρακάτω ο Μπάμπης), και πέρσι κυκλοφόρησαν το πρώτο EP τους, με τίτλο Epiphany (EPiphany, δεν κρατήθηκα).

Αρχικά, πώς ξεκίνησαν οι Upon Revival; Γνωριζόσασταν από πριν;
Οι Upon Revival ξεκίνησαν πριν από περίπου 3 χρόνια σα μια παρέα φίλων και αυτό είναι και σήμερα. Εγώ και η Αναστασία είμαστε αδέρφια, είχαμε παίξει μουσική μαζί στο παρελθόν, αλλά ποτέ σε μία μπάντα. Τα υπόλοιπα παιδιά ήταν φίλοι, είχαν ξαναπαίξει μαζί σε άλλα σχήματα, ήξεραν την Αναστασία και κάπως έτσι βρεθήκαμε όλοι μαζί.


Πώς προέκυψε το όνομα;

Θέλαμε ένα όνομα με δύο λέξεις. Σιγά σιγά μας ήρθε η ιδέα της αναγέννησης. Θέλαμε να περάσουμε ένα θετικό μήνυμα. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο και όλοι πέφτουμε για να ξανασηκωθούμε. Παρά τη σκοτεινή μουσική και στιχουργική της μπάντας, η φιλοσοφία των Upon Revival είναι ότι πάντα υπάρχει ελπίδα αν κοιτάξεις μέσα σου. Το δέντρο στο logo μας συμβολίζει ακριβώς αυτό και αποτελεί έναν παραλληλισμό. Όπως μετά από ένα βαρύ και δύσκολο χειμώνα ένα δέντρο θα ανθίσει ξανά, έτσι είναι κι οι άνθρωποι. Αυτή είναι η φύση, αυτή είναι η ζωή.


Πώς θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής σας, και ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές σαν συγκρότημα;
Θα το χαρακτηρίζαμε melodic/alternative metal, κι αυτό γιατί τα όρια σε αυτούς τους όρους είναι πιο ανοιχτά. Σίγουρα η μουσική μας βασίζεται στη μελωδία, αλλά δεν τα πάμε και πολύ καλά με τους όρους/όρια. Οι μουσικές μας επιρροές είναι πάρα πολλές και πάρα πολύ διαφορετικές ατομικά, οπότε αυτό το κράμα που προκύπτει είναι κάτι που μας βγαίνει εντελώς φυσικά. Νομίζω ότι αν παρατηρήσει κάποιος τη μουσική μας θα διακρίνει επιρροές και περάσματα από διάφορα είδη, και όχι μόνο του σκληρού ήχου.Τι είναι για σας η μουσική;
Θεραπεία και έμπνευση για ζωή.


Με ποιους καλλιτέχνες/συγκροτήματα θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;
Τόσο με ελληνικά όσο και με ξένα συγκροτήματα, ο καθένας μας νομίζω θα είχε μια διαφορετική απάντηση. Ωστόσο εκεί που τα βρίσκουμε όλοι είναι σε κάποιες κλασσικές μπάντες, όπως Metallica και Ιron Maiden! Ας μη γελιόμαστε, κάθε μπάντα που παίζει live μουσική σε αυτόν το χώρο έχει φαντασθεί στα πιο τρελά της όνειρα να ανοίγει για ένα από αυτά τα μεγαθήρια.


Πώς βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική μουσική σκηνή όσον αφορά το συγκεκριμένο είδος μουσικής;
Ειλικρινά τα πράγματα μου φαίνονται ελπιδοφόρα. Οι ταλαντούχες μπάντες και οι ποιοτικές παραγωγές αυξάνονται συνεχώς και έχω την εντύπωση ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο σε σχέση με το παρελθόν. Μπορεί να πέφτω έξω, η άποψή μου είναι πάντως ότι τη στιγμή που ο κόσμος θα προτιμήσει το τοπικό live ως έξοδο διασκέδασης ανεξάρτητα απ’ το αν ξέρει ή όχι τι πρόκειται να ακούσει, τότε θα μιλάμε πραγματικά για την ελληνική σκηνή στα καλύτερά της.


Έχετε βγάλει ένα δίσκο μέχρι στιγμής. Πώς έχει πάει μέχρι τώρα;
Θα έλεγα ότι πήγε πάρα πολύ καλά. Πάντα όταν βγάζεις τον πρώτο σου δίσκο δεν ξέρεις τι να περιμένεις, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια τόσο νέα μπάντα και για ένα EP. Μέσα σε ενάμιση χρόνο παίξαμε στο Chania Rock Festival με ονόματα όπως οι Blind Guardian, Warlord, Septic Flesh και Phil Cambell & The Bastard Sons μεταξύ άλλων, κάναμε μια μικρή ελληνική περιοδεία, παίξαμε σε διάφορα αξιόλογα venues της Αθήνας όπως Six Dogs, Temple Athens, An Club. Επίσης συμμετείχαμε σε δυνατά festivals όπου προσωπικά ξεχώρισα το Voices Of The Mist festival, κάναμε δύο headline shows με πολύ θερμή ανταπόκριση με το ένα να βγαίνει σχεδόν sold out. Το βασικότερο όμως είναι ότι είμαστε ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς μας, χωρίς να έχουμε τη βοήθεια κάποιας δισκογραφικής εταιρείας ή κάποιο video clip. Θέλω να πιστεύω ότι ο κύκλος της επόμενης δουλειάς μας θα είναι 2 φορές πιο επιτυχημένος! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους της μπάντας για τη στήριξη τους, η οποία μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, τις φοβερές μπάντες που έχουμε μοιρασθεί τη σκηνή, οποιονδήποτε έχει βοηθήσει τη μπάντα με τον τρόπο του και φυσικά εσένα για αυτό το διάλογο!Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον; Ετοιμάζετε κάτι καινούριο;
Αυτή την περίοδο συνθέτουμε ολοκαίνουριο υλικό. ενώ έχουμε στα σκαριά διάφορα πλάνα. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι τα καλύτερα έρχονται, μείνετε συντονισμένοι!


Τους Upon Revival μπορείτε να τους βρείτε στο Facebook, στο Bandcamp, και στο YouTube. Και στα σπίτια τους, αλλά αυτό θα ήταν creepy.