Ο Guillermo del Toro θα σκηνοθετήσει την ταινία Πινόκιο για το Netflix

pinocchio guillermo del toro

Guillermo del Toro. Ένα όνομα πολλές ιστορίες. Από το Shape of water που σάρωσε όλα τα βραβεία, στην συμμετοχή του στο νέο παιχνίδι του Hideo Kojima που αν κάνει τα μισά από όσα υπόσχεται θα αλλάξει το gaming για πάντα και τέλος στην στήριξη του στο Brooklyn nine nine όταν οι ακατάλληλοι του Fox αποφάσισαν να το κόψουν. Γεμάτη χρονιά που όμως δεν σταματάει εδώ γιατί ο del Toro μας φέρνει άλλο ένα δώρο. Τον Πινόκιο στο Netflix.


Σύμφωνα με τον βραβευμένο σκηνοθέτη, ο ίδιος θα αναλάβει να φτιάξει μια stop motion animated έκδοση του κλασσικού παραμυθιού που θα διαδραματίζεται στην Ιταλία την δεκαετία του 30 κατά την περίοδο δηλαδή έξαρσης του φασισμού. Μαζί του θα έχει μια dream team από συνεργάτες όπως Patrick McHale, Mark Gustafson, Jim Henson, Mackinnon and Saunders.


Ο ίδιος ο Ντελ Τόρο δήλωσε για αυτό το νέο του εγχείρημα: "Καμιά μορφή τέχνης δεν έχει επηρεάσει τη ζωή μου και τη δουλεία μου όσο το animation και με κανένα χαρακτήρα δεν είχα τόσο βαθιά προσωπική σχέση όσο με τον Πινόκιο. Στην ιστορία μας ο Πινόκιο είναι μια αθώα ψυχή που έχει έναν πατέρα αδιάφορο και χάνεται σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να καταλάβει. Ξεκινάει για ένα ξεχωριστό ταξίδι που τον βοηθάει να καταλάβει τον πατέρα του και τον αληθινό κόσμο. Ήθελα να κάνω αυτή την ταινία όσο καιρό μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου."

Όλα τα στοιχεία για κάτι ξεχωριστό υπάρχουν.  Guillermo del Toro, dream team crew  & Netflix. Πιστεύω η επιτυχία είναι αναπόφευκτη.