Be Visible Be YOU - Ο οργανισμός που καταπολεμά τα στερεότυπα


Η Be Visible Be YOU είναι μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση, που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2019.
Η αποστολή τους είναι να στηρίξουν τους ανθρώπους στην προσωπική τους ανάπτυξη μέσω του coaching και διαφόρων μεθόδων βασισμένων στην ψυχολογία. Στόχος των δράσεων είναι η ενσωμάτωση ανθρώπων από διάφορες κοινωνικές ομάδες, η κατάρριψη των στερεοτύπων της διαφορετικότητας και η διεύρυνση των ανθρώπινων ορίων και δυνατοτήτων.


Τι σημαίνει “έχω αναπηρία” ή “είμαι οικονομικά διαλυμένος” για εσένα; Χώρισες από την μακροχρόνια σχέση σου και τώρα, τι; Το μυαλό σου κάνει κύκλους γύρω από το ίδιο πρόβλημα που σου τρώει το μυαλό, ξανά… Και τι κάνεις για να το αλλάξεις; Βασικά, θες όντως να το αλλάξεις;
Η συν-ιδρύτρια της οργάνωσης, Αναστασία Τασούλα, λίγο πριν το σεμινάριο στις 24 Νοεμβρίου αναφορικά με την Διαφορετικότηταμας μίλησε για τις δράσεις της οργάνωσης.


-Πώς μπορεί να με βοηθήσει η BeVisibleBeYou;
We are all humans. In a world that disregards diversity and personal development…Be Visible Be YOU!! Η Be Visible Be YOU στοχεύει στην υποστήριξη ατόμων στην προσωπική τους ανάπτυξη και την καταπολέμηση των στερεοτύπων μέσω αυτού. Τι σημαίνει αυτό; Τρέχουμε πολλές παράλληλες δράσεις όπως βιωματικά σεμινάρια, ατομική ψυχολογική υποστήριξη μέσω του coaching, ημερίδες σε σχολεία αλλά και πολλές παγκόσμιες εκπαιδευτικές δράσεις με ξεχωριστή θεματολογία το καθένα, ώστε να επιτύχουμε την μέγιστη καταπολέμηση των στερεοτύπων σε κάθε επίπεδο. Με λίγα λόγια, η Be Visible Be YOU στοχεύει να σε στηρίξει στην εξέλιξη σου, την θετική ενδυνάμωση του μυαλού σου και την δημιουργία μιας οπτικής που θα σου προσφέρει περισσότερες και πιο αυθεντικές ευκαιρίες.

-Υπάρχουν περιορισμοί στο ποιος μπορεί να απευθυνθεί σε εσάς;
 Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Το όριο είναι η διάθεση, ψυχολογία και κοινοί στόχοι. Εάν κάποιος είναι κλειστός απέναντι στις αξίες μας, τότε δεν μπορούμε να δουλέψουμε μαζί του.

-Πώς μπορεί να έρθει κάποιος σε επαφή μαζί σας για να λάβει υποστήριξη;
Κάθε άτομο που επιθυμεί την επικοινωνία με τον οργανισμό, τόσο στα πλαίσια υποστήριξης όσο και στα πλαίσια συνεργασίας/εθελοντισμού/χορηγίας μπορεί να μας βρει εδώ: 
E-mail: bevisiblebeyou@gmail.com
Τηλέφωνο: +306970315909 
Facebook: Be Visible Be YOU 
Instagram: @bevisiblebeyou 
Website: www.bevisiblebeyou.org

-Συνεργάζεστε και με άλλους φορείς;
Εννοείται! Συνεργαζόμαστε με διάφορους οργανισμούς με κοινούς στόχους με εμάς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχουμε επίσης συνεργαστεί με δημοτικά σχολεία.

