Doctor Who - Όλα όσα ξέρουμε για τη νέα σεζόν


Η πολυσυζητημένη 11η σεζόν της βρετανικής σειράς Doctor Who είναι ελάχιστες μέρες μακριά από την πρεμιέρα της. Εμείς μαζέψαμε όλες τις γνωστές πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν κατά τους μήνες της ατελείωτης προσμονής, ώστε να ξέρουμε τι να περιμένουμε να δούμε!

Το πρώτο επεισόδιο 


Η σεζόν αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 7 Οκτωβρίου με το επεισόδιο "The Woman Who Fell to Earth" (Η γυναίκα που έπεσε στη Γη). Σε μία πόλη του Βόρειου Yorkshire οι ζωές του Ryan Sinclair, της Yasmin Khan και του Graham O'Brien πρόκειται να αλλάξουν για πάντα, καθώς μια μυστηριώδης γυναίκα που δε δύναται να θυμηθεί το όνομα της, πέφτει από τον ουρανό.  Ο λόγος για την 13η ενσάρκωση του Doctor, στον ρόλο της οποίας θα είναι η Jodie Whittaker. 

Η νέα Doctor και ο νέος Showrunner 


Joddie αχ Joddie. Είσαι η ελπίδα μας. Με την φυγή του καταραμένου *ναι τον συμπαθούσα* ήρθε η πρώτη γυναίκα Ντόκτορ. Μετά τις τρομερές εμφανίσεις της στο Broadchurch ήρθε η αναγνώριση. Θα είναι αστεία; Θα είναι ρομαντική; Θα είναι σκληρή; Θα είναι άγρια; Θα είναι σέξυ; (κλείσιμο ματιού όπως και ο Τένναντ στο χριστουγεννιάτικο επεισόδιο του). Όπως  την είδαμε φάνηκε αστεία αλλά πιστεύω δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα. Fun fact η Whittaker είχε φτάσει κοντά στο να παίξει σε ένα χριστουγεννιάτικο επεισόδιο κατά την εποχή του Σμιθ αλλά δυστυχώς δεν πήρε τον ρόλο. 

Στα πολύ θετικά για την νέα era του Doctor who είναι η συνεργασία του showrunner Chris Chibnall με την Jodie στη σειρά Broadchurch οπότε υπάρχει ήδη ένα understanding ανάμεσα στους δύο και ευελπιστώ σε μια νέα υπέροχη δουλειά μεταξύ τους. O Chibnall έχει επίσης εργαστεί στο Torchwood όπου "έτρεχε" τη σειρά με πολύ καλά αποτελέσματα αλλά και εμπειρία στο universe του Doctor. 

Οι νέοι companions


Οι 3 companions της νέας Doctor μας παρουσιάζονται από το πρώτο επεισόδιο. Ο λόγος για τον Graham, που θα τον υποδυθεί ο Bradley Walsh (γνωστός από το βρετανικό Law&Order και όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του η προηγούμενη δουλειά του σχετίζεται κάπως με τα ταξίδια στον χρόνο και θα έχει αντίκτυπο στην νέα ζωή του ως companion), τον Ryan, τον ρόλο του οποίου θα αναλάβει ο Tosin Cole (Star Wars: The Force Awakens) και την Mandip Gill στο ρόλο της Yasmin.


Νέοι και μια περίεργη επιστροφή


Σύμφωνα με τον Chibnall δεν θα έχουμε τους παλιούς καλούς (κακούς) εχθρούς πίσω. Δε θα έχουμε αυτή τη σεζόν Daleks, Cybermen, Weeping angels, Missy κλπ. Νέοι εχθροί περιμένουν την  Doctor και μας μένει να δούμε τι θα επινοήσει ο Chris. 


Ένας  χαρακτήρας που επιστρέφει αλλά δεν τον έχουμε ξαναδεί ποτέ είναι η Sharon D. Clarke. Μήπως θα παίξει κάποια παλιά γνώριμη αλλά με νέο πρόσωπο; Ελπίζουμε σε μεγάλα πράγματα. Το νέο sonic screwdriver Η επίσημη αποκάλυψη του νέου sonic screwdriver, του πολυεργαλείου που πάντα χρησιμοποιεί ο Doctor, έγινε στο Comic-Con του San Diego. Βλέπουμε αρκετές αλλαγές στον σχεδιασμό τόσο του ηχητικού κατσαβιδιού, όσο και του Tardis, τα οποία φαίνεται να έχουν μία αρκετά φουτουριστική εμφάνιση. 

Το νέο tardisΤο αναδιαμορφωμένο εσωτερικό του Tardis έγινε γνωστό μέσω φωτογραφιών που διέρρευσαν. Το πιλοτήριο του Tardis αποτελεί βασικό σκηνικό της σειράς και είθισται να αλλάζει μαζί με τον Doctor σε κάθε νέα αναγέννηση του. Έτσι βλέπουμε ένα αρκετά διαφορετικό εσωτερικό να έχει ετοιμαστεί για τα ταξίδια της νέας Doctor που θα υποδυθεί η Jodie Whittaker.