Οι αδερφές Βουγιουκλή τραγουδούν τους ποιητές Γιωσέφ Ελιγιά και Paul Celan

Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή
Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μενάνδρεια, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή τραγουδούν τους ποιητές Γιωσέφ Ελιγιά και Paul Celan, στη γεμάτη συναίσθημα και λυρισμό μελοποίηση της Πηγής Λυκούδη, από το CD-βιβλίο της "Ο πόνος όλου του κόσμου" (Εκδόσεις Μετρονόμος). Στην αφήγηση ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Ο Γιωσέφ Ελιγιά (Ιωσήφ Καπούλια) ήταν Ελληνοεβραίος ποιητής από τα Γιάννενα. Τα ποιήματά του χαρακτηρίζονται από ένα βιβλικό τόνο, συχνά ανάμικτο με ερωτισμό και ιδεαλισμό και με κάποια ειδυλλιακή φυσιολατρεία. Από το 1997 η ποίησή του διδάσκεται στα τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων. 

Ο Paul Celan (Paul Antschel) γεννήθηκε σε εβραϊκή οικογένεια στο Βασίλειο της Ρουμανίας (σημερινό Chernivtsi της Ουκρανίας). Καθιερώθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους γερμανόφωνους ποιητές της εποχής μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ποίησή του εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από το θάνατο των γονιών του και το Ολοκαύτωμα.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου λοιπόν, στις 20.30 στο αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης). Είσοδος ελεύθερη. Όσοι είστε κοντά, μην το χάσετε. Κι όσοι βρείτε αντίτυπο του βιβλίου, να το πάρετε.Πηγή Λυκούδη "Ο πόνος όλου του κόσμου"