"Αιχμηρά αντικείμενα: μια συντροφιά για το καλοκαίρι"

"Αιχμηρά αντικείμενα: μια συντροφιά για το καλοκαίρι"

    Στην  κωμόπολη του Wind Gap, η δεκάχρονη Νάταλι Κιν αγνοείται. Ένα χρόνο πριν, η Αν Νας, ετών εννέα, είχε βρεθεί νεκρή στο δάσος. Η δημοσιογράφος Καμίλ Πρίκερ, καταγόμενη από το Wind Gap, στέλνεται να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για τις δύο υποθέσεις και να γράψει μια ιστορία για την εφημερίδα στην οποία εργάζεται.    Επιστρέφοντας μετά από σχεδόν μία δεκαετία στην πόλη όπου μεγάλωσε, η Καμίλ καλείται όχι μόνο να ξαναενταχθεί  στην ιδιόμορφη καθημερινότητα των κατοίκων και να πασχίσει να βρει πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση των δύο κοριτσιών, αλλά και να έρθει αντιμέτωπη με τη μητέρα της - με την οποία είχε ανέκαθεν τεταμένες σχέσεις - , με τις αναμνήσεις και τους "δαίμονες" του παρελθόντος της, που εξακολουθούν να τη βασανίζουν, αλλά και με την ιδιόρρυθμη ετεροθαλή αδερφή της, η ακανόνιστη συμπεριφορά της οποίας, συχνά τη μπερδεύει.

  Όλα αυτά, στο μυθιστόρημα της Gillian Flynn, "Αιχμηρά αντικείμενα" (Sharp objects), ψυχολογικό θρίλερ, που το 2018 έγινε τηλεοπτική σειρά μικρού μήκους (8 επεισόδια), σε παραγωγή του HBO, με τις Amy Adams, Patricia Clarkson και Eliza Scanlen, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Δε λείπουν, μάλιστα, και οι συζητήσεις για μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη στο άμεσο μέλλον.

  Μια υπόθεση σκοτεινή, με μυστηριώδη πλοκή, περιγραφική, που αγγίζει βαθιά και δύσβατα ψυχολογικά μονοπάτια αλλά και κρυφές, σκληρές πραγματικότητες μιας πόλης ξεχασμένης από τον υπόλοιπο κόσμο που αναπτύσσει δικούς της κανόνες κι εμφανίζει ιδιαίτερα περιστατικά κοινωνικής παθογένειας. Σε αυτή την υπόθεση, όλοι είναι ύποπτοι, όλοι κάτι κρύβουν.
  
Τα "Αιχμηρά αντικείμενα", αποτελούν ιδανική παρέα για αυτό το καλοκαίρι, τόσο για τους λάτρεις της τηλεόρασης και του online streaming, όσο και για τους ορκισμένους βιβλιοφάγους, που θέλουν να έρθουν σε επαφή με μια ιστορία με τραγικές, κοφτερές σκηνές και μυστηριώδεις χαρακτήρες, αφ'ενός, αλλά χωρίς τρομερές ανατροπές και εμπλοκή πάρα πολλών προσώπων στην ιστορία, αφ'ετέρου. Περίεργα ελκυστικό έργο, με μια μεγάλη στροφή προς τον εσωτερικό κόσμο της πρωταγωνίστριας, η οποία σε κάνει σε αρκετές στιγμές να νιώθεις σαν να "βουλιάζεις" στη δική της ψυχική κατάσταση, σαν να αισθάνεσαι και να βιώνεις όσα και εκείνη, κάτι που δε συναντάται συχνά σε βιβλία με χαρακτήρα μυστηρίου ή αστυνομικά, που δίνουν συνήθως έμφαση απλά και μόνο στην κορύφωση των συναισθημάτων του αναγνώστη και στην επικράτηση ενός κλίματος αγωνίας, καθ'όλη τη διαδικασία της ανάγνωσης.
  
-Αγαπημένο στοιχείο από το βιβλίο: εκτενής περιγραφή ψυχολογικών προβλημάτων πρωταγωνίστριας μέσα από βιώματα, παρουσίαση διαφόρων και ποικίλων πλευρών της προσωπικότητας των βασικών χαρακτήρων, λεπτομερής περιγραφή μικρών συνηθειών και συμπεριφορών που παρατηρούνται στην κωμόπολη σαν "τελετουργικά"

-Αγαπημένο στοιχείο από τη σειρά: σκηνοθεσία, μουσική, ερμηνεία τριών πρωταγωνιστριών, φωτογραφία, σκηνές αναπόλησης, απόδοση του κλίματος που επικρατεί και στο βιβλίο

- Αγαπημένοι χαρακτήρες: Καμίλ Πρίκερ, Τζάκι Ο' Νιλ 

- Αγαπημένες φράσεις: 
"Τώρα τελευταία κλίνω προς την καλοσύνη"
"Είναι αδύνατον να ανταγωνιστείς τους νεκρούς"
"Το πρόσωπο που δείχνεις στον κόσμο, του λέει πώς να σου φερθεί"