Συνέντευξη με τους MisleadΓια τους Mislead δε θα πω πολλά, κυρίως επειδή τα παιδιά είναι φίλοι και, αν μη τι άλλο, προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοί. Αντικειμενικά όμως, όταν βρείτε live τους, να πάτε να τους ακούσετε. Σας τους είχαμε συστήσει παλιότερα, και τώρα ήρθε η ώρα να μας δώσουν και συνέντευξη.

Πότε και πώς ξεκίνησαν οι Mislead;
Οι Mislead ξεκίνησαν επίσημα τον Σεπτέμβριο του 2016, με την προσθήκη του Νίκου στην μπάντα. Ξεκινήσαμε ως cover band και, μετά από ένα χρόνο, αρχίσαμε να γράφουμε δικό μας υλικό.

Πώς προέκυψε το όνομα Mislead;
Ήταν μία λέξη που άρεσε πολύ στην Κατερίνα αρχικά και μετά συμφωνήσαμε όλοι να το κρατήσουμε. Δεν υπάρχει κάποιο βαθύτερο νόημα ή κατι που να μας συνδέει με αυτό. Απλώς  πιστεύαμε ότι θα ταιριάξει με το στυλ και το είδος της μουσικής μας.

Έχετε αρχίσει τον τελευταίο καιρό να βγάζετε δικά σας τραγούδια, τα οποία πρόσφατα κυκλοφορήσατε και σε EP. Πείτε μας για αυτό.
Ξεκινήσαμε να γράφουμε πριν από περίπου δύο χρόνια, το οποίο ήταν κάτι που πρόεκυψε αυθόρμητα. Το EP είναι ένα πρώτο ολοκληρωμένο δείγμα για να ακούσει ο κόσμος τα τραγούδια μας, να συστηθούμε στην ουσία και να δώσουμε μια γεύση για το τι να περιμένει ο ακροατής από εμάς στις επόμενες δισκογραφικές μας δουλειές.

Κυκλοφορήσατε επίσης πρόσφατα το πρώτο σας videoclip για το νέο σας τραγούδι, με τίτλο «Lead Down». Μιλήστε μας για αυτήν σας την εμπειρία, δεδομένου ότι είναι κατι καινούριο για σας.
Ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες που έχουμε ζήσει! Φυσικά παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεσαι. Είχαμε ένα πολύ ωραίο κλίμα, περάσαμε πολύ όμορφα και νομίζουμε φάνηκε στο αποτέλεσμα! Να ευχαριστήσουμε τους About Elegance για τον επαγγελματισμό τους και για την εξαιρετική δουλειά τους.

Πώς βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική μουσική σκηνή; Υπάρχουν δυσκολίες που πιστεύετε ότι μπορεί να προκύψουν, ή έχουν ήδη προκύψει, καθώς προσπαθείτε να διαδώσετε τη μουσική σας;
Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες για τους local καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα. Από άποψη αμοιβών, συνθηκών εργασίας και πολλά άλλα. Το σημαντικό είναι ότι η local σκηνή είναι μια δυνατή σκηνή με ανθρώπους αξιόλογους και ταλαντούχους που βγάζουν διαμαντάκια ακόμα και μέσα από τόσες δυσκολίες. Αυτό αξίζει να κρατήσουμε και να μην σταματήσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε όσα εμπόδια κι αν υπάρξουν στο δρόμο μας.

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ότι οι καλλιτέχνες στρέφονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες, αγνοώντας το φυσικό μέσο. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό;
Η εκτίμησή μας είναι ότι πρώτα στράφηκε το κοινό σε αυτό και μετά ακολούθησαν οι καλλιτέχνες. Είναι ένας τρόπος γρήγορης και αποτελεσματικής διάδοσης της μουσικής, με πολλά οφέλη για όλους. Σίγουρα δίνει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να απευθυνθούν σε μεγάλο κοινό. Βέβαια, οι πιο παραδοσιακοί ακόμα επιλέγουν το φυσικό μέσο, κάτι που θα κάνουμε κι εμείς όταν κυκλοφορήσει ο πρώτος μας δίσκος.

Ποια είναι τα σχέδιά σας μετά την κυκλοφορία του EP;
Για αρχή, έχουμε το πρώτο μας full band live στις 15 Νοεμβρίου στο Rockwood, με τους εξαιρετικούς Daisy On A Shelf! Προγραμματίζουμε φυσικά και άλλα lives σε μικρότερους χώρους, αλλά και σε stages με 5μελη σύσταση.

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι για κλείσιμο;
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν για το δίσκο μας και την οπτικοποίησή του, με μεράκι και σεβασμό στην μουσική μας. Ευχαριστούμε και όλους αυτούς που στηρίζουν την μπάντα και την προσπάθειά μας! Να είστε όλοι καλά, να ακούτε πολλή μουσική και να ονειρεύεστε!
Κατερίνα, Νίκος, Δημήτρης

Αυτά τα λίγα για τώρα. Για περισσότερα, θα τους βρείτε σε Facebook, Instagram και YouTube. Επίσης, το EP είναι διαθέσιμο προς ακρόαση και αγορά στο Bandcamp.