-Πώς δημιουργήθηκε η οργάνωση σας;
Η συν-ιδρύτρια της οργάνωσης, Αναστασία Τασούλα, πάσχει από μια σπάνια θανατηφόρα ασθένεια που λέγεται κυστική ίνωση. Από πολύ μικρή, νοσηλεύεται συνεχώς στο νοσοκομείο καθώς και βρίσκεται μόνιμα υπό φαρμακευτική αγωγή και φυσιοθεραπείες. Τα εφηβικά της χρόνια τα πέρασε το να ασχολείται με ψυχιατρικές ασθένειες και να διαβάζει για την ψυχολογία, ώσπου όταν έγινε 18 άρχισε να φοιτά στην Ψυχολογία του ΕΚΠΑ. Το 2019, ταξίδεψε παραπάνω από 200 μέρες μέσω διαφόρων προγραμμάτων Erasmus+ αλλά και συνεργάστηκε με οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη για την διεξαγωγή διαφόρων εκπαιδευτικών δράσεων. Όλα αυτά, κατάφεραν να της δημιουργήσουν την ιδέα για την ίδρυση ενός οργανισμού που καταπολεμά τα στερεότυπα, ενισχύει την ψυχική υγεία των ανθρώπων και ευαισθητοποιεί απέναντι στο διαφορετικό! Και έτσι έγινε..μοιράστηκε την ιδέα της με κάποια ακόμα άτομα και άρχισε να δημιουργείται η Be Visible Be YOU.

-Ποιες είναι οι ανάγκες της Be Visible Be YOU;
Η Be Visible Be YOU, όπως κάθε καινούργιος οργανισμός, έχει κάποιες ανάγκες. Η ανάγκη μας αυτήν την στιγμή είναι η εύρεση δωρεών και χορηγιών ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε περισσότερες αλλά και δωρεάν δράσεις. Προς το παρόν έχουμε μικρή υποστήριξη και ο οργανισμός λειτουργεί αποκλειστικά από εθελοντές. Ψάχνουμε άτομα ή εταιρείες που πιστεύουν στο όραμα μας και θέλουν να μας στηρίξουν στην δημιουργία μιας κοινωνίας βασισμένης σε θετικές αξίες και χωρίς στερεότυπα. Μια κοινωνία ευαισθητοποιημένη απέναντι σε κάθε είδους «μειονότητα».

Η Be Visible Be YOU έχει ακόμα 3 open calls για βιωματικά σεμινάρια. Τα σεμινάρια έχουν 2 θεματολογίες. 

Το πρώτο έχει να κάνει με την Διαφορετικότητα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση απέναντι στο άγνωστο, το διαφορετικό, το έτερο. Αποτελείται από διαδραστικά παιχνίδια πάνω σε κάθε «είδος» διαφορετικότητας αλλά και ομιλίες από άτομα με αναπηρίες. Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα λάβει μέρος στις 24/11/2019 και 22/12/2019 στο Casa De Arte Kabeira στο Μοναστηράκι, 11:00 με 15:00 και 16:00 με 20:00 αντίστοιχα. 

Το δεύτερο σεμινάριο έχει θέμα την επανασύνδεση και διαχείριση των συναισθημάτων μας, την αποφόρτιση αρνητικών ερεθισμάτων και την εκμετάλλευση των συναισθημάτων μας ως προς το μέγιστο θετικό για εμάς και τους γύρω μας! Αποτελείται από διαδραστικές παρουσιάσεις και παιχνίδια που σκοπεύουν να σου δώσουν τροφή για σκέψη και έρευνα. Θα λάβει μέρος στον ίδιο χώρο, στο Casa De Arte Kabeira στο Μοναστηράκι, στις 15/12/2019 από τις 17:00 μέχρι 20:00. 

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε και για τα 2 σεμινάρια στις εκδηλώσεις σελίδας της Be Visible Be YOU στο facebook αλλά και στο instagram. Εάν κάτι δεν το βρίσκετε, μην διστάσετε να μας στείλετε ένα e-mail στο bevisiblebeyou@gmail.com.