Stranger Things 3-Κριτική της νέας σεζόν

Stranger Things 3 - Κριτική της νέας σεζόν

Η τρίτη σεζόν Stranger Things των Duffer Brothers κυκλοφόρησε στις 4 Ιουλίου και μας άφησε άφωνους! Τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν ξεκίνησαν στις 24 Μαίου του 2018 και ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς.


duffer brothers

Παρά την πίεση που άσκησε το Netflix στους παραγωγούς της σειράς για να γυρίσουν την τρίτη και τέταρτη σεζόν μαζί, αυτό δεν συνέβη. Αντιθέτως οι Duffer Brothers ανακοίνωσαν πως θα αφοσιωθούν πλήρως στην ολοκλήρωση των γυρισμάτων του τρίτου κύκλου. Ο σκοπός τους ήταν να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα: κυρίως να αποφύγουν την απογοήτευση του κοινού,το οποίο δεν έμεινε και πολύ ευχαριστημένο από την δεύτερη σεζόν.

Όσον αφορά την πλοκή: τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα για μία ακόμη φορά στο Hawkins, το καλοκαίρι του 1985. Η πύλη ανάμεσα στον πραγματικό κόσμο και το Upside Down φαίνεται να έχει κλείσει οριστικά. Όμως  νέα μεταφυσικά φαινόμενα, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά και ανησυχίες. Παράξενα γεγονότα συμβαίνουν στο Hawkins, στο επίκεντρο των οποίων τίθεται το νέο Starcourt Μall. Ο αστυνόμος Χόπερ σε συνεργασία με την Τζόις Μπάιερς, προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση σε μία προσπάθεια να προστατεύσουν τα παιδιά τους.Ωστόσο, πριν κανείς αρχίσει να παρακολουθεί την νέα σεζόν πρέπει να είναι προετοιμασμένος για το cast. Oι αγαπημένοι μας μικροί ηθοποιοί μεγάλωσαν πλησιάζοντας την ενηλικίωση επικίνδυνα ενώ ο αριθμός των ηθοποιών αυξήθηκε σημαντικά.
Κατά την διάρκεια του νέου κύκλου εμφανίζονται νέα πρόσωπα που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο αριθμός των main characters είναι απίστευτος αλλά και ικανοποιητικός: επιτρέπει στους θεατές να ταυτιστούν με όποιον χαρακτήρα ταιριάζει στην ψυχοσύνθεσή τους και συμβάλλει στην ομαλή εξέλιξη της πλοκής. Συγκεκριμένα στον τρίτο κύκλο πρωταγωνιστούν 15 άτομα, πλην των υπολοίπων που παίζουν δευτερεύοντες ρόλους!

Προηγμένα κενά στην πλοκή, ελλείψεις και κρίσεις ταυτότητας του show, εδώ καλύπτονται ικανοποιητικά. Φυσικά δεν λείπει η δράση που αποτελεί βασικό συστατικό της σειράς. Στην δραματικότητα της σειράς συμβάλλει ο ρόλος των Ρώσων που συνδέονται στενά με την αναβίωση του Upside Down.
Η σειρά δίνει βάση στις προσωπικές σχέσεις των χαρακτήρων, ενισχύοντας την ενσυναίθηση του κοινού. Οι χαρακτήρες συνδέονται με σαφήνεια μεταξύ τους, για κάθε συμβάν υπάρχει εκτενής επεξήγηση ενώ οι δαιμονικές μορφές του Upside Down ενσαρκώνονται σε κάτι νέο, πολύ πιο δυνατό και επικίνδυνο. 
Σύμφωνα με φήμες στο internet, αυτό που στέρησε στην τρίτη σεζόν την υψηλή βαθμολογία στις κριτικές, υπήρξε ο ρόλος των Ρώσων ως "κακών". Αρκετοί ήταν εκείνοι που βρήκαν αυτή την λεπτομέρεια στερεοτυπική ενώ εξίσου πολλοί ήταν εκείνοι που την θεώρησαν δικαιολογημένη, εφόσον η σειρά λαμβάνει χώρα την δεκαετία του 1980-εποχή εντάσεων μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας.Αξίζει από την άλλη πλευρά να σημειωθεί ότι η νέα σεζόν έπαιξε μεγάλο ρόλο στην προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων και αλυσίδων, όπως για παράδειγμα η νέα collection των H&M.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσει 4η σεζόν, κρίνοντας από το κλείσιμο της σειράς. Έως τότε, αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του Netflix!